Friday, November 9, 2012

Si gedik Maryam

Layan jer ler gambo anak dara soarang ni...

Jenjalan kat Alamanda

Saja la lepas amik dua heroes tu dari sekolah, ummi bawak dorang semua pergi makan kat Alamanda.

Maryam, Aesya dengan bibik pun angkut sekali. Kesian jgk dorang asyik terperap kat umah jerr...

Lepas makan, lepas dorang main kat playground yang sebelah Parkson tu..

Sementara tunggu dorang puas main, bolehla ummi cuci2 mata kat dalan Parkson.. Hehe


Add caption

Wednesday, November 7, 2012

Wordless Wednesday



Maryam and Ummi





Tuesday, October 30, 2012

Empat suda ......


Okeh... Boleh tutup kilang sekarang....

Thursday, October 25, 2012

Perjuangan Bermula Kembali...

Wah.. tajuk takmoh kalah... Hahaha

Apa yang ummi maksudkan ialah perjuangan menyusukan sepenuhnya susu badan untuk Sara Aesya telah pun bermula... Insyallah cuba untuk bertahan sehingga 2 tahun...

Ummi mula buat stok susu seawal dua minggu dalam pantang dan alhamdulillah... rezeki Allah untuk Sara, memang meriahlah peti ais...

Sara Aesya pun takde cerewet macam kakak dia jugak... tak kesah minum dalam botol atau direct terus... tapi AWAS yerr... pantang lambat beri.. memang melalak macam kena cubit la jawabnya... Hahaha

Doa ummi, mudahan2 Allah permudahkan segala urusan perjalanan penyusuan kali ini sama seperti dulu dan harapnya biarlah kali ini betul2 sehingga mencapai 2 tahun. Amin....

Hasil perahan setakat hari ini.... botol dah abis... bekas dadih pun okeh...
Sesi pumping pagi tadi






Sara Aesya... Our Another CikBunga in da house..

Haha... Dah genap sebulan baru ummi terhegeh2 nak update pasal ahli baru dalam keluarga kami....

Punyalah duk ulang alik ke hospital 3-4 kali ingat nak beranak awal... akhirnya tarikh due jugak dia nak keluar... huhu

So... pada 23 September 2012 pukul 12.30 tengahari kat Pusat Bersalin Percint 8, Putrajaya...maka lahirlah seorang bayi perempuan seberat 3.34kg yang diberi nama 

SARA AESYA SHAHRUL NIZAM....


Alhamdulillah... Dipermudahkan proses bersalinnya..
Masuk labor room pukul 10.30 pagi.... pukul 12.30 tghari dah selamat bersalin
Tapi sakit still x boleh nak kata apalah..  memang sakit setengah mati!
Habis tangan Papa berbekas penangan dek cengkaman kuku ummi menahan sakit..

Jadi kesimpulannya..
Cukuplah dengan dua pasang..
Bolehlah ummi tutup kilang lepas ni... Huhuhuhu
Masih duk pikir lepas ni nak pakai apa..implan ke atau IUD?

Okehlah.
Mata dah ngantuk.. Next entry ummi citer lagi

Thursday, August 16, 2012

Salam Aidilfitri




Ya Allah... kejapnyer dah nak abih ramadan dah..
Lagi 4 hari.. daaah raya dah...

Tahun ni ummi n Co. beraya kat KL jer..
Nanti pepagi raya tu.. kitorang pegi la umah Mama (mertua ummi) kat Keramat
Sebab rasanya macam dah tak larat dah nak travel jejauh balik Terengganu
karang dibuatnya nak beranak tengah-tengah hiway tu.. haru biru la pulak kang.. hahahaha

Even tak kemana dan tak balik kampung..
Cuti tetaaap cuti wehh... hahahahaha
Ummi start cuti esok sampai la minggu depan.. kire Isnin minggu lepas raya la masuk..

Jadi hari ni last day kerja kan..
so ummi nak amik kesempatan untuk mengucapkan 
SELAMAT MENYAMBUT SATU SYAWAL
Maaf zahir dan Batin

Kepada yang nak balik kampung tu..
Berhati-hati di jalan raya yerr...
Bawak banyak-banyak bersabar ... nak-nak nanti mesti jammed

So sapa-sapa yang ada kt KL nih...
boleh la jemput datang beraya kat umah...
eh, jemput la kita jugak pegi umah korang... hehehehe

okeh bubbyee......

Monday, August 13, 2012

Bulan August....



Bulan August banyak betul tarikh special..
Apa taknya.. birthday Abang Musa, Cik Yam even En. Papa pun semua dalam bulan August nih...

Mula-mula Besday Abang Musa 7/8
Tak sangka kejap jer 7 tahun masa berlalu...
Dah besar dah anak bujang ummi yang sorang nih... 

Lepas tu 10/8 lak besday Cik Yam Genit tu pulak...
ni pun sama.. cam x percaya dah dua tahun dah budak gomok sorang nih.. huhuhu

Pastu nanti 15/8
Besday En. Papa lak..
Besday yang ke baper  ekkk.. nak rahsia ker.. 
Elleh rahsia le plak kan.. kekekekekek

Ummi xder apa nak bagi cuma..
doa agar Musa dan Maryam
membesar dengan bijak dan pintar..
Mendengar kata dan yang penting jadi anak yang soleh dan solehah..

Dan untuk En. Papa pulak..
Selamat Hari Lahir yer yang....
Semoga rezeki murah2 selalu.. boleh kami tumpang selalu.. hehehe
dan diberikan kesihatan yang baik juga hendaknya.. Aminnnnn

Budget semua dah cukup2 utk raya.. so takder la nak buat makan-makan mcm selalu yer... 
So kek kecit ni pun dah kira okeh la sayam yerrr.... hehehhehe


Cik Yam oo Cik Yam...


Gambar ni ummi cilok dari blog mmber ofis ummi.. Pia
Hari tu, ummi ada datim dengan Pia bukak pose sesama kat Madam Kwan kat Alamanda

Maryam makan spageti bolognese
Memang berselera benor dia makan... hahahahahha
Abis baju dia comot.. nasib baju tu kaler merah.. kalau x.. mmg nampak.... ekekekek

Wednesday, August 8, 2012

Perihal Si Kecit yang cinonettt...

Waaah.. giler lama baru nak hapdet pasal budak kecit 
yang suka duk nendang2 
kat dalam perut ummi dia nih...

Ummi buat 4D scan ni masa 7 bulan hari tu..
Sajer jer la nk buat. nak confirm gender.. hehehehe
dan Insyallah... budak kecit ni nanti satu geng la dengan Cik Yam kita tu...

Sekarang ni budak kecit ni dah 8 bulan lebih dah..
Aktifnya mak aaaiii.. ummi sampai nak terkencing2 penangan dianyer akrobatik.. huhuhu

Alhamdulillah.. budak kecit ni pun x banyak ragam bila ummi start poser
Cuma biler time dekat-dekat nak berbukak poser tu.. 
melompat-lompat kat dalam.. x sabar nak berbukak ek cayam... hehehehe

Barang-barang budak kecit ni pun dah setel dah semua..
Tinggal nak topup seket2 jer laa lagi..
Hmm.. tak pasal-pasal ummi nak kena beli lagi barang-barang baby..
konon-konon Cik Yam lah penutup... ummi dah sedekah baju-baju apa sumer kat kenkawan
sekali ada lagi budak kecit cinonet nih... 
alhamdulillah, rezeki Allah nak bagi kan..

Tgk pada gambar nye nih.. buleh tahan tembam jugak budak kecit nih..
mau-mau berat dia nanti sama berat dengan kak Cik Yam dia nih...
Ummi tak kesah, asal budak kecit ni sihat sudah...

Bila pikir pasal nak bersalin nih...
Haaii.. mcm takut pun ada jugak... huhuhu walaupun dah beranak tiga dah..
Yerlah.. sakit nak beranak tuuu... sakit weiiii..
Mudah2han dipermudahkanlah hendaknya nanti.. Amin

Ikotkan ummi due lepas raya.. sebulan lagi la kirenya..
tapi mmber2 yang tengok ummi ni
semua kata.. haaaii.. macam x lama jer lagi.. 
huhuhu...
rap-harap sempat la raya yer... ekekekkekekk

Monday, July 23, 2012

Cik Mek Maryam

Salam Semua.... 
 Haa.. camner poser? Harap2 okeh la yerr... 
 Ummi dua hari poser.. memang kat rumah.. so bantai jer tido.. 
Bangun-bangun pun time nak sediakan juadah berbuka.. 
so takde la terasa sangat.. Hari ni pestime poser kat ofis.. so far so good.. harap2 baby pun camtu gak ler..
 Okeh lah, malas nk citer... 
 Mesti lama x dgr citer si mek maryam tu kan.. haaa, ni dia video dia..
 banyak mulut kang main... x larat nk melayan.. hahahahah




Friday, July 20, 2012

Selamat Menyambut Ramadhan...

Assalamualaikum. 

Lahaiii.... pejam celik.. pejam celik... dah start poser balik dah.... cepat nor masa berlalu kan... 

Di kesempatan ini, ummi sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ketibaan Ramadhan yang penuh keberkatan ini... semoga kita pun turut mendapat keberkatannya... Aminnnnnnnnn 

Selamat Berpuasa semuaaa....

Monday, July 2, 2012

Tiga Beradik...

Cubaan Yang Kedua...

Testing...

Ish.. susah jgk nak post blog pakai mende alah ni. Hmm, mmg kalau pakai mender ni... gambo xleh nak post ek?




Sent from my iPad

Jenguk Kejap Jerr...

Salam... Pergh.... Giler banyak sawang kt blog ummi ni. Punyala lama x hapdet.

Ummi, Papa dan anak2 sihat-sihat selalu.. Cuma lately ummi cepat mengah kalau apa2.

Almaklumlah dah masuk 7 bulan kan..

Okehlah.. nanti2 ummi citer lagi..nak tdo la plak.. Esok kije.




Thursday, June 7, 2012

Kehilangan sangat..

Salam..

Lama bebenor ummi tak hapdate blog.
Sebenarnya ummi takder pun nak citer..

Cuma semalam...
Ummi sekeluarga dikejutkan dengan pemergian salah seorang anak buah ummi.. anak kepada kakak ummi yang duduk kat Selayang.

Arwah meninggal kerana accident motor lepas balik dari main futsal bersama-sama rakan2.  Yang lebih menyedihkan, arwah bersama-sama dua sahabat baiknya juga turut terkorban.

Arwah meninggal 2 hari sebelum usianya mencecah 16 tahun.

Arwah memang seorang anak, abang serta adik yang baik.  Pemergian arwah amat dirasai.

Arwah Ewan dalam kenangan bersama kakaknya..
Semoga Allah menempatkan roh arwah Muhammad Shafuan Ismail @ Ewan bersama-sama orang-orang yang soleh.  Al-Fatihah. Amin...

Thursday, February 9, 2012

Lunch For Today


Semata-mata nak makan mender alah nih.. abih korek duit singgit2 kat celah2 laci.. hahahaha

Thursday, January 26, 2012

Orang Kawen

Petang Jumaat minggu lepas
Kak Izan, ofismate ummi buat majlis nikahkan anak perempuan sulung dia..
Ummi dengan kawan ofis ummi, si Fitrina..
Mintak izin dengan Prof. Dekan nak turut meraikan majlis..
Nasib baiklah Prof. Dekan sporting.. so dibenarkan keluar pejabat.. huhuhu..

Time orang sembahyang Jumaat,
Ummi dengan Fitrina terus cabut keluar pegi rumah Kak Izan kat Bandar Baru Bangi..
Sampai-sampai sana... dorang tengah duk bizi nyiapkan apa yang belum siap.
So dah sampai tu.. tak reti-reti nak menolong apa yang patut memang tak tau lah kan.. hahaha
Ummi bengom sungguh.. tak pasal-pasal pecah sebijik gelas Kak Izan ummi kerjakan..
Apalah ummi nih.. cemerkap sungguh!  Malu kejap kat keluarga Kak Izan.. huhuhu.. 
Tapi sekejap jer la pun... lepas tu muka tak tahu malu balik.. hahahaha


Ini Fitrina dan Angah tengah duk siapkan hantaran.. 
actually tengah taruk bunga hidup kat semua hantaran.. 
Ummi bab-bab kesenian ni.. memang tak reti satu haper pun.. 
Tolong cucuk-cucuk dawai kat bunga boleh lerr.. huhuhu..

Ini antara hantaran2 belah pompuan..

Yang comelnya.. kat setiap hantaran tu..
ada patung Domo ni lain-lain kaler... comel gilerr.. hahahah

Dekat pukul 3.30petang kitorang pun gerak pegi masjid
Masjid dorang nikah kat Masjid Besi Putrajaya ataupun Masjid Sultan Mizan
Ni firstime ummi sampai kat Masjid ni.. memang jakun ler kejap..
Tak jumpa tangga nak naik atas... berpeluh jugaklah mencarik.. hahahaa

Tengah touchup yang terakhir.. ummi tengok jer la pun... huhuhu


Cilok gambar ni dari facebook adik Kak Izan.. huhuhu....
Sebenarnya best giler duk dalam masjid ni..
Kat sekeliling tempat solat ni kan.. dia open 
pastu ada kolam paras lutut kot..
so macam sejukkkkk jerrr..


Ni pulak tengah duk siap2kan tempat nak letak hantaran... 

Dayang-dayang serba biru tengah ready nak amik tempat...

Dayang2 laki dan pompuan sedang bawak masuk hantaran...
Semua gambar-gambar ni ummi amik dari FB adik kak Izan
harap dia jangan lah marah yerr....



Haa ni.. konon-konon ayu la nih..
sampai senget-senget posing..
nasib si Bai rajin melayan
ahkak dia sorang nih.. hehehe


 Kat belakang nu.. 
orang tengah duk dgr khutbah nikah.. 
Ummi sibok duk posing.. hampesss..


Ni la pengantin yang comel hari tu.. 
anak kak Izan of course le yang pompuan tu... 
sweet kan..

olololo... sweet jerrr... 


Ini ler Kak Izan.. mak pengantin aka ofismate ummi.. 
Muda lagi kan Kak Izan. daah dapat menantu...
Ntah-ntah tahun depan dah dapat cucu.. hehehehe

Ummi, Kak Izan dan Cik Andam Pengantin that day.. 
Cik Baizura

Ummi dengan Pengantin Baru.. si Linda... 
hish.. cantekkk sangat!!

 *******************************************************************************

Esoknya pulak...Majlis Resepsi
Dorang buat kat Dewan Sri Siantan, Putrajaya Holding..
Ummi pegi dengan Maryam dan Isa sahaja..
Sebenarnya angin dengan Papa.. sebab cakap lain.. buat lain...

Janji nak pergi sesama..
Sekali dibantainya ngadap lappy sampai ke subuh hari..
Dah tido tu memang payah ler nak bangun.. hampesss tul..

Musa pulak tak nak pergi
nak main PS2..
mentang-mentang la cuti sekolah panjang ni..
Ummi bagi chance main game..
sekali tak moh bergerak kemana2..
Lantak!! Tinggal jer dia kat umah..
Lagipun bibik ada..

Ummi dengan budak2 pegi sana dalam pukul 12 lebih2 kot..
Sampai sana geng-geng pun  tak ramai yang datang lagi..
So lepak luar..

Tak lama lepas tu
si Een sampai dengan flower Girlnya.. si Fatin..
cari tempat yang strategik seket..
lepas tu pegi amik nasik..

Dalam pukul 2 camtu.. pengantin pun sampai lerr..
Alaa.. malas nya nak citer.. 
tengok jer la gambo..
Kalau rajin seket.. ummi tulis la seket bawah gambo tu..
Gambo2 yang cantek tu.. ummi cilok dari FB adik Kak Izan lagi ler..
yang lelain tu.. cilok dari camera member ofis ummi
Ummi tak bawak camera sebab tau.. memang tak sempatnya nak amik gambo..hehehehe
so jadinya tumpang jer lerrrrr...


 Penganten baru masuk berarak.. 
di apit pengapit aka mak andam sekali..
Cik Baizura.. hehehehe


 Alahaii..comelnya flower girl pinjam nih... 
Yang tingggi sikit tu.. Yaya, anak Fitrina
Yang rendah sikit tu pulak.. Fatin, anak Een

suka tengok gambar nih..  

kepap kepap kepong.. kepap kepap kepong.. ekekekek

 Maryam bersama flower girls yang baru jer abis job... 
yang kumbang sorang tu  adik pada flower girl.. anak Fitrina
suka nor dengan Maryam.. heheheheeh


Penganten tengah potong kek.. 

amboi cik Yam.. sama gedik ko dengan Acik Bai yerr.. huhuhuhu....

sekejap jer gedik pun.. dah tu.. boring dah la dia.. hahahaha

Ummi pun nak gedik jugak lahh.. hahahahaha

Rayyan.. future son-in-law kot.. hahahaha

Tak tau nak tulis apa dah...

  Ummi tiga beranak... Maryam dan Isa..


Maryam yang lasak.. pantang terlepas.. siaplah nak berkejar dengan dia.. pitam ummi.. hahahaha

Ummi dan Maryam berlatarbelakangkan pelamin.. 
semua tu fresh flower.. 
cantek sangat..

Ummi dan Een.. mak flower girl 1

Fatin, Maryam, Yaya dan Isa...

 Ya Allah.. rasa nak tampo-tampo jer si Mek Maryam nih.. gedik terlebih.. ahhahahaha

Buruknya ummi.. pitam!!

Maryam cubaan nak buat muka busuk.. sekali macam nak beyak.. hahaha

Ummi dan mak flower girl 2.. Fitrina..

Gasak la korang posing pun... layan...

Maryam dan abg Rayyan...

Persal Maryam... cam tak pueh hati jerr.. hahahaha

Mak-mak dara bersama rakyat-rakyatnya.. eh.. Isa kemana??

Maryam tak redi lagi la Acik Een.. hahahahah

Terpenyek muka ummi dikejekan dek Maryam.. hahahaha



Okeh lah.. sekian untuk kali ini.