Wednesday, February 27, 2013

Shalala with Maryam..


Meh tengok kakak nari nak??
Tapi persal muka ketat jer.. hahahahaha

Abaikan sore yang duk bising2 tu.. kacau dauun jer.. hahahah

Tuesday, February 26, 2013

malas???????????

Haa, kan mode MALAS dah datang..
nak update blog pun malassss juger lah..

so sebab malas..
ummi tepek jer la gambo ni..


Haha.. tengah bosan tunggu papa setel keje dia
apa lagi.. ber'camwhore lerr.. cermin pun cermin laaa...



Thursday, February 21, 2013

Perihal Isa Mahdi


Semalam lepas dah solat Isya..
Lepak-lepak depan tibi dengan budak-budak
Eh, dengan Isa dan Maryam jer
Musa buat homework kat dalam bilik..
Aesya tido dah..

Ummi: Ce.. mana remote?

Isa:  Nak buat per... Ice tengah tengok citer ni.. tak yah lahh...

Ummi:  Alaa.. Ice dari petang tadi tengok kartun.. bagi la ummi tengok lak..
         
Isa: Alaaa.. (sambil bagi remote yang dia sorok bawah seat dia.. )
      Ni mesti nak tngok channel 393 tu la tu... tau daaahh..
      Apa la ummi ni, suka sangat tengok cite korea..
      Ummi ni orang korea ker?
      Ummi faham ke org korea cakap?
      Tak abih-abih tengok cite korea.. apa nak jadi ntahhh dengan ummi nih...
     (sambil berlalu pergi ke bilik abang dia....)

Ummi:  &%^*))**^%.. kuang asam punya anak...! Hahahahaah


Ini ler budak yang berceramah kat ummi tu... huhuhu


Wednesday, February 20, 2013

Wordless Wednesday

WW la sangattttttt.....



Tuesday, February 19, 2013

My Girls

Entry kali ni penuh dengan gambo cik MekYam dengan cik MekSya
Malam bila amik ni.. ntah tak ingat dah..
so layan jer laaaa..
yezzzaaa!!!

















Monday, February 18, 2013

Kecemasan yang agak mencemaskan


Tengah duk cemas jugak lah nih..
Stok susu Aesya dah mula berkurang..
Perasan dah kurang bila ummi susun-susun stok
Sekali rak kat bawah dah kosong..
Ohh.. tidakkkkk!!


Ni sebab lately ummi selalu ter'skip sesi pump kat ofis
 dah balik umah pun memang simpan jer la pump tu jawabnya..

Ooo.. tidak!!
Ummi kena rajin... kena gigih..
so selari dengan jadual yang dah buat tu.. ummi cekalkan semangat.. follow betul2
Sekarang ni pun.. tengah gigih bangun memalam buat power pumping..
Insyallah.. Mudahan2 stok kembali seperti dulu..Aminnnnn


Friday, February 15, 2013

Misi Mencari Remote & Hantar Bibik Cuti kat Serdang

Waaah.. tetiap hari update.. caya lah ummi.... Haha
Alaa, ni tengah rajin.. layan jer la kan.. ekekek

Okeh, hari tu kuar gi Alamanda mencari Remote tak berjaya 
So ni kuar lagi sambung misi mencari mender alah tu
Kali ni pegi sampai Jusco Equine Park nuu..
Sebab nanti dekat sikit nak hantar Bibik budak2 ni balik Serdang..
Bibik dorang nak cuti.. so bagi jer la.. sian jugok kan.. 
asyik ler ngadap perangai budok2 nih.. mau tensen jugak.. 
Ummi ni sementelaah mak budak2.. memang redho jer la kan.. hahahahha


Sebelum kuar.. sementara aircond kete tengah nak sejuk..
Kite bergambo dulu..
Mak aii.. rambut Aesya macam apa ntah..
Kitorg duk gelakkan dia pastu panggil Aesya si burung Belatuk.. haha
Sian Aesya kan... apa la ummi dgn bibik nih..



Ummi dah macam raksasa gorgon dah.. adehhhaii..
Takper.. takper... slow-slow okeh.. hehehe
Banyak lagi masa nak sampai raya... huhuhu



Tiga beradik nih.. macam-macam kesah..
kejap gaduh.. kejap main.. kejap gurau.. 
bingit telinga...



Dorang ni manja sebenornyer
kalau tego cara marah-marah.. memang tak jadi
tapi cuba tego lembut-lembut... cakap sayang-sayang.. laju jer buat apa kita suruh


Kalau baik.. baiiikkk sangat...
Sampai tido pun nak sekatil.. 



Tapi antara Musa dengan Isa..
Isa yang paling rapat dan rajin melayan si Maryam
yang paling suka mengusik si Maryam pun dia la jugak..
Maryam pulak suka nor cari pasal dengan abang-abang dia.. ada jer yang dia sibukkan.. aduhaaii..


Harap-harap korang rapat macam ni la sampai ke besor..
Sama-sama jaga masing-masing



Dua teruna kesayangan ummi...
 tapi selalu buat my blood go upstairs..



Tak tau dah nak cakap apa.. 
dah tak kuasa nak larang dah...
Maryam tengah sibuk duk pusing stereng kete..


Konon-konon macho la tu..
Eh.. mana Cik Yam??



Isa plak tak nampak kat belakang...


Lantak korang la anak-anak oii...

Lepas tu jumpa massage chair ni pulak.. bising suwuh masukkan duit..

amboi abang.. kan main lagi... haha

Maryam tengok jer la dgn bibik yerr.. 

Okeh, tu jer nak citer. Sekian.

p/s Misi mencari Remote adalah berjaya. Yesss!

Thursday, February 14, 2013

MyKid

Dah nak masuk 5 bulan 
lepas daftar surat beranak si Aesya hari tu.. 
baru hari ni terhegeh-hegeh nak pergi amik MyKid si Aesya..

Nasib kaunter buka banyak.. 
even ramai orang.. 
sekejapan dah sampai giliran... 
kalau tgk no. giliran.. 
mmg jenuh la nak menunggu  huhu


dari 2166 nak ke 2195.. mau kematu bontot.. haha
Pastu ni nasib JPN ni dekat area ofis jer
Kalau jejauh.. memang budak kecit tu dah pandai jalan ke apa..
baru ummi nak pergi amik kot.. dasar PEMALASS!!! hahaha


Yeayyy!!
Semua dah ada... dari abang sampai ler ke adik..
Comel pulak tengok.. hehehehe


susun-susun dalam wallet..
eh, sekali ngam-ngam jer slot in..
so tak reti-reti lagi ker...
Empat sudah.. kuota dah penuh... huhuhu




Cari Barang

Rupanya cerek air kat umah dah out terus..
Nak masak air kena pakai periuk.. alahaaii.. leceh la plak
Dahla nanti gas cepat abis..

Pastu dengan remote astro dah patah dua.. dikerjakan dek budak2
Nak tak nak memang nak kena kuar pegi carik gak..

So jumaat malam hari tu ummi kuar gi Alamanda
Lepas maghrib kitorg kuar.. semua ummi angkut..
Mula2 pergi Parkson.. survey harga cerek kat sana..
Boleh tahan mahal jgk lah..
Cari remote.. eh xde stok la plak..

Kitorg gerak gi Seng Heng plak..
Lepas duk angkat letak.. angkat letak patbelas kali..
Last2 ummi amik cerek letrik 5liter  brand elba..
Tanya remote ada x.. punnnn xde stok jugak.. apakah?

Pegi Carrefour lak..
Tanya kat sana... eh, apa ke susah bebenor nak carik remote astro ni..
Semua xde stok.. semua org pun astro berkecai ke.. biar betik.. haha

Alang2 dah sampai Carrefour tu.. topup mana2 barang umah yang dah nak abiss..
Lepas dah setel semua kitorg balik terus..

Oleh kerana x masak pepe.. singgah kedai tapau lauk..
Sementara nak tunggu siap.. kitorg lepak minum

Musa duk bising2 nak makan `ayam terbakor`..
Puah duk mikir.. amenda la ayam terbakor tu..
Musa cakap ala yang berasap2 tu.. sambil tunjuk kat gerai sebelah..
Rupanya SATAY AYAM!! Alahaii.. anakku..

Nak order sekali dah abis dah..
Takpe nextime kita makan ayam terbakor yer abang.. hehe

Okeh la.. kita layan gambo jer lah...


susah benor nak amik gambor si Musa ni.. haa, kan dah kena tarik .. haha

Ini la budak yang nak makan ayam terbakor tu...

tengah beratur nak bayor..

Musa muka ketat sebab baru kena marah.. dah asyik lari-lari sana sini.. cmner ummi tak rimass..

Si Aesya duk jenguk2 dari dalam.. dah macam kura-kura la dek.. hehe

sibok nak mene'ry mangkuk 3 hengget

amboii.. si Isa siap demo lagi...

ceeeyy.. boleh la jadi model iklan mangkuk ni..

aik.. dah tido dah si Aesya... syok eek duk dalam ni yer..

Tiga Beradik...

Wednesday, February 13, 2013

Wordless Wednesday

Friday, February 8, 2013

Dinner with Landscape Department

Well.. well.. dinner la sangat.. haha
It was much more to santai2 je..
Ummi dapat join pun sbb dorang jemput bos ummi.. tapi HD dorang baik hati.. dengan ummi2 sekali dijemput.. dah nama PA kan... #matakeatastangankebahu# haha

Ajak Papa teman.. tapi biasa aar.. busy manjang dengan projek dia tu.. mana nak ikot..
Alih2 ummi bawak si Maryam teman ummi..
Abam2 yang lain sibok nak ngikot tapi dah nama esoknya pagi nak bangun gi sekolah.. terima kasih sajalah..
Aesya plak redho jela kena tinggal duk dgn bibik.. haha

Dinner malam tadi kitorang makan steambot.
Ada macam2... memang ke laut la diet ummi malam tu... haha

Rupanya ada cabutan bertuah la jugak. 
Tapi ummi takde maknanya..
Pegi mana2 takde de nya dapat.. huhu

Ummi dapat malam tadi pun sbb mmg semua org akan dapat
Cuma nasib memasing la dapat yang best atau yang tak berapa best..
Ummi dapat pen Lamy.. okehla kan..

Apa lagi nak dikabokan ekk.. hmm
Cam dah takde.. haha
Okehlah, kita layan gambo ler plop...