Tuesday, January 7, 2014

First Entry Untuk Tahun Baru

Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum.
Mak aii... bertahun blog ni x bertuan.. kesian sungguhs..
Dah tuan tanah malas kedaung.. nak wat cmner.. nasib aar dapat tuan camni kan.. hehehe

Ya Allah.. sedar-sedar dah masuk tahun 2014..
Macam sekejap sangat masa berlalu...
Mek Aesya pun dah setahun 4 bulan..

Tahun ni.. yang naik sekolah.. tambah dua orang
Si Isa dengan Cik Mek Maryam

Alhamdulillah..
Dua-dua senang bangun pagi
Takde de nak buat drama di pagi hari
Harap berkekalan sampai ke sudah la.. mudahan2.. Amin

Tapi yang letihnya ummi dgn papa la
Memang banyak la pulus nye keluar..
Tapi demi anak-anak.. harungi jugak lah..

Isa bersekolah sekolah yang sama dengan abang Musa
Kebetulan adik Anis, jiran sebelah rumah ada x de buat apa lepas SPM
So dia offer diri untuk jadi drebar antar amik sekolah anak-anak Anis dan si Musa Isa
Kitorang pakat-pakat la nanti hulurlah sedikit duit upah..
So dah jimat kat situ.. dahlah tambang van dah naik.. naik RM40 tuu...

Cik Yam pulak ummi hantar dia kat Dzul Iman Smart Khalifah
Dekat jer.. area perumahan dekat-dekat situ jugak
Cik Yam naik van.. takper la.. pejam la mata bayor RM35 sebulan

Oh yer... semalan 6 Januari kan
semalam jugaklah besday si Isa
ummi kesian kat dia.. ummi buat la kek cokelat sebijik..
pastu panggil geng bas sekolah dorang.. si Fatin, Fica dengan si Faris
lepas makan kek terus halau balik sbb kena tido awal.. esok sekolah!! Haha

Okehlah ummi xmoh citer panjang-panjang la..
Kite tempek gambo sudah.. hehe

Ni hari pertama Isa kat sekolah
Punyala excited nak pegi sekolah.. baper kali bangun tgh malam.. tanya dah pagi ke belum.. haha

Tengah beratur beli makanan..
Isa suka benor bile firstime ummi bagi duit ringgit kat dia.. excited la dia nak membeli


Apesal.. cukup ke tak duitnya tu.. huhuhu
Tak ckup.. ikot acik kantin basuh pinggan nanti... huhu

 Sedap jugak makanan kat kantin..
Abih la sepinggan si Isa belasah..

 Ni termenung kenapa plak..
Tengah pikir nak beli mnde lain plak ker???

Haa.. ni lak Cik Kakak Maryam
Excited nak gi sekolah.. x sabor-sabor
Kejut dia.. tanya nak gi sekolah tak.. terus melompat bangun dan pergi mandi.. Good girl!!

Holloh2.. comelnyer dia...
Pakai tudung pun senget-senget.. hehehe

 Kat sana Maryam sampai awal..
So ustazah bagi main dulu..

 Ni main gelongsor pulak..
Eh da dapat kawan...?


Lambat pulak tunggu dorang ni assembly..
Maryam pun dah jenuh main..
Dorang start jer masuk dalam.. ummi terus gerak balik
Mula-mula tu Cik Yam dan cengeng nak nangis.. tapi bile ustazah dia ajak nyanyi.. terus ok..


 Haha.. ni time ummi pegi jemput Cik Yam..
Tengok2 dah abih terkeluar rambut apa semua

"Mayam shuke la school ni.. esok Mayam nak datang lagi ye ummi"
Okeh.. Alhamdulillah.. so esoknya Mayam dah start naik van..
Alhamdulillah jugak.. Mayam suka naik van.. tengok muka dia.. kan main happy lagi...
Ummi risau gak sbenarnye nak lepaskan dia naik van..
tapi lepas tengok pakcik driver tu turun bukakan pintu dan hntar sampai ke dalam school..
Ummi lega la sikit..
Gambar dia naik van x ter amik la plak.. nnti kalau ada kesempatan ummi snap..


Sekolah KAFA tahun ni dah tukar management baru..
Kelas sekarang semua kat Surau AlHijrah dah.. dah tak buat kat rumah sewa dah..
Si Isa tekun jer duk dengar Ustaz duk bagi taklimat kat depan..
Abang Musa tengah duk mumbling apa tu... takkan nyanyi kot..??

 Abang Long.. jaga adik tau..
dan tunjuk contoh yang baik pada adik-adik...

 Ni malam tadik.. besday boy tengah ready nak tiup lilin..

 potong kek bersama dengan geng bas sekolah..


kek besday isa yang tak baper semengah..
okeh la kan.. dari tak ada.. huhu

Ini la geng bas sekolah
Mana-mana mesti main sama-sama

 Tiga dara pinggitan..

Tiga teruna kepitan.. hahaha



No comments:

Post a Comment