Tuesday, November 15, 2011

Ko Jangan Memain Dengan Anok Beranok Haji Setopa!! Dok cukup tanoh mung nok lari kekgi!!




Lepas ummi kuarkan status tu kat fb ummi..
Ummi tak puas hati.. ummi citer plak kat blog semalam kan.. 
Eh.. eh.. pandai pulak pompuan tu pegi call dan mengadu kat kakak ummi
Kononnya bengang dengan apa yang ummi tulis kat blog..

Eh.. eh.. ko perhal??
Ada aku sebut nama ko ker? Yang ko nak terasa tu pekehal..
Jadi memang ko la yang hantu jerangkung yang duk pedajal Abg Ustaz ni yer??
Perasan tak bertempat.. sekali terkena batang idung sendirik... kantoiii..

Pastu hari ni ummi tulis macam ni pulak:


Pastu akaun FB yang nama Ustaz Lutfi (yang buat fitnah tu) dan-dan tu terus hilang di telan bumi..
Nyesal ummi tak print screen cepat-cepat semalam apa yang dia tulis tu... boleh bawa bukti ke mahkamah

Tau pulak dia takutt.. masa nak buat ni dulu tak pikir panjang-panjang.. 
Dia ingat Abg Ustaz ni slow melow.. tak tahu apa pun menatang FB ni.. dia buleh bodoh2kan lah..
Weh, salah orang la weh.. dapat sedare macam kitorang nih.. naseb aar
ko jangan ingat kitorang biar jer anak beranak kita ni kena carut dek nko... siap la ko!!
Kitorang carik sampai ke lubang cacing!

Lepas tu pulak.. baru ummi tahu.. 
Rupanya akaun FB yang nama Abg Ustaz tu pun.. keje dia jugak..
Abg Ustaz ni mana ada main facebook-facebook nih..
Tu la ummi pelik jugak bila dapat request nak add dari Abg Ustaz ni dulu..
Aihh.. tau pulak Abg Ustaz berFB.. rupanya pompuan bengom tu.. chaiisssss!!
Yang paling bengongnya.. dia boleh tulis kat situ, 



Tak ke bodoh campur sewel tu?? Sendiri keluarkan status macam tu.. konon nak fitnah kat Abg Ustaz ni lah yang jahat dan tak bertanggungjawab.. main lafaz cerai ikot facebook jer. Aduhaai.. ada juga manusia macam nih.  Ummi dengan Kak Yam pun dah tertipu dengan mainan si pompuan nih.  Yoyo jer ummi bagi komen.. sekali hantu tu yang punya!

Kakak ummi ada call Abg Ustaz tanya keadaan sebenar.  Abg Ustaz bagitahu dia memang tak pernah ceraikan pompuan tu pun. Akaun FB tu pun bukan Abg Ustaz yang bukak.  Bila Abg Ustaz tanya si pompuan tu.. takde nya dia nak mengaku.  Tapi sapa lagi la yang tau ahli keluarga kami ni.. pastu detail-detail pasal Abg Ustaz kalau tak dia..!



Pastu dan-dan tu dia bagi private message kat inbox ummi. Heran jugak..persal tak send kat wall terus jer.. Tengok bukan main berani lagi.. ni main senyap-senyap plak.. ada takut kaa???

Waah.. ayat bukan main baik siottt.!! Pastu citer sumer hebat-hebat belaka aar.  Kira dia ni yang terbaik lah pernah Abg Ustaz ni dapat!  Ummi nak reply la mesej dia tu.  Sekali tekan banyak kali send. tak lepas-lepas.  Agaknya dia pun block ummi jugak.  

Okeh tak per.. Ummi tak boleh jawab kat situ... meh ummi jawab kat sini. Ummi tepek satu-satu mesej dia. Sapa suwuh send tak lepas-lepas.. hahaha.

Reply:

Salam.  Eh, ada lagi ke rasa hormat. Hmm. Tak payah lah nak berpuan-puan.. loya pulak rasa tekak yer.
Ooo.. tak ceraikan lagi ke?  Abis tu statement kat facebook tu sapa yang empunya?  Hantu Raya ker?  Hellooo.. sapa la yang nak mengatakan ko kalau ko tak mulakan dulu.  Siapa Ustaz Lutfi tu.. kononnya kakak angkat ko.. konon nak bela nko.. cantik bukan main ayat lucah ko bagi kat Abg Ustaz yer..

Oo.. tau pulak ko sedih.  Tapi ko ada pikir ker hati laki ko tu.. Abg Ustaz  sedih ke tidak kalau dia baca apa yang ada kat FB Ustaz Lutfi tu?? Pasal kikis mengikis.. sorry yer.. aku tak pernah sebut pun yer.

Pedulik hapa aku dengan harta arwah bapak ko tu.  Sikit pun aku tak heran lah.  Eh.. bila pulak Abg Ustaz pakai duit ko RM35k??  Bukan ke duit tu Abg Ustaz dapat dari jual tanah dia?  Tak yah nak kencing aku la weh.. semua citer pasal ko aku selalu duk dengar.. cuma aku buat tak tau jer.. tapi kalau ko dah buat onar kat ahli keluarga aku.. memang aku takkan lepas la weh..

Okeh.. bagus, sedar jugak diri ko tu yer.

Ada aku kesah ko beli rumah juta-juta pun??  Tak kuasa aku wehh. Banyak lagi keje lain aku nak buat yer. Waah.. nak duduk dengan isteri ke 3?? Biar betik ko nih.. dengan Kakak Ustaz pun nyombong nak mampus.. orang hulur salam pun buat endah tak endah sambil main-main henpon.. ada hati nak duduk serumah? Kira habis mithali la nih?? Oit.. cik kak.. biar logik sikit la weh.  Aku ni bukannya bingaii macam ko.  Abg Ustaz tu kawen dengan isteri ke 3, sumer adik beradik dia dah tahu dan cuma ko jer.. dia pesan jangan bagitahu.  Alih-alih ko cakap kat kakak aku.. ko yang carikkan calon tu dan bagi persetujuan.. taiiik kucing la ko nih!

Dah lah. dah lah.. jangan nak merepek lagi la weh.  Nanti berjangkit pulak sewel ko tu kat aku nanti..  

Ko tu.. pegi minta ampun dengan Abg Ustaz tu cepat-cepat..  Dia tu laki ko lagi... Jaga seket perangai ko tu.  Jaga maruah laki ko tu jugak!! Jangan ko nak taik kat orang lak lepas ko dah tersepit nih.  Jangan nak tuduh-tuduh isteri no.3 Abg Ustaz tu pulak yang buat mender nih.  Dia pun tak sempat lagi nak kenal satu persatu anak beranak Abg Ustaz tu.. melainkan nko sndiri yang duk korek pastu add satu-satu..

Dah. Tak jadi keje aku hari ni sebab layan ko saja. Sekian

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Haa.. panjang giler ummi reply kat dia.  Lantak.  Ummi kalau dah geram.. memang ummi sembur jer terus.  Ooh.. sorry la yer.. ummi taruk terus nama betul ko pompuan.  Dah ko memang rasa orang yang aku marah-marah tu adalah nko.. so tak payahlah nak sorok-sorok lagi kan.

Tapi.. kalau pompuan tu rasa tak puas hati..
Nah amik ni.. no. tel ummi : 013-2082342
Kalau berani.. sila la telefon!

Okehlah.. sebab pompuan ni.. keje ummi hari ni dah sangkut tak jalan-jalan.  Okehlah.. ummi nak sambung keje sebelum pukul 5. Chowwww...








No comments:

Post a Comment