Wednesday, July 10, 2013

Hari Pertama Puasa..


Salam Ramadhan..
Waah.. hari ni first day puasa dah yer..
Korang bersahur apa subuh tadi?

Ummi pukul 4 pagi tadi dah terbangun sebab cik Aesya kita rengek2 minta susu..
Alang2 dah bangun tu.. terus aar gi dapur.. siapkan barang untuk sahur
Mintak tolong bibik potong bawang apa semua..
Pastu masukkan nasik malam tadik x abih.. dah siap nasik goreng bodoh2.. hahahaha

Papa kejutkan Musa dengan Isa..
Musa senang jer..  bangun2 terus basuh muka dan ngadap meja makan..
Si Isa terpaksa papa dia dukung letak depan meja makan..
Tapi sampai sudah x makan.. sebab boleh dibantainya tido sambil duduk.. aduhaii

Dah setel apa semua.. ummi mandi terus aar even masa tu belum pukul 5 lagi..
Ingat nak ngaji ke apa sementara tunggu subuh.. sekali kelaut.. boleh terlelap pulak..
Hampresss..!

Oo.. rupanya si Musa pagi tadi
Dah siap pakai baju sekolah apa semua
Boleh pulak dia gi bukak peti ais.. ambil air minum..
Bila bibik tanya Musa puasa tak.. eh, lupa la pulak.. haissh.. banyak la ko punya lupa yerr..
Nasib ummi time tu tengah solat... kalau tak memang kena aar.. huhhu

Okeh lah..
Mengantuk sebnornyer nih..
Macam nak tido time rehat karang.. tapi cam rugi plak sebab ada tadarus..
Takper.. takper.. tido balik karang aar.. huhuhu

tuan tanah kedaung yang mengantuk..

No comments:

Post a Comment