Friday, December 9, 2011

Report Card Musa & Isa... so far Alhamdulillah

Pagi tadi sebelum masuk ofis..
Ummi singgah sekolah Musa & Isa
Pegi amik Report Card dorang...

Alhamdulillah..
Musa dah banyak improve dari sebelum ni..
Dia dah boleh baca dengan lancar both in BM dan English..
Thanks to Teacher Mimi.. sebab banyak bagi masa dan perhatian pada Musa
Teacher Mimi kata... Musa very fluent dalam kelas..
Setiap kali Teacher Mimi tanya in English.. Musa memang faham dan dia akan respon dalam English jugak
Itu memang ummi boleh nampak.. even kat umah pun Musa banyak speaking.. 
cuma Ummi jer kadang-kadang blur.. hahahaha
Waaah... bolehla nanti ajar Ummi pulak yer Abang.. hehehe

Tapi Musa ni amatlah nakal dalam kelas.. hmmm.. Ummi pun tak tau dah nak buat macam mana..
Musa ni mudah hilang fokus dalam kelas.. Mula-mula tu excited la.. pastu lelama dah boring..
Dia malas la nak dengar lagi.. even nak buat apa-apa yang Teacher suruh..
So dia start lah buat hal yang bukan-bukan..
Teacher Mimi cakap lagi... boleh dikatakan almost every time.. memang nama Musa tu akan kedengaran lah.. Aduhaaaiii..
Homework pun susah yang amat nak siap... selalu tak buat pun ada..
Ummi siap bergadoh2 dengan Musa suruh buat..

Tapi overall he is very okey..
Banding yang lepas.. no last sekali..
This time dapat lah no. 8 dari 14.. so okeh la tuu..
Cuma Teacher advise ummi suruh mula tekankan sikit Musa tu bab-bab homework and so on..
Takut nanti terbawa-bawa ke sekolah rendah pula..

Hmm.. nampak gayanya ummi nk kena do something nih..
Astro Channel Cartoon tu nak kena stop la kot... banyak sgt tengok 
Nak-nak Ultraman.. aduhaaaii.. siang malam Ultraman

Isa pulak..
Okeh lah.. cuma turun sekeeet jer dari yang lepas..
Kalau dulu dapat no. 1 dalam kelas
Kali ni dah turun no. 2... tapi tak per lah..
Isa banyak masa lagi... lagipun dah okeh sangat dah tu..

Apapapun.. ummi bangga sangat dengan anak-anak ummi.. Sayang sangat Musa dan Isa tau!!


Ni paper Musa.. hmm, Math dia lemah seket.. takper la, naik darjah satu nanti.. Ummi hantar tuisyen kt Smart Reader lagi yerr....


Isa pulak.. overall okeh laa... takper... banyak masa lagii... hehehe


No comments:

Post a Comment