Tuesday, June 23, 2015

Eh.. dah Ramadhan??

Masha Allah..
Sedar tak sedar.. dah masuk bulan Ramadhan..
Sedar tak sedar.. hari ni dah 6 Ramadhan..

Alhamdulillah..
Puasa penuh lagi..
Susu pun syukur sangat... tak terjejas mana.. boleh lah buat stok untuk mek Hawa

Budak-budak semua okeh..
Musa alhamdulillah.. sampai semalam.. penuh lagi.. harap2 hari ni pun penuh la
Si Isa.. dah tinggal poser dah.. xperla.. pelan-pelan la ye abgIsa..

Haa.. sekarang ni Aesya dan Hawa dah duduk rumah pengasuh..
Yer la sebab bibik kan dah balik kampung..
Pastu Kakak Maryam duk daycare kat school dia..
So far so good.. 
Memula tu memang kelam kelibut jugak lah..
Tapi sekarang ni dah mula boleh catchup dah.. hehe

TokMa pun ada sini..
Nk tolong dan train anak teruna dua org tu duduk umah sendiri lepas balik sekolah..
Mudahan2 okeh la..
TokMa pun takleh lama kat sini.. nanti 16 Ramadhan TokMa dah fly balik KT..

Okehlah..
Nanti kita sambung lagi la..
Nak sambung wat keje..

Selamat Berpuasa semuaaa..

Tuesday, June 9, 2015

Main makeup2..

Malam bila ntah.. tak ingat..
Maryam duk mintak nak makeup
Ni kes gara2 mak sedare dorang la Mokna..
Upload gambar si Aina makeup2 kat facebook..
Anak dara ni tengok.. haruslah gedik nak jugak

Me xde buat apa..
Layankan jer la...

Hasilnya.. jom tgk gambar..

Ni gambar sebelum..

Selepas.. nampak x kegedikan cik Yam.. ikot perangai sapa ntah... :-P

Si Aesya harus la nak jugak.. 
Dia ni x reti nak duk diam.. memang comotlaa
Suwuh amik gambo.. dimuncungkan bibir..
Nak bg nampak lipstik katanya.. haha

Okeh tu je nak citer..
Sekian. Wasalam

Monday, June 8, 2015

Lawatan Ke Aquaria KLCC


Assalamualaikum.

Mode rajin ngapdet blog telah kembali.. ahakss
Tapi tak tahula tahan lama mana..
Kita sama-sama tengok la yer... haha

Ummi update seket la yer..
Sekarang ni kan cuti sekolah..
Kitorang memang x balik kampung.. kereta tak sedap nak jalan jauh.. hehe
Jadinya.. bawak budak-budak ni jenjalan dalam KL ni jer laa

Minggu pertama cuti..
Kitorang pergi Aquaria KLCC
Nama duk KL bertahun-tahun.. tapi Aquaria baru nak  jejak kaki.. haha
Papa lak sibuk dengan event yang ofis dia anjurkan.. so tinggal sudah

Alamak cam tak rajin pulak nak taip cerita.. 
kita tepek gambo jer la.. biar gambo yang bercerita...

whoaaa.. jaws datang menyerang.. tapi cikYam kat blkg kang main gedik posing... huhu..
Agak susah nak kumpul utk bergambar.. AbgMusa dah sentap nampak disitu..
Ummi sebenarnya seram tgk mmber si Isa ni.. tp dia selamber derk jerr.. 

Bibik dan si budak Demok Hawa..  sedih sebab bibik dah nak balik kampung dah.. huhu

Hasil tembakan Abg Musa... Cik Yam dan Isa tak berapa nak cerah disitu...
Ummi biasa aar... nampak tak baper nk kurus..pdahal memang dah gemoks... haha
Tak tahu binatang hape la yg dorang duk syok sgt tgk smpai panggil suwuh tgh camera pun susah... nasib abgMusa rajin nak melayan ummi dia nih...

Dah nak balik.. terserempak pulak dgn Mr Sharky.. 

Amik angin kejap sebelum gerak balik
Sebenarnya lama jugak kat dalam tu..
Best jugak la.. nak-nak masa dalam tunnel tu... macam2 jenis ikan buleh tengok
Bila tengok si pari-pari eh.. ikan pari terbang melintas.. ternganga kejap.. haha
Gambar mmg x dapet aar.. Bibik mngejor si Aesya.. ummi lak dengan Hawa.. memang tak laa..

Okehlah.. ummi nak smbung kerojeee..
Nnti next entry ummi update lagi.. itu kalau RAJIN la yer.. hahahahahah

Bye Sekian.