Friday, October 28, 2011

Makan Langsat Kat Kg. Barat....

Hahahaha.. Tajuk macam best jer kan.. hahaha.. sebenarnya nak bagitau.. 
Ummi yang sesat barat.. mencari sekolah Musa.. hahahaha

Nak dijadikan citer, nasib baik lah ummi terdetik kat hati nak check wbsite pasal sekolah Musa
Sekali tengok.. nak kena buat pengesahan sebelum 31 October ni... walllah.. nasib baik tak terlepas..
Kalau tak.. tak sekolah la ko Musa ooi.. hehehehe

So nak tak nak.. terpaksa la mintak kuar ofis kejap nak pegi sekolah percint 16(2) tu..
Ummi tak pernah lagi jejak sekolah tu.. yang ummi tau sekolah tu kat belakang Alamanda..
So berpusing-pusing la kat kawasan tu.. yang jumpa nya sekolah percint 16(1).. 
eh, 16(2) kat celah mana pulak..

Setengah jam duk pusing-pusing nih.. hish, takleh jadi.. abih minyak kete..
Last-last ummi stop kat Petronas.. tanya adik cashier kat situ.. 
Rupanya sekolah tu depaaaaan lagi.. lepas roundabout.. hmmm.. hampresss

Sampai sana.. waaah, macam jakun kejap tengok sekolah tu..
Boleh tahan besar dan cantik jugak lerr..
Alaa.. mak kan sekolah kat kampung duluuu.. mana ler pernah tengok sekolah cantik macam tu..
Bertuah budak-budak sekarang kan.. haisssshhhh.. macam nak sekolah balik jer.. hahaha.. gilo apo ummi nih!!

Dah setel apa sumer terus balik ofis...
Dah sampai ofis baru ler belek surat pengesahan yang sekolah tu bagi..

Oooo.. ada taklimat tahun satu rupanya nanti.. 29/12.. nak kena amik cuti ler nih..

Tapi kan.. takder la plak checklist apa-apa bagitau yang nak kena bawak nanti on that day...
Ummi ni dah la tak tau apa-apa.. almaklumlah.. first child masuk sekolah... excited jer lebih.. hahaha

Hmm.. ummi ni pun tengah pening jugak nih.. duk pikir persiapan Musa nak masuk sekolah..
Pening apa nyer.. pening nak pikir.. uniform sekolah nak beli baper pasang.. kasut baper pasang.. baju sekolah agama lagi.. haai jenuh menanya orang.. ada yang kata beli sampai 4 - 5pasang.. ada yang cakap tak payah banyak-banyak.. 2 jer cukup.. haiish... tak tau la mana satu nak ikot... insyallah bajet tu lebih dari cukup lah.. ummi saving sikit-sikit dari dua tahun lepas lagi..

Hish.. nak kena buat checklist nih.. hahaha...
Okehlah .. nak sambung wat kijer pulak...



1 comment:

  1. better beli 5 pasang bju sekolah agma n biase...satu pasang satu hari...kasut beli 2, satu seklh agama satu sklh biase...so weekend iron jer serentak bju tu siap2..nnt nak pakai capai jer bju2 tu..tu pengalamn sy tgk anak buah sy la..hihih..beg 2, satu pagi satu petang..ape2 beli 2..mcm pensil box, botol air,etc... sbb nnt xde la tertinggal brg2 b4 nak g sklh..

    ReplyDelete