Friday, January 18, 2013

Perihal Bekalan CikPuang Aesya...

Hari ni nak citer la sket pasal stok susu si CikPuang Aesya tu..
CikPuang Aesya dah nak masuk 4 bulan dah sekarang..
Menyusu memang tengah kuat la ni.. sehari kalau ummi balik lewat seket adalah dekat 4 botol yang 4oz..
Uissh.. sehari-hari ummi mmg boleh bawak balik ngam-ngam 4 botol 4oz..
Memang xleh nak buat stok langsung la..
Kire amik yang lama. ganti balik yang baru.. huhuhu


Haa.. camni ler system restok yang ummi duk buat hari-hari
Setiap hari bibik akan amik susu yang kat tray tengah tu...
Pastu petangnya ummi balik.. ummi simpan la kat tray bawah sekali tu..
Nanti kalau tray tengah dah abih.. ummi akan turun kan lah susu2 yang kat tray atas sekali kat situ..
Biasanya ujung-ujung bulan la ummi buat.. Ummi kuarkan semua.. pastu susun balik ikot tarikh...
ceh.. mcm buat close stok kat supermarket pulak.. hahaha

Ramai duk tanya.. ada amik apa2 supplement ke?
Jawapannya belum lagi la.. setakat ni duk leloh buat power pumping memalam
Pastu selalu kunyah kurma buat snack..
Tapi insyallah nnti ummi nak sambung balik amik Set Breastfeeding Shaklee dengan Alin Shaklee

Ummi berdoa agar kali ni biarlah cukup 2 tahun penyusuan si Aesya nih..
Walaupun si kakaknya Maryam hanya mampu 1 tahun lebih jer...

Okehlah.. ummi nk gi buat stok lagi.. so untuk tatapan semua.. layan la gambo si budak moolat ni yerr..


1 comment:

  1. rambut anak2 umi ni mmg 'meriah'
    semuanya..geram tgk

    ReplyDelete