Tuesday, December 6, 2011

Yeayy!!! Musa dah Grad....

Hahaha..
Grad apa nyer pun.. grad dari Smart Reader Kids jer..
Gaya macam grad konvo.. poyo la ummi nih.. hahaha

Khamis lepas
Ummi dengan Papa amik cuti sehari
Semata-mata nak pergi ke Graduation & Concert Day budak otomen dua orang tu..
TokMa dengan Maryam pun ummi bawak..
Ingat nak bawak dengan bibik sekali.. tapi memandangkan satu seat saja dah nak cecah seratus hengget.. 
Jadinya.. takper la bibik... bibik tengok dalam gambo jer la yerr... huhuhu..

 ummi gedik snap gambo sndiri.. harap kat Papa.. semua gambo tak sememeh...  ToKma kat belakang dah ngantuk gamoknyer.. lama sangat nunggu.. hahaha


Maryam yang tengah membuas.. sebab kebosanan.. acara tak mula-mula lagi.. 

 haaa.. rasakan papa.. cmner nak handle anak dara sorang tu.. tak cukup nafas..

 Berkerut dahi Papa duk melayan anak dara kesayangan dia tu... ekekekke

 Maryam dengan poyonya.. pastu dengan ummi muka tak sudah.. hahahaha

 Alih-alih.. lepas mengamuk mintak nenen.. terus dia tido tak henggat... sian TokMa kena riba.. sebab ummi nak pi tangkap gambor abang2 otomen dia kat depan..

Menu yang dorang served hari tu..
Okeh lah.. sedap la jugak..
Maryam sepinggan abis pasta dia... amik ko.. tu yang sedap tido tu.. kekenyangan..

Acara bermula dengan penganugerahan sijil..
Masa turn Musa amik sijil..
Perasaan ummi macam..bercampur baur..
Happy ada...
Rasa cam nak menangis pun adaa..
Agaknya kalau anak naik konvokesyen esok-esok.. gini jugak la kot perasaan dia.. huhuhu......



Lepas semua yang umur 6 tahun dah dapat sijil..
Maka acara yang ditunggu pun tiba lah...
Acara persembahan semua pelajar-pelajar Smart Reader Kid dari 4 tahun hingga 6 tahun..

Isa is the only boy in his class.. so apa lagi.. kasanova la dia..
Comel sangat tengok dia duk berjoget-joget dalam ni..
Sungguh komited.. siap hafal kot lirik lagu dia.. hahahahaha
What eve pung.. ummi and Papa really proud of you, Isa!!!




Abis jer perform kat atas stage..
Teacher announce suwuh pegi amik anak yang dah perform kat belakang..
Tengok-tengok kat sana.. amboi kang main lagi..
Sedang berfoya-foya dengan girlfrenssssss dia...adehhh. anak sapa la tu..

Isa bersama-sama dengan girlfrenss nya... 

Yang kelakonyer..
Bila ummi cakap.. 
"mak aaii.. ramainyer kawan pompuan Iche... Semua ni girlfren Iche ke??

Pastu dan-dan tu.. girl-girl yang comel genit tu serentak menjawab...
"iye laaaa.. auntiee..."

Pitam mak ko!! Hahahaa

Belek-belek tentative program...
Tengok-tengok turn Musa perform lassst sekali..
Takper la.. tunggu jer laa.. takkan nak balik kot...

Tapi Cik Mek Maryam.. eh kang main lagi..
Bila terlepas takder orang pegang.. suka hati la dia..
Siap joget-joget lagi ikot budak-budak kat atas perform.. hahahaha





Musa that day..
perform joget lagu arab..
Seluarnyer besau.. boleh tengah duk joget-joget tu.. siap tarik suar lagi... hahaha..
Musa pun sama.. Ummi dengan Papa really proud of you.. son..!!



Lepas abih Musa perform..
Ada lagi acara beramai-ramai pelajar 6 tahun bersama  teacher-teacher dorang nyanyi bersama..

Abih jer lepas tu..
Kitorang pun terus balik..
Rupanyer masa tu dah pukul 6 lebih..
Dengan Asar nya belum lagi... so memang tak der gi memana...
Straight balik rumah jer lah.. huhuhu..


Abam Musa & Isa... 
Ummi dan Papa sayang sangat-sangat sama kamu, tau!!!



No comments:

Post a Comment