Monday, November 11, 2013

Cik Yam oo Cik Yam!!

Hari Sabtu hari tu..
Tengah lepak-lepak dalam bilik nak tunggu zohor
Sekali datang Abam Isa.. cakap " ummi, Mayam main beg duit ummi!"

Melompat dari katil pi carik Maryam
Tengok-tengok sebelah langsir dia kuar cakap "sorry ummi.. sorryyyyy..!!"
Pi tengok dekat lagi... aduhaaiii rasa gelap mata..


Terus ummi masuk bilik kunci pintu..
Majuk terus.. takmoh kawan dengan sapa-sapa
Maryam kat luar jerit-jerit nangis cakap sorry..
Haissh.. biar la duk jerit kat luar.. kang aku kuar kang..
teruk kena.. so biar jer ummi dendiam tahan marah kat dlm bilik sensorang..
nenanti okeh la tu.. huhu





Monday, October 21, 2013

Raya Haji Hari Tu...

Tengok tu.. raya haji dah lepas lama dah..
Baru terhegeh-hegeh nak ngupdate... malas punya pasal la nih..
Tapi takper... better late then never.. chesss.. spikang londong la pulak.. hahhaha

Raya haji tahun ni..
Raya kat umah Nenek Papa jer kat Kg. Baru

Pergi pun dah petang-petang kot
Sebab belah paginya lepas solat raya, papa tolong lapah daging korban kat masjid
Dah zohor budak-budak lak tido.. alih-alih lepas asar baru gerak pi umah Nenek..

Adeh.. malasnyer nak citer... kite tempek gabo sudah lah yer.. hehe

 sebelum kuar.. kita posing duluuuu....


 konon-konon seksi ler tu ekk....


 mmwahhh!! flying kiss untuk korang dari Cik Mek Mayam...


 ummi pun nak interframe jugakkk..


 haishh.. dua beranak nih.. tak abih2 lagi ke.. hahaha


 Abg Iche pun nak jugak... aik.. ummi nampak mata jer??


 okeh.. semua nampak.. eh, Kak Yam dah kenapa senyum sampai cam tu???


 Aesya baru bangun tido.. sedar-sedar dah dalam keter...


 budak mata petai masih kebingungan... ekkekeke


 ello.. dik, naper tu??


nak gi aner ni ummi??? haiih.. sepuluh kali tanya spuluh kali nak kena jawab...
 Aesya berjubah di hari raya haji.. jangan tak tau.. baper kali dok tergolek dok sebab duk terpijak kain sendiri.. hahhahah


 haaa.. watper tu.. kang Cik Semah marah kang...


 suka nor dorang ni dengan PakCu Aiman...


 dah start la tu nak meng'explore..


 haipppp!! jangan bukak.. kang Cik Semah marah kang...


suka dia dapat ukur tapak kat umah Nyang ekkk..


Elelellele... finally dapat jgk snap gambo dia senyum dpan camera.. kalau idak asyik la tak duk diam.. hehehe



OKehlah... tu jer.. sekian. Bye.

Monday, October 7, 2013

Gambar semata..

Yup.. mode MALAS melanda
kita tepek jer la gambo mana  yang ada... janji hapdet.. huhuhu





















Wednesday, August 21, 2013

layan gambo macam-macam

ummi malas nak citer..
kiter layan gambo jer la
ada gambo masa balik kampung hari tu
ada jugak gambo time dah balik key ell balik..
eh.. macam-macam la ado.. kita layan jer laaa..

Okeh ni gambar petang raya..
Budak-budak dah tukor baju apa semua..
Masa ni mak-mak budak tengoh duk prepare barang-barang nak buat bakor malam karang...



mek aesya dengan mek maira..
sepupu dia.. beza 23 hari jerr...
tapi tengok ler betis dia.. nyam2!


maira tengah carik kutu aesya ker?
hahahaha


 aesya dah rimas dah..
gosok-gosok idung... huhuhu




Haa.. sesi pembakaran pun bermula la
Yang lawaknya.. pembakaran bergerak tu..
Mula-mula tadi bakar kat belakang sana..
Pastu macam tak baper terang.. so tolak meh depan beranda..
Hahaha.. ko ada???

tu diaa.. tukang bakor of the day..
AyahLong smpai x nyempat2 salin baju raya... hahahhaa


Mak dengan mak2..
Anok dengan anok2.....


Bang.. sotong bakor satu!!
Lambat lagi kerr???

Special requested by MokNa..
TokMa siap masak nasi Komok..

makang plop dengan hok nih...
perghhh... memang tak tengok kiri kanan doh...


kebetulan plop ramai plop besday awal bulan Ogos..
Potong ke berjemaah laa..
Besday Mek Ammara 5/8
Besday Ammar 6/8
Besday Musa 7/8
Besday Maryam 10/8
Besday Papa 15/8
haa.. belasah.. sekali harunggg.. hahahha


sekali.. Pokbir datang..
Layan si mek Maryam main bunga api..

Kak Fareena tengok je ke..
Kang main suka lagi Maryam tu...

Nasib aar PokBir rajin melayan..
Kalau tak.. tengok jer la orang lain main..
Ummi dengan Papa sibuk duk membakor.. hahhahaa


Okeh,
Ni pulak raya kedua..
Ingat nak pi jenjalan kat Kuala Terengganu
Sekali jem nak mampoihh...
Patah balik.. singgah beli keropok kat Kelulut.. huhuhu

Maryam duk lam kete
Ummi dengan aesya pi turun gi beli...

ummi bajet papa nak snap gmba adik yang jual keropok nih..
memang lawo...
tapi padan muka.. dia tak paling la pulak.. hahaha
haissh.. papa ni gatai nih... hahhaa

eh.. nak amik gambo ummi dengan aesyan rupanya..
hehehhehe...




Ni pulak raya ketiga..
Masa ni dah gerak balik KL..
Kitorang tolak balik lepas maghrib..

Papa singgah makan kat area Cherating..
Masing-masing order nak makan maggie soup.. layan jer ler..
Papa jer makan kuay teow kungfu..
Eh.. ummi bukan garu bontot tu tau... papa yang silap snap mcm mana ntah... huhu



Ni dah masuk highway pantai timur dah.
Papa sorang jer berenti minum kat R&R Temerloh kot..
Kitorang dalam kete bantai tido... hahaha

Sekali dah lepas karak.. Cik Yam tak sedap mulut
Abis muntah atas ummi...
Berenti Genting Sempah tukar baju apa sumer..
Malas nak selongkar beg.. pakai jer la baju abang ko Yam eh.. hahahha


Ini pulak masa beraya dan tahlil
kat umah Nyang budak-budak ni kat Kampung Baru KL

Maryam kalau ada orang melayan dia xper laa..
abis semua barang dia angkut.. adehhhh...

Ni pulak Musa dengan Syamil
Baru jumpa tak sampai 5 minit.. dah jadi kamcing..
Semuanya sebab game punya pasall...









Ni dalam kete nak pegi beraya umah kawan papa..
Layan jer ler... hahaha

Okeh la.. 
Sekian.