Tuesday, August 9, 2016

Alhamdulillah.. Tambah Sorang Lagi Ahli Baru..


Assalamualaikum.
Dengan ini dihebahkan bahawa kami dah tambah sorang lagi ahli baru dalam kuarge kami..
Jeng jeng jeng... 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Ini lah dia baby baru kami.. Oyen nama dia
Anak kucing ni anak kucing sesat.. malam bila ntah. duk ngiau2 kat bawah tayar kete..
Bila panggil2.. cepat budak ni datang.. manja.. gedik apa semua la.. hahaha
Intai2 gak.. kot adala mak dia sekali.. takde lak.. 
Risau gak takut kena langgar dgn kete ke apa.. terus la wat masuk umah..
Last2 kitorang decide nak bela terus... 
So jadi la si Oyen ni ahli kuarge kami yg baru...
Eh.. eh.. sapa2 yang ingat ahkak tambah anak lagi tu.. tak betul yer.. hahaha

Oyen si oren yang nakal..

suka nauu kacau orang nk iron baju.. dipnjat2nya kaki ahkak.. 

tengok muka nakal dia.. rasa cm nk sekeh jerr.. hahaha

tengah ngendap sebelum nk terkam..

tangan ahkak la yg jadi mangsanyer.. Oyen oo Oyen...


Okeh. Sekian.

Monday, August 8, 2016

Kenduri Kawen Opismate Papa

Haha.. citer semua dah basi dah..
Nak update entry.. makk aii punyala rajin dia.. zero terusss.. haha

Okeh lah.. basi x basi.. asalkan update.. huhu

Wiken bila ntah..
Papa dapat jemputan kawen opismate dia.
So kitorang dengan sukarianya pergi laa..

Rumah opismate papa ni kat area ofis papa jugak..
Area Ara Damansara..? Ntah apa ntah.. ahkak main ikot jerrr... haha

Sampai sana.. dua2 pengantin tengah santapan diraja..
So kitapun santap jugak la.. tp x berapa nak beraja sangat lah..
Nasi dan lauk dia sedap... Musa sampai bertambah 2x.. 
Termasuklah mak dia... hahahhahaah
sebenornya tolong abiskan yg Maryam dn Aesya punya.. ellelelele..coverline lak.. haha

Dua2 pengantin ni semua opismate papa..
Kire dorang kawen satu tmpat kejer laa..
Dah makan..
Dah jumpa pengantin..
Dah bergambar dgn pengantin..
Dah semuanya.. lalu kitorang pun balik membawa perut yang kenyang pulang ke rumah... hahaha

Okeh kita layan gambo jer la..

Otw pergi kenduri.. sempat lagi 3 beranak ni berselfie... haha

masa ni tengah tunggu turn nak bergambor dengan pengantin.. kite selfie dulu... hahaha

anak bujang sulung ai... dah besor dah.. 

Oklah.. snap jgk la gmbar papa.. kang takder gambar dia.. majuk la plak... huhu

eh.. awat gambar ni dulu ni.. ni dalam kete.. semua kekenyangan nak blik rumah tdoooo.. haha

us with the pengantin.. mek Aesya tu dah kenapa.. boring ke?? haha

Papa dan anak bujang dia.. copypaste betul kan?

Ni tak tau nk caption apa.. belasah jer la.. hahaha

okehlah.. itu jer la..
Nnti kita update lagi yer..

Sekian.


Friday, July 29, 2016

Bersiar2 di Taman Tasik Shah Alam


Hari Sabtu lepas..
Papa ada meeting kat Shah Alam..
Alang-alang dah gi sana.. ingat lepas meeting kitorg nak gi la beraya

Papa meeting pukul 11pagi sampai pukul 3ptg
Sementara tunggu papa abih meeting.. ummi tak tau nak gi mana
Lepas bawak budak-budak ni makan KFC kat Seksyen baper ntah.. baru teringat ada satu taman tasik kat depan PKNS Shah Alam.. so moh ler ke sana..

Walaupun dah tengahari masa tu.. tapi sebab banyak pokok.. redup la jugee
So dah smpai sana.. apa lagi.. bergambor lerrr..

Tepek jer la.. x tau nk citer apa..






























Thursday, July 28, 2016

Gambar Raya Lagi..

Malas plak nak citer.. 
Tepek jer laaa... haha









Wednesday, July 27, 2016

Raya 2016

Selamat Hari Raya semua..
Meh ahkak tepek gambo raya.. ni semua raya ketiga dah.. 
First raya kat kg xde nak amik sgt sebab anak dara semua tak sihat.. pastu sibuk makan..
x kuasa nak amik eh.. hahahahahahah

















Friday, July 1, 2016

Balik Terengganu Kejap


Alang-alang ada gambar nih..
Meh la ahkak update sket..
Bior ler citer dah basi dua tiga bulan lepas pun.. hahahaha

Masa ni kitorang nak balik ke Terengganu
Konon-konon nya nak hantar Musa kat kampung sebab TokMa nak jaga
Sekali bawak balik semula sebab x sampai hati nak tinggal kat TokMa yang tak baper sihat jugak

Papa dorang tak ikot sebab kebetulan papa dorang kena outstation ke Jakarta 5 hari..
Jadi minta tolong Ayeh anak sedare ummi mai naik bas sini.. pastu drive kitorg balik sana

Ni baru gerak..

Masing-masing tengah syok layan Kungfu Panda..
Sama ler dengan si Kecit Hawa tu.. haha

Kitorang takde lama duk sana..
Dua tiga hari balik KL balik dah..
So xder la pergi mana-mana
Cuma bawak dorang pergi main kt pantai belakang kedai CikNgoh jer lah..

Malas nak citer.. layan jer le gambo yang mana ada.. huhu

Cik Hawa first time jumpa pasir.. sampai ke mulut jugak lah... adoyaiiii..


Bukan main seronok 5 beradik ni jumpa pantai..


Cik Hawa dengan pasirnya..