Thursday, July 23, 2015

Cerita Hari Raya

Selamat Hari Raya!!

Raya tahun ni.. sekali lagi raya kat Key Ell jerrr... huhu
Nak balik kampung.. Pak Menteri suwuh jimat minyak dengan toll... bolehh?? Haha
Takder laa.. kitorang xleh nak balik sebab kete yang ada x berapa selesa nak jalan jauh..

Tunggu tahun depan..
Samada balik dengan bas atau flight ataupun..
Mintak Papa upgrade kete besor sikittt.. insha Allah, itu kalau ada rezeki Allah nak bagi..
Tapi balik is tetap balik!! huhu

Haishh.. raya tak abis lagi.. dah citer raya tahun depan.. apakah??

Okeh2..
Meh citer sikit pasal raya hari tu..
Malam raya, kitorang pakat tido umah Andung kat AU5C
Malam tu jugak.. budak-budak ni berjemaah ngikot orang pergi takbir raya rumah ke rumah..
Bantai sampai ke tengah malam... tu pun balik sebab poket dah x muat nak letak sampul duit raya..

Esoknya
Kejutkan anak teruna suwuh siap2..
Nanti boleh ikot papa pergi Solat Hari Raya kat Surau depan umah Andung..

Sementara dorang pergi Solat Raya
Ummi siapkan anak-anak dara semua pulak..

Lepas solat raya
Kitorang gerak gi umah NekLang, adik Andung
Gerak dua kereta.. satu kete papa.. satu keta PakNgah
Mentang2 la kete PakNgah baru.. semua pakat2 naik kete PakNgah dorang.. haha

Dah raya kat sana.. kitorang gerak pergi umah Nyang pulak..
Andung tak ikot sebab Andung tak sihat..
Jadi kitorang gerak dulu..
PakNgah dan budak-budak singgah hantar Andung kat keramat dulu

Sudahnya..
Raya Pertama kami kat rumah Nyang dari siang sampai la ke tengah malam..
Kat sana seronok la budak-budak ni.. abang2 sepupu.. kakak2 sepupu dorang rajin melayan
Tapi biasala.. rumah Nyang walaupun Nyang dah takder.. tetaplah ramai yang datang..
Jadi kenalah tolong apa-apa yang patut..
Kalau tak terbakar telinga kena sembur dek mak2 sedare.. haha

Gambar juadah lupa jugak nak snap.. hehe...

Raya kedua.. pun sama..
Takde gi mana jugak.. rumah Nyang jugak kitorang serbu sampai ke malam.. huhu
Nasib laa.. nak wat cmner kan..

Haishh.. malasnya nak taip.. layan gambor sudah lerr..


Kakak Maryam yang dah siap dulu pagi raya.. muslimah sangat...



Ni ontheway ke rumah NekLang.. selfie dengan Ustajah Hawa Khadeeja Pipi Kembong.. haha



First trial nak amik gambar family.... ustazah Hawa terseksi ler plop..



Tapi sebelum tu.. hero-hero Ummi bergambar dulu..



Okeh lah... tapi Mek Aesya lak duduk tak berapa nak senonoh.. terkangkang mcam haper... haha



Sampai umah Nyang pun.. nak cuba lagi bergambar family.. tapi tudung si Hawa lak tertutup mata.. adoyyaiii.. hahahhaha



Yang ni macam dah okeh.. tapi Abang Musa la pulak duk tenyeh mata.. pastu dengan mek Hawa kuar jambul.. hahaha.. ahh.. lantak lah.. mana2 jer la kan.. hahahah



Ni Raya Kedua... Ontheway nak gi raya umah Nyang... 


Sampai-sampai umah Nyang.. papa dia suwuh amik gambor dulu.. muka sorang2 bukan main ketat.. tengok ler si Isa tu... haha



susah betul nak suruh pandang camera...



masing-masing dah naik bosan dah... 

sampai senget-senget adikHawa nya.. hahaha



Okehlah yang nih... daripada tak okeh... huhuhu



Kat sana.. ramai kakak2 sepupu dia yang rajin melayan... nak makeup.. hah tu diaaa...



Gediknya amboii... anak dara sapa laa nih..


Olololo.. homelnyaaa.. anak dara sapa plak nih.. hehhehe

Oooo.. anak dara En. ShahrulNizam rupanyerr....



Eh.. bukan dua tapi tigaa... hahahhahaha


Okeh.. sekian.
Nak sambung kerja.


Monday, July 13, 2015

Berani Mati??


Haha.. tajuk entry memang tak buleh blah...
Seriauu pulak baca kalau tak tahu hujung pangkal.. kannnnn

Apa yang berani matinya??
Meh ahkak citer... ecececehh
Jumaat last week.. Papa dorang bukak poser kat luar..
Ada jemputan daripada mana ntah..
So kitorang jer la kat umah..
Besok tak sekolah.. jadi macam bosan pulakk..

I belek-belek la kat GSC wbsite.. tengok cite apa yang best
Ooo.. Minions dah lama keluar rupanya..
Teringat janji manisku pada budak-budak nih..
Nanti sebelum TokMa balik.. kita bawak gi tengok movie cite nih..
Sekali TokMa dah balik.. tak pergi -pergi lagi..
So jomla kita pergi..

Yang berani matinya.. I sorang-sorang dengan 5 askar nih..
Jenuh gak fikir.. boleh ke idok nih.. boleh idok nih....
Last-last.. proceed jer.. memang keputusan berani mati la nih.. hehehehe

So movie pukul 11 malam..
Dalam pukul 8 lebih macam tu.. kitorang gerak lah
Pergi awal pasai tak pernah lagi sampai  GSC IOI City Mall tuu..
Kot la mencarik-carik... kang seput la plak masanya nnti kan..
Dalam kereta.. khutbah memang panjang giler laa
Jangan lari-lari.. jaga adik-adik.. pegang tangan apa semua..
Sampai sensorang dah naik muak dah.. siap tanya.. bila nak sampai nih.. hahahha

Lepas collect ticket apa semua..
Bawak dorang gi isi perut..
Makan nugget dgn fries jer pun.. sbb kat dalam nnti mana nk sumbat popcorn tu.. huhu

Dah abih makan.. jenjalan kejap
Pusing-pusing kat kedai LEGO la apa la..
Tengah-tengah duk pusing tu.. buleh pulak perut ahkak meragam.. adooiyaaii
Acaner nak gi toilet ni.. karang tinggal bebudak ni kt abg-abg dia.. kemana2 jer hilang..
haiihh.. tkleh.. takleh..
Pastu nampak la toilet OKU tu... haa.. amik ko.. dengan Maryam.. Aesya.. Hawa.. dengan stroller2nya.. ahkak bawak masuk sekali.. hahahha
Okeh settle. Haha

Aih.. masa lambat la plak berjalan..
Alih-alih.. pakat-pakat duk bersila kat depan entrance.. hahaha

Dalam duk menunggu tu.. Mek Hawa buleh pulak beyak..
Dah cuci-cuci semua.. pastu bila hall dah bukak.. masuklah kami 6 beranak..
Dah suku citer.. aihh.. Hawa beyak lagi..

Acaner nih.. boleh ke tinggal dorang nih.. so pesan kat abg Musa dgn Isa..
Tengok Maryam dengan Aesya.. ummi nak gi toilet.. Adik Hawa berak..
Dorang tengah syok menghayati movie.. ntah dengar ke tidak tak tahu la..
Akak kuar la laju-laju pi toilet.. nasib toilet dekat
Balik semula.. alhamdulillah.. dorang masih disitu.. hahaha

Dekat pukul 12 lebih kot.. movie habis..
Nasib tak der yang lena.. kalau tak jenuh la akak nk pikir acaner la nk mengangkat nih.. huhu
Si Hawa pun sama.. x nak tdo jugak.. boleh dia pun layan citer MINIONS tu.. haha
Tapi masuk jer dalam kete.. tak sempat kuar IOI City Mall.. dorang dah lelap.. termasuk lah Mek Hawa tadi..

Dah sampai area rumah..
Tekak rasa haus.. ingat nak benti beli air kat mamak kejap kot..
Pusing situ.. alamak ramai la plak orang.. segan la jgk.. akak sorang pmpuan turun

Sekali si Isa dengan Aesya bangun..
Kata nak makan maggie sup..
Hmm.. layankan jer la..
Park kete betul-betul dekat meja.. nasib aney kedai mamak tu kata wokkeyy..!! haha

So kesimpulannya..
Lenkali boleh la kuar lagi dengan dorang ni sensorang
Takder la sampai mati..
Cuma nak pitam jer la.. haha
Musa dengan Isa.. dah boleh harap jagakan adik2.. pegang tangan adik2..

Okehla.. panjang lak citer..
Kita layan gambo  la plop..

Apa2 hal.. mender ni wajib kena amik gambo.. sebab ahkak sorang ni fail dalam nk ngingat balik kt mana parking kete.. huhu

Baru sampai.. minat sungguh dengan LEGO ni.. tapi sebab korang tak pandai nak jaga barang.. lupakan jer lerrr...

Tiket dah collect.. jom kita pi mamam...

Kakak Maryam sekarang gi memana.. alhamdulillah.. dah minta pakai tudung dah.. cuma tudungnya ada satu ni jer.. takper.. nnti ummi beli tudung cantik2 lagi yerr...

Konon nak buat peace macam kakak dia.. langsung tercover muka sendiri.. huhu

Haishhhh... kejaap jer dah besor anak dara dua orang nih... rasa mcam baru jer lagi beranakkan dorang... huhu

Tuan tanah dengan si bongsu gemok gedempolll.... huhu

Panglima2 ummi..

Budak ni la yang x moh tdo2.. pstu beyak kt dalam cinema.. huhu

kat butik LEGO.. macam dah tak nak balik..




tengah tunggu nak masuk hall..

Budak ni la yang mintak nak makan maggie sup..


Budak ni pun sama... pukul 1 pagi mintak maggie sup..


Okeh.. sekian.





Wednesday, July 1, 2015

Berkelah di malam hari


Mari mengupdate blog.. huhu
Sementara mood rajin masih ada nih..

Okeh.. ni citer dah lama dah..
Masa cuti sekolah hari tu. ajakla adik ipar dengan askar-askar dia
sekali dengan MIL pi lepak kat Taman Tasik Titiwangsa..

First time kot sampai sini..
Memang happening giler.. ramai benor orang nyerr
Layan budak-budak ni nak main kete dengan scooter
Agak rabak jugaklah poket.. tapi takper laa... janji anak-anak semua happy..

Papa xde sebab outstation pi Tapah..

Hmm.. nak citer pe lagi ekk.. 
Layan gambo jer la udahnyer... x tahu nak cite pe lagi.. hehehe