Tuesday, May 14, 2013

Dah basi dah pun.. tapi nak citer jugak lerr..

Minggu lepas 
ummi tumpang abg ummi aka AyahLong sekuarge
balik mengundi kat terengganu

Kitorang berpecah.. 
Yang gegerl sume ikot ummi
Yang hero dua orang tu stay.. ikot papa.. sebab papa mengundi kat Keramat

Ayahlong gerak balik pukul 3 pagi..
So janji jumpa kat stesen minyak sebelum masuk tol gombak..
Malas la plak nak gi Pulau Indah nu...
Lagipun kesian jgk la kat Papa kan....

Gerak balik.. 
sangkut jammed kat Karak dalam sejam lebih kot
lepas tu smooth smpai la kampung
lepas tolak berenti makan apa sumer..
dalam tengahari pukul 1 lebih kot.. 
kitorang sampai umah TokMa..



Budak masyam baru bangun tido..
terpinga-pinga tengok tempat tak pernah sampai.. huhu
Kira ni firstime la Aesya sampai umah Tokma since lahir...


Sayang TokMa...
Siap masakkan ketupat sotong untuk kitorg..
Seperiuk ko... heheheehe
Gambar di atas setelah setengah dikejekan oleh ummi.. hahaha


Malam sikit...
Pergi carik makan kat Kedai CikNgoh
Aesya firstime jugak jumpa dengan AbgAyeh...


Eh.. baru perasan
Sedondon plak kaler baju dorang nih... huhuhu
AbgAyeh ni nak peksa SPM pun.. dang lagi pegi duk tulung kedai CikNgoh..
Nak carik pitih katanya.. mata duitang sungguhhsss!! haha


Nasib la ada dua org kakak sepupu dorang yang rajin melayan...
Kalau tidak.. memang malas la nak balik.. hahahaha
Mekasih Kakak Sofea dan Kakak Shira.. nanti Mokpa banjer Magnum lagi yer... hehehehe


Kang main galop lagi kalau dengan orang laki..
Cuba kalau dengan pompuan... meleleh2 air mata takmoh gi... apa daaaa!!


Tengah tunggu makanan sampai..


Maryam dan Aesya dengan AbgAyeh..
in silverrrr....


salah satu favourite ummi yang x boleh miss
Sotong celup tepong... bukan cekodok sotong.. huhuhu


Ni plak esoknyer..
Kitorang kuar pukul 9 lebih-lebih kot
Tapi tiba sana orang berderet panjang beraturnya....



But thanks to cik Aesya kita tu lerr..
sebab dia ler ummi dapat potong Q..
respect sungguh kat SPR dengan layanan yang diberi... hehehehe


tapi walaupun dapat mengundi cepat..
kena tunggu lama jugak.. sebab tunggu AyahLong
dah datang dengan dia.. balik dengan dia jugop lerr..
MakLong nya pun dah siap awal gak.. tp lepak kat dalam sebab jumpa kawan..



lepas mengundi
balik umah.. belasah makan pulut sambal...
sambal import khas dari pattani woo.. x dapat kat sini...


malam nya lagi..
kemana lagi kalau tak ke kedai CikNgoh... hahah
kebetulan PokBir abg ummi pun ada duk makan sekeluarga..



Aesya dengan MokYam...

Disebabkan esoknya MB Selangor dah isytihar cuti
So AyahLong kata.. gerak balik kul 3 pagi jugak lerr
Takder la nak rushing-rushing kan..

Alhamdulillah... dalam pukul 8 setengah pagi cam tu
Kitorg sampai KL
AyahLong singgah kejap hantar ummi and the gang.. pstu dorang balik

Ummi lepas dari tu..
rasa cam tak sedap badan
seram sejuk.. seram sejuk..
sekali demam..

Gi klinik dapat la mc untuk esok..
Memang teruk betul demam kali ni
sampai tak larat nak bangun... menggigil2 satu badan
Nasib ada papa boleh tengokkkan budak2...

Hari Rabu
walau x okeh lagi.. gagahkan diri pegi ofis
tapi sampai ofis... demam makin panas
Minta pegi klinik..
dapat mc 2 hari

Khamisnya..
Macam takder tanda-tanda nak baik..
malam pegi klinik lagi..
Doktor amik darah..
Dapat mc lagi untuk esoknya..
Sudahnya.. seminggu ler jgk ummi tak masuk ofis... hadoii laaa..

Muka orang demam dah macam apa dahh...
mata merah menyalerr2... dah rupe pontianak..
Nak tengok ke... ish... x yah la kot... kang mengigau plak...

Tapi kalau nak tengok gak.... tak tangggung risiko yerr... hahahaha

jap yer...
















jgn terkejut yer...










































haa.. kan.. dah cakappp....





No comments:

Post a Comment