Monday, July 13, 2015

Berani Mati??


Haha.. tajuk entry memang tak buleh blah...
Seriauu pulak baca kalau tak tahu hujung pangkal.. kannnnn

Apa yang berani matinya??
Meh ahkak citer... ecececehh
Jumaat last week.. Papa dorang bukak poser kat luar..
Ada jemputan daripada mana ntah..
So kitorang jer la kat umah..
Besok tak sekolah.. jadi macam bosan pulakk..

I belek-belek la kat GSC wbsite.. tengok cite apa yang best
Ooo.. Minions dah lama keluar rupanya..
Teringat janji manisku pada budak-budak nih..
Nanti sebelum TokMa balik.. kita bawak gi tengok movie cite nih..
Sekali TokMa dah balik.. tak pergi -pergi lagi..
So jomla kita pergi..

Yang berani matinya.. I sorang-sorang dengan 5 askar nih..
Jenuh gak fikir.. boleh ke idok nih.. boleh idok nih....
Last-last.. proceed jer.. memang keputusan berani mati la nih.. hehehehe

So movie pukul 11 malam..
Dalam pukul 8 lebih macam tu.. kitorang gerak lah
Pergi awal pasai tak pernah lagi sampai  GSC IOI City Mall tuu..
Kot la mencarik-carik... kang seput la plak masanya nnti kan..
Dalam kereta.. khutbah memang panjang giler laa
Jangan lari-lari.. jaga adik-adik.. pegang tangan apa semua..
Sampai sensorang dah naik muak dah.. siap tanya.. bila nak sampai nih.. hahahha

Lepas collect ticket apa semua..
Bawak dorang gi isi perut..
Makan nugget dgn fries jer pun.. sbb kat dalam nnti mana nk sumbat popcorn tu.. huhu

Dah abih makan.. jenjalan kejap
Pusing-pusing kat kedai LEGO la apa la..
Tengah-tengah duk pusing tu.. buleh pulak perut ahkak meragam.. adooiyaaii
Acaner nak gi toilet ni.. karang tinggal bebudak ni kt abg-abg dia.. kemana2 jer hilang..
haiihh.. tkleh.. takleh..
Pastu nampak la toilet OKU tu... haa.. amik ko.. dengan Maryam.. Aesya.. Hawa.. dengan stroller2nya.. ahkak bawak masuk sekali.. hahahha
Okeh settle. Haha

Aih.. masa lambat la plak berjalan..
Alih-alih.. pakat-pakat duk bersila kat depan entrance.. hahaha

Dalam duk menunggu tu.. Mek Hawa buleh pulak beyak..
Dah cuci-cuci semua.. pastu bila hall dah bukak.. masuklah kami 6 beranak..
Dah suku citer.. aihh.. Hawa beyak lagi..

Acaner nih.. boleh ke tinggal dorang nih.. so pesan kat abg Musa dgn Isa..
Tengok Maryam dengan Aesya.. ummi nak gi toilet.. Adik Hawa berak..
Dorang tengah syok menghayati movie.. ntah dengar ke tidak tak tahu la..
Akak kuar la laju-laju pi toilet.. nasib toilet dekat
Balik semula.. alhamdulillah.. dorang masih disitu.. hahaha

Dekat pukul 12 lebih kot.. movie habis..
Nasib tak der yang lena.. kalau tak jenuh la akak nk pikir acaner la nk mengangkat nih.. huhu
Si Hawa pun sama.. x nak tdo jugak.. boleh dia pun layan citer MINIONS tu.. haha
Tapi masuk jer dalam kete.. tak sempat kuar IOI City Mall.. dorang dah lelap.. termasuk lah Mek Hawa tadi..

Dah sampai area rumah..
Tekak rasa haus.. ingat nak benti beli air kat mamak kejap kot..
Pusing situ.. alamak ramai la plak orang.. segan la jgk.. akak sorang pmpuan turun

Sekali si Isa dengan Aesya bangun..
Kata nak makan maggie sup..
Hmm.. layankan jer la..
Park kete betul-betul dekat meja.. nasib aney kedai mamak tu kata wokkeyy..!! haha

So kesimpulannya..
Lenkali boleh la kuar lagi dengan dorang ni sensorang
Takder la sampai mati..
Cuma nak pitam jer la.. haha
Musa dengan Isa.. dah boleh harap jagakan adik2.. pegang tangan adik2..

Okehla.. panjang lak citer..
Kita layan gambo  la plop..

Apa2 hal.. mender ni wajib kena amik gambo.. sebab ahkak sorang ni fail dalam nk ngingat balik kt mana parking kete.. huhu

Baru sampai.. minat sungguh dengan LEGO ni.. tapi sebab korang tak pandai nak jaga barang.. lupakan jer lerrr...

Tiket dah collect.. jom kita pi mamam...

Kakak Maryam sekarang gi memana.. alhamdulillah.. dah minta pakai tudung dah.. cuma tudungnya ada satu ni jer.. takper.. nnti ummi beli tudung cantik2 lagi yerr...

Konon nak buat peace macam kakak dia.. langsung tercover muka sendiri.. huhu

Haishhhh... kejaap jer dah besor anak dara dua orang nih... rasa mcam baru jer lagi beranakkan dorang... huhu

Tuan tanah dengan si bongsu gemok gedempolll.... huhu

Panglima2 ummi..

Budak ni la yang x moh tdo2.. pstu beyak kt dalam cinema.. huhu

kat butik LEGO.. macam dah tak nak balik..




tengah tunggu nak masuk hall..

Budak ni la yang mintak nak makan maggie sup..


Budak ni pun sama... pukul 1 pagi mintak maggie sup..


Okeh.. sekian.





No comments:

Post a Comment