Monday, October 31, 2011

Sian anak dara ummi..

Pagi tadi ummi berbelah bahagi... nak gi ofis ke atau nak cuti hari ni..
Sebabnya si Maryam dah kena chicken pots  (eh betul ke aku eja nih.. )

Pagi Sabtu tu, tengah siap-siap nak gi amik Andung (mama Papa) 
tengok-tengok dah naik merah-merah badan dia..
Haissh... takkan gigit dek nyamuk kot..
Dia pun takde demam.. aktif cam biasa..

Tapi takut ler apa-apa.. sebelum menuju ke Keramat
Singgah jugak ler kat Klinik..
Jumpa Doktor.. so confirm Maryam kena campak
dibekalkan dengan ubat demam, krim celamine yang putih tu dan krim apa ntah.. tak nak kasi kulit kering..

Sebenarnya pagi sabtu tu,
Kitorang nak overnite kat  Pantai Remis.. ada kenduri sedare Andung kat sana..
Sebabkan Maryam takde demam atau meragam.. kitorang gambler jer pegi jugak...
Tapi sepanjang perjalanan tu.. memang berpampers sajer la cik Mayam.. sebab takmoh bagi berpeluh..
Kang berpeluh.. gatal la plak dia..

So selama kat sana Sabtu dan Ahad..
Alhamdulillah, Maryam tak demam dan tak meragam mana... syukur sangat-sangat..

So pagi tadi time nak pegi keje... Maryam tido lagi
Badan dia cam dedar-dedar... haiisssh.. risau ummi
Nak EL terus tak boleh.. sebab ada mender penting kat ofis nih..
So ingat.. datang kejap.. setel mender penting tu.. terus amik cuti la kejap lagi..

Tapi ni Bibik dah call..
Katanya Maryam dah bangun.. dah mandi.. dah sapu ubat.. dah makan.. abih semangkuk..
Takder demam ... takder nangis.. Bibik kata, tak perlu balik lah.. kalau ada kerja..
Alhamdulilllah sangat-sangat.. Maryam budak kuat.. ummi syukur sangat yang amat..

Okeh lah..
Ummi nak siapkan keje...
Kalau bos ummi okeh.. ingat nak amik half day jugak lah hari ni.. tengok la camner...
Doakan Maryam cepat-cepat sembuh yer.. mekasih..

1 comment:

  1. alahai siannya..
    mesti dai rasa gatal.kenit saya pun dah kena,,parut tak hilang sib baik kat perut.muka okey pulak.

    sapu calamine selalu..sejuk sikit

    ReplyDelete