Tuesday, October 30, 2012

Empat suda ......


Okeh... Boleh tutup kilang sekarang....

Thursday, October 25, 2012

Perjuangan Bermula Kembali...

Wah.. tajuk takmoh kalah... Hahaha

Apa yang ummi maksudkan ialah perjuangan menyusukan sepenuhnya susu badan untuk Sara Aesya telah pun bermula... Insyallah cuba untuk bertahan sehingga 2 tahun...

Ummi mula buat stok susu seawal dua minggu dalam pantang dan alhamdulillah... rezeki Allah untuk Sara, memang meriahlah peti ais...

Sara Aesya pun takde cerewet macam kakak dia jugak... tak kesah minum dalam botol atau direct terus... tapi AWAS yerr... pantang lambat beri.. memang melalak macam kena cubit la jawabnya... Hahaha

Doa ummi, mudahan2 Allah permudahkan segala urusan perjalanan penyusuan kali ini sama seperti dulu dan harapnya biarlah kali ini betul2 sehingga mencapai 2 tahun. Amin....

Hasil perahan setakat hari ini.... botol dah abis... bekas dadih pun okeh...
Sesi pumping pagi tadi






Sara Aesya... Our Another CikBunga in da house..

Haha... Dah genap sebulan baru ummi terhegeh2 nak update pasal ahli baru dalam keluarga kami....

Punyalah duk ulang alik ke hospital 3-4 kali ingat nak beranak awal... akhirnya tarikh due jugak dia nak keluar... huhu

So... pada 23 September 2012 pukul 12.30 tengahari kat Pusat Bersalin Percint 8, Putrajaya...maka lahirlah seorang bayi perempuan seberat 3.34kg yang diberi nama 

SARA AESYA SHAHRUL NIZAM....


Alhamdulillah... Dipermudahkan proses bersalinnya..
Masuk labor room pukul 10.30 pagi.... pukul 12.30 tghari dah selamat bersalin
Tapi sakit still x boleh nak kata apalah..  memang sakit setengah mati!
Habis tangan Papa berbekas penangan dek cengkaman kuku ummi menahan sakit..

Jadi kesimpulannya..
Cukuplah dengan dua pasang..
Bolehlah ummi tutup kilang lepas ni... Huhuhuhu
Masih duk pikir lepas ni nak pakai apa..implan ke atau IUD?

Okehlah.
Mata dah ngantuk.. Next entry ummi citer lagi