Thursday, January 26, 2012

Orang Kawen

Petang Jumaat minggu lepas
Kak Izan, ofismate ummi buat majlis nikahkan anak perempuan sulung dia..
Ummi dengan kawan ofis ummi, si Fitrina..
Mintak izin dengan Prof. Dekan nak turut meraikan majlis..
Nasib baiklah Prof. Dekan sporting.. so dibenarkan keluar pejabat.. huhuhu..

Time orang sembahyang Jumaat,
Ummi dengan Fitrina terus cabut keluar pegi rumah Kak Izan kat Bandar Baru Bangi..
Sampai-sampai sana... dorang tengah duk bizi nyiapkan apa yang belum siap.
So dah sampai tu.. tak reti-reti nak menolong apa yang patut memang tak tau lah kan.. hahaha
Ummi bengom sungguh.. tak pasal-pasal pecah sebijik gelas Kak Izan ummi kerjakan..
Apalah ummi nih.. cemerkap sungguh!  Malu kejap kat keluarga Kak Izan.. huhuhu.. 
Tapi sekejap jer la pun... lepas tu muka tak tahu malu balik.. hahahaha


Ini Fitrina dan Angah tengah duk siapkan hantaran.. 
actually tengah taruk bunga hidup kat semua hantaran.. 
Ummi bab-bab kesenian ni.. memang tak reti satu haper pun.. 
Tolong cucuk-cucuk dawai kat bunga boleh lerr.. huhuhu..

Ini antara hantaran2 belah pompuan..

Yang comelnya.. kat setiap hantaran tu..
ada patung Domo ni lain-lain kaler... comel gilerr.. hahahah

Dekat pukul 3.30petang kitorang pun gerak pegi masjid
Masjid dorang nikah kat Masjid Besi Putrajaya ataupun Masjid Sultan Mizan
Ni firstime ummi sampai kat Masjid ni.. memang jakun ler kejap..
Tak jumpa tangga nak naik atas... berpeluh jugaklah mencarik.. hahahaa

Tengah touchup yang terakhir.. ummi tengok jer la pun... huhuhu


Cilok gambar ni dari facebook adik Kak Izan.. huhuhu....
Sebenarnya best giler duk dalam masjid ni..
Kat sekeliling tempat solat ni kan.. dia open 
pastu ada kolam paras lutut kot..
so macam sejukkkkk jerrr..


Ni pulak tengah duk siap2kan tempat nak letak hantaran... 

Dayang-dayang serba biru tengah ready nak amik tempat...

Dayang2 laki dan pompuan sedang bawak masuk hantaran...
Semua gambar-gambar ni ummi amik dari FB adik kak Izan
harap dia jangan lah marah yerr....



Haa ni.. konon-konon ayu la nih..
sampai senget-senget posing..
nasib si Bai rajin melayan
ahkak dia sorang nih.. hehehe


 Kat belakang nu.. 
orang tengah duk dgr khutbah nikah.. 
Ummi sibok duk posing.. hampesss..


Ni la pengantin yang comel hari tu.. 
anak kak Izan of course le yang pompuan tu... 
sweet kan..

olololo... sweet jerrr... 


Ini ler Kak Izan.. mak pengantin aka ofismate ummi.. 
Muda lagi kan Kak Izan. daah dapat menantu...
Ntah-ntah tahun depan dah dapat cucu.. hehehehe

Ummi, Kak Izan dan Cik Andam Pengantin that day.. 
Cik Baizura

Ummi dengan Pengantin Baru.. si Linda... 
hish.. cantekkk sangat!!

 *******************************************************************************

Esoknya pulak...Majlis Resepsi
Dorang buat kat Dewan Sri Siantan, Putrajaya Holding..
Ummi pegi dengan Maryam dan Isa sahaja..
Sebenarnya angin dengan Papa.. sebab cakap lain.. buat lain...

Janji nak pergi sesama..
Sekali dibantainya ngadap lappy sampai ke subuh hari..
Dah tido tu memang payah ler nak bangun.. hampesss tul..

Musa pulak tak nak pergi
nak main PS2..
mentang-mentang la cuti sekolah panjang ni..
Ummi bagi chance main game..
sekali tak moh bergerak kemana2..
Lantak!! Tinggal jer dia kat umah..
Lagipun bibik ada..

Ummi dengan budak2 pegi sana dalam pukul 12 lebih2 kot..
Sampai sana geng-geng pun  tak ramai yang datang lagi..
So lepak luar..

Tak lama lepas tu
si Een sampai dengan flower Girlnya.. si Fatin..
cari tempat yang strategik seket..
lepas tu pegi amik nasik..

Dalam pukul 2 camtu.. pengantin pun sampai lerr..
Alaa.. malas nya nak citer.. 
tengok jer la gambo..
Kalau rajin seket.. ummi tulis la seket bawah gambo tu..
Gambo2 yang cantek tu.. ummi cilok dari FB adik Kak Izan lagi ler..
yang lelain tu.. cilok dari camera member ofis ummi
Ummi tak bawak camera sebab tau.. memang tak sempatnya nak amik gambo..hehehehe
so jadinya tumpang jer lerrrrr...


 Penganten baru masuk berarak.. 
di apit pengapit aka mak andam sekali..
Cik Baizura.. hehehehe


 Alahaii..comelnya flower girl pinjam nih... 
Yang tingggi sikit tu.. Yaya, anak Fitrina
Yang rendah sikit tu pulak.. Fatin, anak Een

suka tengok gambar nih..  

kepap kepap kepong.. kepap kepap kepong.. ekekekek

 Maryam bersama flower girls yang baru jer abis job... 
yang kumbang sorang tu  adik pada flower girl.. anak Fitrina
suka nor dengan Maryam.. heheheheeh


Penganten tengah potong kek.. 

amboi cik Yam.. sama gedik ko dengan Acik Bai yerr.. huhuhuhu....

sekejap jer gedik pun.. dah tu.. boring dah la dia.. hahahaha

Ummi pun nak gedik jugak lahh.. hahahahaha

Rayyan.. future son-in-law kot.. hahahaha

Tak tau nak tulis apa dah...

  Ummi tiga beranak... Maryam dan Isa..


Maryam yang lasak.. pantang terlepas.. siaplah nak berkejar dengan dia.. pitam ummi.. hahahaha

Ummi dan Maryam berlatarbelakangkan pelamin.. 
semua tu fresh flower.. 
cantek sangat..

Ummi dan Een.. mak flower girl 1

Fatin, Maryam, Yaya dan Isa...

 Ya Allah.. rasa nak tampo-tampo jer si Mek Maryam nih.. gedik terlebih.. ahhahahaha

Buruknya ummi.. pitam!!

Maryam cubaan nak buat muka busuk.. sekali macam nak beyak.. hahaha

Ummi dan mak flower girl 2.. Fitrina..

Gasak la korang posing pun... layan...

Maryam dan abg Rayyan...

Persal Maryam... cam tak pueh hati jerr.. hahahaha

Mak-mak dara bersama rakyat-rakyatnya.. eh.. Isa kemana??

Maryam tak redi lagi la Acik Een.. hahahahah

Terpenyek muka ummi dikejekan dek Maryam.. hahahaha



Okeh lah.. sekian untuk kali ini.

No comments:

Post a Comment