Monday, January 14, 2013

Ish.. lain benor la plak..

Memang betulla orang kata... lain anak, lain pee'l nyerr..
Ummi since dah ada 4 orang askor nih... memang nampok la kan..
Tapi yang paling ketara sekali lainnyer.. si Sara Aesya nih.. huhu

Kalau dengan abang2 dan kakak dia..
Elok jer minum susu dari botol biasa.. biasanya Avent laa
Tapi bila tiba si Aesya nih..
Eh, eh.. demand ler plak... xmoh sampai ke sudah botol Avent
Puah duk mikir.. apekehal xmoh pulak.. sekali si Aesya ni dah keliru puting..
Nak tak nak.. kena ler carik botol dgn puting yang seswai..
Google2.. last sekali jumpa la botol Mimijumi nih..
Dalam hujan lebat drive pegi Bangi semata2 nak carik botol yang puting dia mcm nenen betul  ni.. hahahah
Risau gak takut cik Mek Aesya ni tiba-tiba xmoh jugak.. tp alhamdulillah, bila dapat jer.. terus senyap.. huhu

saya ler botol susu yang Cik Aesya suke tuuu.. comel x saya.. huhuhu
Abih citer pasal puting susu.

Pastu  citer pasal kulit pulak..
Selama ni.. dari abang Musa sampai le ke Kakaknya si Maryam
Ummi relax jer duk guna mandian, lotion dan bedak brand Johnson
Tetiba time si Aesya nih... sekali abih satu badan naik enzema bila duk pakai mende yang sama
Risau giler kotla sampai ke besar dibawaknya enzema nih..
Bawak pi klinik.. Dr. bagila set mandian sampai ke lotion brand Ezzera.. alhamdulillah hilang enzema
Try pakai Johnson balik.. eh jadi balik.. last2 stay la dengan brand Ezzera tu..
Tapi tula.. gila bapak mahal satu-satu mender tu.. boleh kopak mak ko ni Aesya ooi...

Haaaiiii.. dah la nak minum susu.. nak minum botol mahal.. ni kulit pun nak pakai set yang mahal jugak...
Redho jer la mak ko ni dikk.. huhuhu

Tak abih kat situ.. adooo lagi haa..
Kalau abang2 dan kakak dia dulu relax jer tido siang x berbuai..
Eh.. si Aesya ni nak berbuai ler ploppp..
Konon-konon 2 hari sebelum ummi masuk keje..  ummi sajer la kuar gi memana dgn papa seharian
Saja nak test si Aesya ni kena tinggal.. nak tengok camner
Sekali dua2 hari xmoh tido langsung.. acu letak jer bila tido, abang dia balik la..
Kakak Maryam menjerit-jerit la.. mana la dia nak tido..
Bibik pun takder nak buat mender lain dah... duk kendong dia ajer la dua hari tu...

Last2.. atas nasihat TokMa.. pergi la ummi dgn papa kuar pi carik buai ayun tu..
Bila dah dapat.. mak aaii, tido x henggat.. Kakak jerit ker.. abg gaduh.. ker.. ade aku kesahh.. hahahaha

tgh syyiiok tdo ditemani Cik Bunny
Tapi takper lahh..
Lain kot mana2 pun.. ummi dgn papa tetap sayang Aesya..
Nanti besor esok2.. jangan suka lawan cakap ummi tau.. huhuhu..

2 comments:

  1. lain2 patent bebudak nie kan...xpe lah berkorban apa saje..heheh


    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/set-kehamilan-shaklee-cantik-sihat-dan.html

    ReplyDelete
  2. ank2 kami dua2 ade ekzema teruk
    bedak2 mmg al diharamkan
    yg pakai selalu..
    mesti cream2 n pelembap la
    mcm aqueous cream or Vaseline

    ReplyDelete