Tuesday, April 30, 2013

Maryam visit ofis ummi?

(La rupanya ummi tak publish lagi entry nih.. xper la.. publish jer la.. asal ado kan.. hahaha)


Jumaat lepas..
Ummi balik kejap time lunch break..
Balik beli lauk untuk TokMa and dorang la kan..
Nak masuk ofis balik..
Sekali Cik Yam nak ikot..
Malas nak bagi dia meraung.. bawakkan jer ler..

Kebetulan bos pun takder kat ofis..
So okeh la sikit.. kalau cik Mek tu bising-bising

Kat ofis.. amboi kang main si Maryam ni
Abis orang dia ikot..
Nak-nak ada orang bagi dia jajan or gula2.. suker la dia
Haiissh.. bahaya betul anak dara sorang nih..
Nak kena ajar biar takut sket nih..






@ Tawakkal Hospital Tengok Nenek

Hari Ahad lepas..
Baru dapat tahu yang nenek masuk spital sbb kurang air..
Terus siap-siap nak pegi sana lawat nenek..
Kitorang doakan nenek cepat baik yerr.. sayang nenek aka Nyang... 


Aesya dengan Nyang..
Persal mata ko bulat benor dik ooi... hahaha



Org lain datang nak ziarah Nyang..
Isa dengan si Aesya.. boleh pulak tengok upin ipin kat tv.. termasuk la Nyang jugerr.. hahaha


Lepas dah menyemakkan dalam bilik Nyang..
Kitorang sambung kat Haslam pulak..
Dah balik apa semua.. baru ummi tahu yang Haslam tu.. rupanya kedai Yusof Haslam..
Blur sungguh ummi nih.. hahaha


Musa tengah layan favrite dia.. roti canai kuah kari.. milo ais.. huhu




Isa x masuk dlm gambar sebab dia  duk sebelah ummi..
Ummi pun sekerat jer haa.. huhuhu..



Monday, April 22, 2013

TokMa dah balik Tranungggg....

Yupp...
TokMa kesayangan kitorang dah balik Tranung balik doh...
Rindulaa kitorang lepas nih.. huhuhu

TokMa balik hari Sabtu flight pukul 2.40 petang
Ammara dgn Ummi and Ayoh dia ler pi duk tunggu TokMa kat airport sana..

Malam sebelum tu,
Bowok TokMa gi makang ayam terpenyet.. kat Ayam Penyet Putrajaya
TokMa nak kenal lagu mana gop ayam hok kena penyet tu.. hahahaha

Okehlah..
Malas nok citer bnyok-banyok..
biar gambor hok ghoyat semerrr...


TokMa tengah test air cendol soya.. boleh la katanyer
TokMa order Bebek apa ntah.. dia ingat ayam.. rupenyer itik.. huhuhu..



Haii.. bukan senang nak suwuh budak2 tu duk bebaik camni..
Umpan tu weh.. umpannn....
Tapi masalahnya terlampau taksub dengan umpan sangat.. sampai makan pun xmoh jamah.. hadoooiii!!



Takde mender yang x pedas..
Last-last bagi timun ni kat Aesya.. huhu



Timun pun timun laaa.. cedap jugeerrr.. hehehe



Kakak Maryam kejaaap jer baiknyer
Lepas dah kecahkan meja..
Haa.. tak reti diam la dia.. lari sana sini
Amik gambo pun x leh nk duk diam..


Abang Iche dah kenaper??
Sakit kepaler ker??? huhuhu


Tiga beradik..
Kalau tengah baik.. memang sejuuk jer mata nengok..
Tapi kalau gadoh.. ya ampunnnnnn!!


Sayang kamu banyak-banyak!
Jadi anak-anak yang baik yerrr..


Lepas makan..
Jalan-jalan sat bagi turun nasik.. huhuhu



Abg Iche dengan Maryam..
Tengah ngukur tapak.. huhuhu


Bergambo sebelum balikk..
Papa nampak sangat mithali dalam gamba ni.. hahaha

 

Ummi dengan TokMa
Cubaan pertama.. TokMa senyum kat sapa tuu??


Haishh... papa ni, ummi tak ready lagi laaa
Tapi TokMa dah cantik dah senyum.. huhuhu


Ayyaa!!
TokMa dengan Aesya tengok apa plak tuu..
Ummi dah okeh dah nih.. huhuhu..


Akhirnyaaa.. dapat jugak gambar yang semengah.. hahaha


Keesokkan harinya.. kat KLIA
Anak-anak saper la nih.. siap bersila duk tengok orang wrapped barang.. huhuhu


Akhirnya dapat jugak gambar satu family..
Tudung senget pun senget laa.. ada apa hal?? ekekekke


Ini aktiviti hari Ahad..
Papa duk buli si Aesya sebab asyik jerit-jerit.. huhuhu


Sempat lagi abg Iche interframe ekk..
Peace yoooo!!


Aesya dah start nak marah dah time ni..
Lantak korang la weh.. malas ummi nak campur..  hahahah




Monday, April 15, 2013

Malam Minggu


Malam minggu hari tu.. 
Takder gi memana pun.
Sebabnyer masing-masing sibuk dengan urusan masing-masing... Haha.

Monday, April 8, 2013

Belasah jer ler..



Kita layan jer la gambo-gambo ni yer..
Ummi xder idea nk citer apa..
Oh yer.. yg kat bawah2 nu.. gambo kitorg gi Nilai 3..
Akhirnya selepas dekat 10 tahun duk KL ni.. baru semalam ummi jejak kaki kat Nilai 3.. 
Bravo.. Bravo!!




Cik Mek Aesya baru bangun..
cekcinyer.. nampak segala lurah dendam... hahaha


Tinggal kejap jer nak gi siapkan air mandi dia..
sekali tengok dah sekerat bawah meja tv.. aesya. oo aesya.. hahaha



haa.. moolat mata bila org panggil dia.. hahahaha..

mak dengan anak.. sama jer..
pantang sungguh nampak cermin...
haha



Maryam dah penat dah ke??
Hehehe..


Tak tau la nak cakap apa..
memang dasar pompuan tak tau malu.. hahaha.. dah la gomokss..


ecececech.. cik Yam..
kemain lagiii ekkk...




Thursday, April 4, 2013

special entry...



sorry la Na.
ntah cmner akak nak tekan publish.. sekali tertekan delete pulop..
bengom sungguhsss.. hahahah
so akak reply kat sini jer la deh.. huhu

reply:
sungguh tak bekeng.. sore macam nak pecoh rumah tepik! Hahahaha











Balik-balik kijer.. nampak nih... apekah??



Semalam sampai jer umah..
Rasa cam nak pitam kejap.. hahaha


Abis sebotol bedak dikerjakan..
TokMa dia tinggal pegi solat kejaaaap jer...
Tengok dah jadi macam nih...
Haiishhh.. saper punye kijer nih......



Ummi.. antek tak ayang...??
Muka x bersalah langsung.. bangga lagi apa..
Aduhaaiii... anak dara sapa la nih yer... hahahah...


Wednesday, April 3, 2013

Selepas 16 Tahun...

Seriusss...
Macam tak percaya tauu...
After 16 years terpisah.. tanpa khabar berita..
Tup2.. minggu lepas ummi jumpa balik dengan xclassmate ummi masa sekolah menengah dulu...

Jumpa plak tempat yang x disangka2..
Kat Seoul Garden ko.. hahahaha
Ummi mmg tak pernah sampai lagi kat situ.. baru hari tu la jejak kaki kat sana
Lunch together-gether dengan Kak Saba.. ofismate ummi

Mula2 ummi nampak laki dia.. aka balak dia masa sekolah dulu la
Rasa macam kenal jer..
Pastu nampak dia plak tengah pepilih makanan..
Ummi tengok dia atas bawah.. atas bawah..
Sekali dia pusing tengok ummi balik..
Dan-dan tu kitorg menjerit sakan.. hahahaha..!!!
Dan-dan tu jugak abih dah slang Key Ell.. tubik sumer slang Tengganu kiter.. huhuhu

Ya Allah.. memang tak sangka sangat2.. boleh jumpa dia..
Jenuh la ummi duk mencari dia selama nih.. kat fb la.. apa laa
Dia pun sama mencari gak..

Tapi sayang sangat tak boleh nak borak lama
Sebab masing-masing datang lain partner..
Ummi lak nanti nak masuk keje balik..
So dah tukar2 no. tepon..
Kitorang janji akan plan baaaaeeek pnya untuk jumpa balik.. huhu


Masing-masing tak ready lagi..
Dengan Mimi rambut serabai katanyer.. aku tengok elok  jerr.. hehe



Cubaan pertama..
Macam tak okeh jerr.. Ummi macam apa ntah.. hahaha



Okeh.. ni niceee..
Weh.. Mimi Suliana Sulaiman.. aku rindu sama kamu.. 
Nanti kite datim betul2 yerr....!!





Tuesday, April 2, 2013

Selamat Pagi...



Ini namanya syok sendirik! Haha



Monday, April 1, 2013

Hari Ahad..

Aesya asyik la meragam jer sehari dua ni..
Cek tengok rupanya dalam mulut ada ulser.. sian dia

Pastu bawak la pegi jumpe doktor kat Azzahra Bangi
Kakak Maryam cam biasa aar.. kecoh nak ngikot.. bawak jer lerr

Lepas amik jmpe doktor dan amik ubat apa semua..
Papa singgah beli putu bambu..

Malas nyer nak type..
Kite layan gambo jerr laaa....




Cubaaan pertama nak posing..
Alamak.. salah pandang kat lain la pulop..



Okeh, berjaya..
Kunun cumel la tuh.. hahaha.. anak dara sapa ler nih..


Alamak.. terover acting la puloppp... ekekkekek



Mak dengan anak sama gediks.. aesya sedap duk nenen.. hahaha


Papa tengah tunggu putu bambu masak..


Dalam x selesa sbb mulut sakit.. still boleh gelak-gelak.. senyum-senyum..


Pipi tu dah kena cium ngan nyamok.. 
Eh.. adek.. nampak spender aar... shame.. shame...



haaii.. budak gediksss.. x abihs2 aar.. huhuhu..