Thursday, July 23, 2015

Cerita Hari Raya

Selamat Hari Raya!!

Raya tahun ni.. sekali lagi raya kat Key Ell jerrr... huhu
Nak balik kampung.. Pak Menteri suwuh jimat minyak dengan toll... bolehh?? Haha
Takder laa.. kitorang xleh nak balik sebab kete yang ada x berapa selesa nak jalan jauh..

Tunggu tahun depan..
Samada balik dengan bas atau flight ataupun..
Mintak Papa upgrade kete besor sikittt.. insha Allah, itu kalau ada rezeki Allah nak bagi..
Tapi balik is tetap balik!! huhu

Haishh.. raya tak abis lagi.. dah citer raya tahun depan.. apakah??

Okeh2..
Meh citer sikit pasal raya hari tu..
Malam raya, kitorang pakat tido umah Andung kat AU5C
Malam tu jugak.. budak-budak ni berjemaah ngikot orang pergi takbir raya rumah ke rumah..
Bantai sampai ke tengah malam... tu pun balik sebab poket dah x muat nak letak sampul duit raya..

Esoknya
Kejutkan anak teruna suwuh siap2..
Nanti boleh ikot papa pergi Solat Hari Raya kat Surau depan umah Andung..

Sementara dorang pergi Solat Raya
Ummi siapkan anak-anak dara semua pulak..

Lepas solat raya
Kitorang gerak gi umah NekLang, adik Andung
Gerak dua kereta.. satu kete papa.. satu keta PakNgah
Mentang2 la kete PakNgah baru.. semua pakat2 naik kete PakNgah dorang.. haha

Dah raya kat sana.. kitorang gerak pergi umah Nyang pulak..
Andung tak ikot sebab Andung tak sihat..
Jadi kitorang gerak dulu..
PakNgah dan budak-budak singgah hantar Andung kat keramat dulu

Sudahnya..
Raya Pertama kami kat rumah Nyang dari siang sampai la ke tengah malam..
Kat sana seronok la budak-budak ni.. abang2 sepupu.. kakak2 sepupu dorang rajin melayan
Tapi biasala.. rumah Nyang walaupun Nyang dah takder.. tetaplah ramai yang datang..
Jadi kenalah tolong apa-apa yang patut..
Kalau tak terbakar telinga kena sembur dek mak2 sedare.. haha

Gambar juadah lupa jugak nak snap.. hehe...

Raya kedua.. pun sama..
Takde gi mana jugak.. rumah Nyang jugak kitorang serbu sampai ke malam.. huhu
Nasib laa.. nak wat cmner kan..

Haishh.. malasnya nak taip.. layan gambor sudah lerr..


Kakak Maryam yang dah siap dulu pagi raya.. muslimah sangat...



Ni ontheway ke rumah NekLang.. selfie dengan Ustajah Hawa Khadeeja Pipi Kembong.. haha



First trial nak amik gambar family.... ustazah Hawa terseksi ler plop..



Tapi sebelum tu.. hero-hero Ummi bergambar dulu..



Okeh lah... tapi Mek Aesya lak duduk tak berapa nak senonoh.. terkangkang mcam haper... haha



Sampai umah Nyang pun.. nak cuba lagi bergambar family.. tapi tudung si Hawa lak tertutup mata.. adoyyaiii.. hahahhaha



Yang ni macam dah okeh.. tapi Abang Musa la pulak duk tenyeh mata.. pastu dengan mek Hawa kuar jambul.. hahaha.. ahh.. lantak lah.. mana2 jer la kan.. hahahah



Ni Raya Kedua... Ontheway nak gi raya umah Nyang... 


Sampai-sampai umah Nyang.. papa dia suwuh amik gambor dulu.. muka sorang2 bukan main ketat.. tengok ler si Isa tu... haha



susah betul nak suruh pandang camera...



masing-masing dah naik bosan dah... 

sampai senget-senget adikHawa nya.. hahaha



Okehlah yang nih... daripada tak okeh... huhuhu



Kat sana.. ramai kakak2 sepupu dia yang rajin melayan... nak makeup.. hah tu diaaa...



Gediknya amboii... anak dara sapa laa nih..


Olololo.. homelnyaaa.. anak dara sapa plak nih.. hehhehe

Oooo.. anak dara En. ShahrulNizam rupanyerr....



Eh.. bukan dua tapi tigaa... hahahhahaha


Okeh.. sekian.
Nak sambung kerja.


3 comments:

  1. Salam terjah ummi mims
    wah, dah berlima? tahniah. kami follow rapat2.
    Semoga berbahagia selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..
      aameen.. mudahan2
      terima kasih....
      follow.. jangan tak follow.. ekekekke

      Delete
    2. wsalam..
      aameen.. mudahan2
      terima kasih....
      follow.. jangan tak follow.. ekekekke

      Delete