Wednesday, August 21, 2013

layan gambo macam-macam

ummi malas nak citer..
kiter layan gambo jer la
ada gambo masa balik kampung hari tu
ada jugak gambo time dah balik key ell balik..
eh.. macam-macam la ado.. kita layan jer laaa..

Okeh ni gambar petang raya..
Budak-budak dah tukor baju apa semua..
Masa ni mak-mak budak tengoh duk prepare barang-barang nak buat bakor malam karang...



mek aesya dengan mek maira..
sepupu dia.. beza 23 hari jerr...
tapi tengok ler betis dia.. nyam2!


maira tengah carik kutu aesya ker?
hahahaha


 aesya dah rimas dah..
gosok-gosok idung... huhuhu




Haa.. sesi pembakaran pun bermula la
Yang lawaknya.. pembakaran bergerak tu..
Mula-mula tadi bakar kat belakang sana..
Pastu macam tak baper terang.. so tolak meh depan beranda..
Hahaha.. ko ada???

tu diaa.. tukang bakor of the day..
AyahLong smpai x nyempat2 salin baju raya... hahahhaa


Mak dengan mak2..
Anok dengan anok2.....


Bang.. sotong bakor satu!!
Lambat lagi kerr???

Special requested by MokNa..
TokMa siap masak nasi Komok..

makang plop dengan hok nih...
perghhh... memang tak tengok kiri kanan doh...


kebetulan plop ramai plop besday awal bulan Ogos..
Potong ke berjemaah laa..
Besday Mek Ammara 5/8
Besday Ammar 6/8
Besday Musa 7/8
Besday Maryam 10/8
Besday Papa 15/8
haa.. belasah.. sekali harunggg.. hahahha


sekali.. Pokbir datang..
Layan si mek Maryam main bunga api..

Kak Fareena tengok je ke..
Kang main suka lagi Maryam tu...

Nasib aar PokBir rajin melayan..
Kalau tak.. tengok jer la orang lain main..
Ummi dengan Papa sibuk duk membakor.. hahhahaa


Okeh,
Ni pulak raya kedua..
Ingat nak pi jenjalan kat Kuala Terengganu
Sekali jem nak mampoihh...
Patah balik.. singgah beli keropok kat Kelulut.. huhuhu

Maryam duk lam kete
Ummi dengan aesya pi turun gi beli...

ummi bajet papa nak snap gmba adik yang jual keropok nih..
memang lawo...
tapi padan muka.. dia tak paling la pulak.. hahaha
haissh.. papa ni gatai nih... hahhaa

eh.. nak amik gambo ummi dengan aesyan rupanya..
hehehhehe...




Ni pulak raya ketiga..
Masa ni dah gerak balik KL..
Kitorang tolak balik lepas maghrib..

Papa singgah makan kat area Cherating..
Masing-masing order nak makan maggie soup.. layan jer ler..
Papa jer makan kuay teow kungfu..
Eh.. ummi bukan garu bontot tu tau... papa yang silap snap mcm mana ntah... huhu



Ni dah masuk highway pantai timur dah.
Papa sorang jer berenti minum kat R&R Temerloh kot..
Kitorang dalam kete bantai tido... hahaha

Sekali dah lepas karak.. Cik Yam tak sedap mulut
Abis muntah atas ummi...
Berenti Genting Sempah tukar baju apa sumer..
Malas nak selongkar beg.. pakai jer la baju abang ko Yam eh.. hahahha


Ini pulak masa beraya dan tahlil
kat umah Nyang budak-budak ni kat Kampung Baru KL

Maryam kalau ada orang melayan dia xper laa..
abis semua barang dia angkut.. adehhhh...

Ni pulak Musa dengan Syamil
Baru jumpa tak sampai 5 minit.. dah jadi kamcing..
Semuanya sebab game punya pasall...









Ni dalam kete nak pegi beraya umah kawan papa..
Layan jer ler... hahaha

Okeh la.. 
Sekian.









Thursday, August 15, 2013

Selamat Hari Raya

Dah ada kat ofis dah...
Tapi mode ada lah lemau lagi haa.. huhuhu

Gambo raya takder..
Sebab apa. jangan tanya.. sakittt jer hati haa..

Okehlah..
Nak gi sambung kijer...




Friday, August 2, 2013

Semingguuuuu jer lagi...

Ya Allah... pejam celik.. pejam celik..
Ramadan yang mulia dah nak meninggalkan kita dah..
Rasa cam sekejaaap sangat..

Dulu2.. masa budak2 tak tahu apa2..
Kang main.. rasa cam berkurun nak abih bulan puasa..
Tapi ni bila dah tua.. dah mak-mak orang nih... rasa cam sekejap dan tak puas jer
Pastu rasa sedih sebab ntah ye ntah tidak boleh jumpa lagi Ramadan yang akan datang..

Persiapan raya dah setel semua..
Baju melayu Papa dan budak-budak dah amik dah..
Baju kurung Ummi and the gals pun dah amik jugak..
Baju jenjalan pun dah setel dah kot.. hahaha.. boleh kot tu.. udah-udah ler tu.. bawak sedor2 diri ummi eh..!!

Kueh raya apa kebenda.. memang tak beli  pun
Kalau beli pun untuk makan-makan sendiri jer.. haha
Jadi yang datang beraya nanti.. nasib la.. makan biskut merry jer la..
dasar tak ikhlas ajak orang datang umah.. puii!!

Raya tahun ni ummi sekeluarga beraya kat Terengganu
Seminggu kot kat sana.. balas dendam tahun lepas langsung tak balik raya.. even raya haji pung.. huhu

Esok ummi last keje.. minggu depan dah start cuti dah..
Masuk balik selasa lepas raya.. hahahaha.. giler lama

(Ni entry semalam.. tp masalah problem xleh nak post.. ahh.. lantak.. belasah asal update..)