Friday, December 9, 2011

Report Card Musa & Isa... so far Alhamdulillah

Pagi tadi sebelum masuk ofis..
Ummi singgah sekolah Musa & Isa
Pegi amik Report Card dorang...

Alhamdulillah..
Musa dah banyak improve dari sebelum ni..
Dia dah boleh baca dengan lancar both in BM dan English..
Thanks to Teacher Mimi.. sebab banyak bagi masa dan perhatian pada Musa
Teacher Mimi kata... Musa very fluent dalam kelas..
Setiap kali Teacher Mimi tanya in English.. Musa memang faham dan dia akan respon dalam English jugak
Itu memang ummi boleh nampak.. even kat umah pun Musa banyak speaking.. 
cuma Ummi jer kadang-kadang blur.. hahahaha
Waaah... bolehla nanti ajar Ummi pulak yer Abang.. hehehe

Tapi Musa ni amatlah nakal dalam kelas.. hmmm.. Ummi pun tak tau dah nak buat macam mana..
Musa ni mudah hilang fokus dalam kelas.. Mula-mula tu excited la.. pastu lelama dah boring..
Dia malas la nak dengar lagi.. even nak buat apa-apa yang Teacher suruh..
So dia start lah buat hal yang bukan-bukan..
Teacher Mimi cakap lagi... boleh dikatakan almost every time.. memang nama Musa tu akan kedengaran lah.. Aduhaaaiii..
Homework pun susah yang amat nak siap... selalu tak buat pun ada..
Ummi siap bergadoh2 dengan Musa suruh buat..

Tapi overall he is very okey..
Banding yang lepas.. no last sekali..
This time dapat lah no. 8 dari 14.. so okeh la tuu..
Cuma Teacher advise ummi suruh mula tekankan sikit Musa tu bab-bab homework and so on..
Takut nanti terbawa-bawa ke sekolah rendah pula..

Hmm.. nampak gayanya ummi nk kena do something nih..
Astro Channel Cartoon tu nak kena stop la kot... banyak sgt tengok 
Nak-nak Ultraman.. aduhaaaii.. siang malam Ultraman

Isa pulak..
Okeh lah.. cuma turun sekeeet jer dari yang lepas..
Kalau dulu dapat no. 1 dalam kelas
Kali ni dah turun no. 2... tapi tak per lah..
Isa banyak masa lagi... lagipun dah okeh sangat dah tu..

Apapapun.. ummi bangga sangat dengan anak-anak ummi.. Sayang sangat Musa dan Isa tau!!


Ni paper Musa.. hmm, Math dia lemah seket.. takper la, naik darjah satu nanti.. Ummi hantar tuisyen kt Smart Reader lagi yerr....


Isa pulak.. overall okeh laa... takper... banyak masa lagii... hehehe


Thursday, December 8, 2011

Musa & Isa Bergambar..

Ummi tepek jer sumer gambar-gambar yang ummi dapat dari sekolah dorang..
Malas nak citer pepanjang.. hehehehe

 alahaaaiii.. sejibik copy paste Papa....


Amboi Abang... James Bond ke tu... ahaksss.. 

 Artist K-Pop terbaru... hahahaha..

 Class Year 6/2011.. amboi abang.. kang main sengih.. lebar benau eh.. hahaha

 Gambar kenangan sebelum konsert... waah, kira abih macho la tu ek, abang.. hehehehe

 Group artist KPop genit... oops.. semalam ummi tersilap.. rupanya dalam kelas Isa ada dua jejaka.. bukan dia sorang jerr...

 Isa bergambar kenangan dengan kenkawan dan teacher dia.. eh, kang main lagi senyum dia.. hehehe

ni gambar konsert Musa tahun lepas.. baru rajin nak scan dan tepek kat sini.... 

Hero Hindustan... hehehehe


Alang-alang dah scan tadi.. ummi scan sekali la gambo nih... huhuhu.. interframe kejap....

Wednesday, December 7, 2011

Mini Reunion DSS97 dan Farewell Party Azmi sekali harung...

Sabtu hari tu,
Plan kitorang sesame geng DSS UiTM 97 akhirnya berjaya jugeee..
Walaupn yang dapat hadir cuma berape kerat jer... tapi dah syukur sangat-sangat
Sebab boleh jumper dan borak tak hengat..

Kali ni Cik Ayu kita rajin nak jadi hos..
Waaaa.. nasi kerabu mu memang meletop la Yu.. hehehe
Sebenarnya makan-makan ni lebih pada nak rai salah seorang geng DSS.. Si Azmi aka Pok Mie..
Pok Mie ni, dia dah kena posting ke Belgrain.. (betul ke aku eja ni.. Mie??)
Insyallah.. 18hb Disember ni.. belayar dia anak beranak ke sana..
Ummi doakan semuanyer dipermudahkan... dan beliau sekeluarga akan baik-baik saja di sana..

Ummi malas nak citer banyak2.. 
Ummi just tepek jer la gambo yang ummi cilok dari FB Pok Mie...
















Tuesday, December 6, 2011

Yeayy!!! Musa dah Grad....

Hahaha..
Grad apa nyer pun.. grad dari Smart Reader Kids jer..
Gaya macam grad konvo.. poyo la ummi nih.. hahaha

Khamis lepas
Ummi dengan Papa amik cuti sehari
Semata-mata nak pergi ke Graduation & Concert Day budak otomen dua orang tu..
TokMa dengan Maryam pun ummi bawak..
Ingat nak bawak dengan bibik sekali.. tapi memandangkan satu seat saja dah nak cecah seratus hengget.. 
Jadinya.. takper la bibik... bibik tengok dalam gambo jer la yerr... huhuhu..

 ummi gedik snap gambo sndiri.. harap kat Papa.. semua gambo tak sememeh...  ToKma kat belakang dah ngantuk gamoknyer.. lama sangat nunggu.. hahaha


Maryam yang tengah membuas.. sebab kebosanan.. acara tak mula-mula lagi.. 

 haaa.. rasakan papa.. cmner nak handle anak dara sorang tu.. tak cukup nafas..

 Berkerut dahi Papa duk melayan anak dara kesayangan dia tu... ekekekke

 Maryam dengan poyonya.. pastu dengan ummi muka tak sudah.. hahahaha

 Alih-alih.. lepas mengamuk mintak nenen.. terus dia tido tak henggat... sian TokMa kena riba.. sebab ummi nak pi tangkap gambor abang2 otomen dia kat depan..

Menu yang dorang served hari tu..
Okeh lah.. sedap la jugak..
Maryam sepinggan abis pasta dia... amik ko.. tu yang sedap tido tu.. kekenyangan..

Acara bermula dengan penganugerahan sijil..
Masa turn Musa amik sijil..
Perasaan ummi macam..bercampur baur..
Happy ada...
Rasa cam nak menangis pun adaa..
Agaknya kalau anak naik konvokesyen esok-esok.. gini jugak la kot perasaan dia.. huhuhu......



Lepas semua yang umur 6 tahun dah dapat sijil..
Maka acara yang ditunggu pun tiba lah...
Acara persembahan semua pelajar-pelajar Smart Reader Kid dari 4 tahun hingga 6 tahun..

Isa is the only boy in his class.. so apa lagi.. kasanova la dia..
Comel sangat tengok dia duk berjoget-joget dalam ni..
Sungguh komited.. siap hafal kot lirik lagu dia.. hahahahaha
What eve pung.. ummi and Papa really proud of you, Isa!!!




Abis jer perform kat atas stage..
Teacher announce suwuh pegi amik anak yang dah perform kat belakang..
Tengok-tengok kat sana.. amboi kang main lagi..
Sedang berfoya-foya dengan girlfrenssssss dia...adehhh. anak sapa la tu..

Isa bersama-sama dengan girlfrenss nya... 

Yang kelakonyer..
Bila ummi cakap.. 
"mak aaii.. ramainyer kawan pompuan Iche... Semua ni girlfren Iche ke??

Pastu dan-dan tu.. girl-girl yang comel genit tu serentak menjawab...
"iye laaaa.. auntiee..."

Pitam mak ko!! Hahahaa

Belek-belek tentative program...
Tengok-tengok turn Musa perform lassst sekali..
Takper la.. tunggu jer laa.. takkan nak balik kot...

Tapi Cik Mek Maryam.. eh kang main lagi..
Bila terlepas takder orang pegang.. suka hati la dia..
Siap joget-joget lagi ikot budak-budak kat atas perform.. hahahaha





Musa that day..
perform joget lagu arab..
Seluarnyer besau.. boleh tengah duk joget-joget tu.. siap tarik suar lagi... hahaha..
Musa pun sama.. Ummi dengan Papa really proud of you.. son..!!



Lepas abih Musa perform..
Ada lagi acara beramai-ramai pelajar 6 tahun bersama  teacher-teacher dorang nyanyi bersama..

Abih jer lepas tu..
Kitorang pun terus balik..
Rupanyer masa tu dah pukul 6 lebih..
Dengan Asar nya belum lagi... so memang tak der gi memana...
Straight balik rumah jer lah.. huhuhu..


Abam Musa & Isa... 
Ummi dan Papa sayang sangat-sangat sama kamu, tau!!!



Friday, December 2, 2011

Untuk Tatapan semua.... chess..poyooo giler sehhh..

Hari ni ummi half day..
Sebab nak hantar TokMa  ke KLIA.
TokMa naik flight balik Terengganu pukul 2petang..

So takder per nak diciter.. eh banyook nak citer.. tapi x smpat hari ni.. next entry...
ummi taruk jer la video klip si Mek Maryam nih..
Cehhh.. bajet retis pulak Cek Mek nih.. video klip bagaai.. hahahah
padahal ummi yang tader keje.. duk perabih masa buat mender nih..  

so enjoy... and have a good wiken yer eberibodi... kikkiikihi...




video