Thursday, August 16, 2012

Salam Aidilfitri




Ya Allah... kejapnyer dah nak abih ramadan dah..
Lagi 4 hari.. daaah raya dah...

Tahun ni ummi n Co. beraya kat KL jer..
Nanti pepagi raya tu.. kitorang pegi la umah Mama (mertua ummi) kat Keramat
Sebab rasanya macam dah tak larat dah nak travel jejauh balik Terengganu
karang dibuatnya nak beranak tengah-tengah hiway tu.. haru biru la pulak kang.. hahahaha

Even tak kemana dan tak balik kampung..
Cuti tetaaap cuti wehh... hahahahaha
Ummi start cuti esok sampai la minggu depan.. kire Isnin minggu lepas raya la masuk..

Jadi hari ni last day kerja kan..
so ummi nak amik kesempatan untuk mengucapkan 
SELAMAT MENYAMBUT SATU SYAWAL
Maaf zahir dan Batin

Kepada yang nak balik kampung tu..
Berhati-hati di jalan raya yerr...
Bawak banyak-banyak bersabar ... nak-nak nanti mesti jammed

So sapa-sapa yang ada kt KL nih...
boleh la jemput datang beraya kat umah...
eh, jemput la kita jugak pegi umah korang... hehehehe

okeh bubbyee......

Monday, August 13, 2012

Bulan August....



Bulan August banyak betul tarikh special..
Apa taknya.. birthday Abang Musa, Cik Yam even En. Papa pun semua dalam bulan August nih...

Mula-mula Besday Abang Musa 7/8
Tak sangka kejap jer 7 tahun masa berlalu...
Dah besar dah anak bujang ummi yang sorang nih... 

Lepas tu 10/8 lak besday Cik Yam Genit tu pulak...
ni pun sama.. cam x percaya dah dua tahun dah budak gomok sorang nih.. huhuhu

Pastu nanti 15/8
Besday En. Papa lak..
Besday yang ke baper  ekkk.. nak rahsia ker.. 
Elleh rahsia le plak kan.. kekekekekek

Ummi xder apa nak bagi cuma..
doa agar Musa dan Maryam
membesar dengan bijak dan pintar..
Mendengar kata dan yang penting jadi anak yang soleh dan solehah..

Dan untuk En. Papa pulak..
Selamat Hari Lahir yer yang....
Semoga rezeki murah2 selalu.. boleh kami tumpang selalu.. hehehe
dan diberikan kesihatan yang baik juga hendaknya.. Aminnnnn

Budget semua dah cukup2 utk raya.. so takder la nak buat makan-makan mcm selalu yer... 
So kek kecit ni pun dah kira okeh la sayam yerrr.... hehehhehe


Cik Yam oo Cik Yam...


Gambar ni ummi cilok dari blog mmber ofis ummi.. Pia
Hari tu, ummi ada datim dengan Pia bukak pose sesama kat Madam Kwan kat Alamanda

Maryam makan spageti bolognese
Memang berselera benor dia makan... hahahahahha
Abis baju dia comot.. nasib baju tu kaler merah.. kalau x.. mmg nampak.... ekekekek

Wednesday, August 8, 2012

Perihal Si Kecit yang cinonettt...

Waaah.. giler lama baru nak hapdet pasal budak kecit 
yang suka duk nendang2 
kat dalam perut ummi dia nih...

Ummi buat 4D scan ni masa 7 bulan hari tu..
Sajer jer la nk buat. nak confirm gender.. hehehehe
dan Insyallah... budak kecit ni nanti satu geng la dengan Cik Yam kita tu...

Sekarang ni budak kecit ni dah 8 bulan lebih dah..
Aktifnya mak aaaiii.. ummi sampai nak terkencing2 penangan dianyer akrobatik.. huhuhu

Alhamdulillah.. budak kecit ni pun x banyak ragam bila ummi start poser
Cuma biler time dekat-dekat nak berbukak poser tu.. 
melompat-lompat kat dalam.. x sabar nak berbukak ek cayam... hehehehe

Barang-barang budak kecit ni pun dah setel dah semua..
Tinggal nak topup seket2 jer laa lagi..
Hmm.. tak pasal-pasal ummi nak kena beli lagi barang-barang baby..
konon-konon Cik Yam lah penutup... ummi dah sedekah baju-baju apa sumer kat kenkawan
sekali ada lagi budak kecit cinonet nih... 
alhamdulillah, rezeki Allah nak bagi kan..

Tgk pada gambar nye nih.. buleh tahan tembam jugak budak kecit nih..
mau-mau berat dia nanti sama berat dengan kak Cik Yam dia nih...
Ummi tak kesah, asal budak kecit ni sihat sudah...

Bila pikir pasal nak bersalin nih...
Haaii.. mcm takut pun ada jugak... huhuhu walaupun dah beranak tiga dah..
Yerlah.. sakit nak beranak tuuu... sakit weiiii..
Mudah2han dipermudahkanlah hendaknya nanti.. Amin

Ikotkan ummi due lepas raya.. sebulan lagi la kirenya..
tapi mmber2 yang tengok ummi ni
semua kata.. haaaii.. macam x lama jer lagi.. 
huhuhu...
rap-harap sempat la raya yer... ekekekkekekk