Monday, March 3, 2014

Mentarik Mee??

Jumaat lepas.. time lunch kan panjang..
Pastu semalam sebelum tu..
Dah kena bakor dengan Kak Maszura..
Katanya mee tarik kat Sungai Besi.. memang meletop sedapnya..

So tengahari tu..
berangkat la rombongan cik Kiah
Pegi mencari kat mana la kedai Mee Tarik nih..


Nak cari kedai ni.. tak der la susah sgt..
Kat area bandar Sungai Besi yang baru... landmark dia berhadapan dengan Top Steak House
Nama kedai ni.. Mee Tarik Warisan Asli..

Yang bestnya kat kedai ni..
Mee dia laa.... sebab mee dia yang mee tarik tu..
Nak makan.. tukang masak pun tarik2 la mee tu..
Jakun sebentar  tengok dorang duk buat..
Gambar takder sebab malu.. dah la menganga tengok dorang duk tarik mee..
Pastu nak gi amik gambo lagi.. oh tidak la kan.. hahaha...



Ni la mee dia.. ini ummi yang order..
Apa kena nama ntah.. mustard beef noodle..? ntah tak ingat dah..
Memang sedap.... pedas.. meleleh air hidung ehh.. hahaha



Satu lagi yang istimewa kat sini..
Teh nih... sedappppp sangat...
Tapi sebab pelik mula2.. ummi tak order pun..
CikBye dengan Cik Ina yang ngorder... siap tapau peket lagi.. huhuhu



Ohh.. ini lak onion beef fry... dah onion katanya..
memang berlambak la bawangnyer..
Tapi sedap...



Ini lak.. Cik Ina yang ngordernya..
Tak ingat nama apa...
Tapi sedap jugak..
Eh.. sumer sedap laaa..

Harga pun takder la mahal sangat...
Tauke kedai ni.. memang chinese luar..
Yunnan kot... memang tak baper paham cakap melayu..
Nasib dia ada amik worker Indon.. so boleh la faham kat situ..

Memang ummi recommend laa..
Nanti nak ajak papa la meh sini..
Papa pun suka ala2 chinese cuisine nih....

Okehla.. tu jer nak citer..
Sekian.











No comments:

Post a Comment