Thursday, October 25, 2012

Perjuangan Bermula Kembali...

Wah.. tajuk takmoh kalah... Hahaha

Apa yang ummi maksudkan ialah perjuangan menyusukan sepenuhnya susu badan untuk Sara Aesya telah pun bermula... Insyallah cuba untuk bertahan sehingga 2 tahun...

Ummi mula buat stok susu seawal dua minggu dalam pantang dan alhamdulillah... rezeki Allah untuk Sara, memang meriahlah peti ais...

Sara Aesya pun takde cerewet macam kakak dia jugak... tak kesah minum dalam botol atau direct terus... tapi AWAS yerr... pantang lambat beri.. memang melalak macam kena cubit la jawabnya... Hahaha

Doa ummi, mudahan2 Allah permudahkan segala urusan perjalanan penyusuan kali ini sama seperti dulu dan harapnya biarlah kali ini betul2 sehingga mencapai 2 tahun. Amin....

Hasil perahan setakat hari ini.... botol dah abis... bekas dadih pun okeh...
Sesi pumping pagi tadi






2 comments:

  1. Masya-Allah.. Banyaknyer.. Saya pun dah start buat stok tapi sekali pump dapat 2 1/2 auns jer.. Tu pun pump 2 kali sehari jer.. sebab time lain baby asyik nak minum jer... Hopefully boleh simpan stok yang mencukupi sebelum masuk kerja...

    ReplyDelete
  2. hebat sungguh stok susunya..tahniah
    saya juga yg tak berapa nk gigih bab stok susu ni ;)

    ReplyDelete