Tuesday, January 22, 2013

Perihal Buai..

Kali ni ummi nak citer pasal buai..
Sebenarnya pasal buai ni la, papa dah macam berangin dengan ummi.. Haha

Dulu masa Maryam kecit-kecit, ummi beli baby swing untuk dia
Tapi hayat baby swing tu x sampai setahun dah jem..
Penangan dek abang2 dia yang berebut nak duduk..  adehaaii..
Kalau nak buai, stil buleh.. tapi kena hayun manual la.. motor dia dah jahnam dah.. huhu

Tup-tup ada si Aesya ni pulak..
Disebabkan baby swing tu dah x boleh guna..
Ummi pepandai pergi order online beli rocker pulak..
Ingat nanti ummi pegi keje.. Bibik letak dia dalam tu.. senang la bibik nak buat kerejo..
Sekali xmoh duduk  pulaakk..

Asyik la terkejut2 tido nya.. x leh nak keje Bibik..
Kebetulan TokMa ada kat sini lagi time tu..
Bising aar dia ckp, x boleh pakai nih.. memang x jadi keje Bibik nak melayan si Aesya jer
TokMa duk suruh jugak ummi pergi carik buai gantung tu..
Last2 sehari sebelum masuk keje, ummi pergi la carik dgn papa..
Dapat la satu kat kedai perabut kat percint 15..

So kekdahnyaa..
kat umah tu dah jadi penuh dgn buai.. hahaha
Papa duk asyik perli jer ummi... adehaaii..
Sorry la papa.. nanti ummi x membazir lagi yerrr...  huhu

dah macam rupa nursery dah kat umah tu..  huhu







No comments:

Post a Comment