Tuesday, July 16, 2013

Buka Poser dengan Cucu

Dengar tajuk.. macam dah tua benor ummi nih kan..
Siap bercucu2 bagai lagi.. kihkikhiki
Tapi tu la yang sebenornyer..
Ummi dah ada ramai cucu dah.. tapi cucu sedare laa.. huhu
Tapi still la cucu kan.. kire cucu kakak2 ummi.. cucu ummi gak la kan... hehehehe

Semalam ummi duk wassap anak sedare ummi, si KakE
Nak mintak dia temankan ummi pi MidValley hujung weekend ni
Rupanya dia cuti pastu tengah nak siap2 pi Alamanda
Nak pi tengok movie katanya...

Ummi ajaklah dia bukak poser kat umah
Dah alang-alang dekat tu kan.. datang jer la lepas abis movie
Sekali dia tanya boleh tak ajar cmner nak buat kek batik
Nak dijadikan citer semalam tu, besday adiknya si RG
Kat Instagram.. kang main request nak makan kek batik.. huhuhu
Jadi nanti boleh la ajak RG dengan husband datang jer bukak poser kat umah..

Ummi memang tak tahu nak buat.. tapi papa reti buat
So kebetulan papa keje malam.. ummi suwuh jer la dia datang umah

Balik keje terus ummi kuarkan ikan apa semua
Dalam kepala nak masak simple-simple jer

Kueh plak ummi badak berendam
Ni kire first trial ummi jugak nih..
Dari segi rupa.. tak baper nak badak berendam laa.. macam kodok berendam ada la kot.. huahahah
Tapi rasa dah okeh dah...

Papa dengan KakE sibuk dengan projek kek batik dan puding rotinya
Dapur yang ada tu kecik cenonet.. memang serabut betul nak buat kije.. hahahaha

RG, Ku dan cucu ummi si Adam sampai dan2 nak masuk waktu berbuka
Tak sempat nak amik gambo apa semua hehh..
Kelam kabut yang amat.. huahahahahah

Tp yang kesiannya.. ntah naper Projek Papa dengan si KakE tak baper menjadi..
Kek batiknya ada rasa hangit sikit.. pastu puding roti lak lembik semacam....

Tapi nasib lauk semalam dah cover balik...
Apa taknya.. ikan kembong singgang lawan dengan ikan goreng garing2..
Tambah pulak ikan panggang panas2.. celur kangkung dengan pucuk ubi
Cecah lak dengan budu..
Perghh.. menambah sorang-sorang... hahahahaha

Okehla malas nak citer lagi...
Kita layan jer la gambo yang tak bape keping ni.. huhuhu

Tengah kelam kabut baru nak hidang juadah... padahal dah azan dah.. huhu

 Aesya dan Adam (cilok dari IG mok dia..)

Eh.. nanti Adam kena panggil Aesya mokck la kan..
Sebabnya Aesya tu dah pangkat mak sepupu dia..
Panggil apa ekk.. MokSha?
Pastu Maryam.. MokYam?
Isa dengan Musa.. Pok Isa dan Pok Musa.. owwoh.. per tua benor doh.. hahahahahha
Ummi lagi aar... TokPa.. hahahahahhahah


notakaki:  citer ni macam larik seket dari tajuk kan... tapi lantak lerr.. ada aku kesah.. huahahah



















No comments:

Post a Comment