Thursday, February 14, 2013

Cari Barang

Rupanya cerek air kat umah dah out terus..
Nak masak air kena pakai periuk.. alahaaii.. leceh la plak
Dahla nanti gas cepat abis..

Pastu dengan remote astro dah patah dua.. dikerjakan dek budak2
Nak tak nak memang nak kena kuar pegi carik gak..

So jumaat malam hari tu ummi kuar gi Alamanda
Lepas maghrib kitorg kuar.. semua ummi angkut..
Mula2 pergi Parkson.. survey harga cerek kat sana..
Boleh tahan mahal jgk lah..
Cari remote.. eh xde stok la plak..

Kitorg gerak gi Seng Heng plak..
Lepas duk angkat letak.. angkat letak patbelas kali..
Last2 ummi amik cerek letrik 5liter  brand elba..
Tanya remote ada x.. punnnn xde stok jugak.. apakah?

Pegi Carrefour lak..
Tanya kat sana... eh, apa ke susah bebenor nak carik remote astro ni..
Semua xde stok.. semua org pun astro berkecai ke.. biar betik.. haha

Alang2 dah sampai Carrefour tu.. topup mana2 barang umah yang dah nak abiss..
Lepas dah setel semua kitorg balik terus..

Oleh kerana x masak pepe.. singgah kedai tapau lauk..
Sementara nak tunggu siap.. kitorg lepak minum

Musa duk bising2 nak makan `ayam terbakor`..
Puah duk mikir.. amenda la ayam terbakor tu..
Musa cakap ala yang berasap2 tu.. sambil tunjuk kat gerai sebelah..
Rupanya SATAY AYAM!! Alahaii.. anakku..

Nak order sekali dah abis dah..
Takpe nextime kita makan ayam terbakor yer abang.. hehe

Okeh la.. kita layan gambo jer lah...


susah benor nak amik gambor si Musa ni.. haa, kan dah kena tarik .. haha

Ini la budak yang nak makan ayam terbakor tu...

tengah beratur nak bayor..

Musa muka ketat sebab baru kena marah.. dah asyik lari-lari sana sini.. cmner ummi tak rimass..

Si Aesya duk jenguk2 dari dalam.. dah macam kura-kura la dek.. hehe

sibok nak mene'ry mangkuk 3 hengget

amboii.. si Isa siap demo lagi...

ceeeyy.. boleh la jadi model iklan mangkuk ni..

aik.. dah tido dah si Aesya... syok eek duk dalam ni yer..

Tiga Beradik...

No comments:

Post a Comment