Monday, October 31, 2011

Sian anak dara ummi..

Pagi tadi ummi berbelah bahagi... nak gi ofis ke atau nak cuti hari ni..
Sebabnya si Maryam dah kena chicken pots  (eh betul ke aku eja nih.. )

Pagi Sabtu tu, tengah siap-siap nak gi amik Andung (mama Papa) 
tengok-tengok dah naik merah-merah badan dia..
Haissh... takkan gigit dek nyamuk kot..
Dia pun takde demam.. aktif cam biasa..

Tapi takut ler apa-apa.. sebelum menuju ke Keramat
Singgah jugak ler kat Klinik..
Jumpa Doktor.. so confirm Maryam kena campak
dibekalkan dengan ubat demam, krim celamine yang putih tu dan krim apa ntah.. tak nak kasi kulit kering..

Sebenarnya pagi sabtu tu,
Kitorang nak overnite kat  Pantai Remis.. ada kenduri sedare Andung kat sana..
Sebabkan Maryam takde demam atau meragam.. kitorang gambler jer pegi jugak...
Tapi sepanjang perjalanan tu.. memang berpampers sajer la cik Mayam.. sebab takmoh bagi berpeluh..
Kang berpeluh.. gatal la plak dia..

So selama kat sana Sabtu dan Ahad..
Alhamdulillah, Maryam tak demam dan tak meragam mana... syukur sangat-sangat..

So pagi tadi time nak pegi keje... Maryam tido lagi
Badan dia cam dedar-dedar... haiisssh.. risau ummi
Nak EL terus tak boleh.. sebab ada mender penting kat ofis nih..
So ingat.. datang kejap.. setel mender penting tu.. terus amik cuti la kejap lagi..

Tapi ni Bibik dah call..
Katanya Maryam dah bangun.. dah mandi.. dah sapu ubat.. dah makan.. abih semangkuk..
Takder demam ... takder nangis.. Bibik kata, tak perlu balik lah.. kalau ada kerja..
Alhamdulilllah sangat-sangat.. Maryam budak kuat.. ummi syukur sangat yang amat..

Okeh lah..
Ummi nak siapkan keje...
Kalau bos ummi okeh.. ingat nak amik half day jugak lah hari ni.. tengok la camner...
Doakan Maryam cepat-cepat sembuh yer.. mekasih..

Friday, October 28, 2011

Makan Langsat Kat Kg. Barat....

Hahahaha.. Tajuk macam best jer kan.. hahaha.. sebenarnya nak bagitau.. 
Ummi yang sesat barat.. mencari sekolah Musa.. hahahaha

Nak dijadikan citer, nasib baik lah ummi terdetik kat hati nak check wbsite pasal sekolah Musa
Sekali tengok.. nak kena buat pengesahan sebelum 31 October ni... walllah.. nasib baik tak terlepas..
Kalau tak.. tak sekolah la ko Musa ooi.. hehehehe

So nak tak nak.. terpaksa la mintak kuar ofis kejap nak pegi sekolah percint 16(2) tu..
Ummi tak pernah lagi jejak sekolah tu.. yang ummi tau sekolah tu kat belakang Alamanda..
So berpusing-pusing la kat kawasan tu.. yang jumpa nya sekolah percint 16(1).. 
eh, 16(2) kat celah mana pulak..

Setengah jam duk pusing-pusing nih.. hish, takleh jadi.. abih minyak kete..
Last-last ummi stop kat Petronas.. tanya adik cashier kat situ.. 
Rupanya sekolah tu depaaaaan lagi.. lepas roundabout.. hmmm.. hampresss

Sampai sana.. waaah, macam jakun kejap tengok sekolah tu..
Boleh tahan besar dan cantik jugak lerr..
Alaa.. mak kan sekolah kat kampung duluuu.. mana ler pernah tengok sekolah cantik macam tu..
Bertuah budak-budak sekarang kan.. haisssshhhh.. macam nak sekolah balik jer.. hahaha.. gilo apo ummi nih!!

Dah setel apa sumer terus balik ofis...
Dah sampai ofis baru ler belek surat pengesahan yang sekolah tu bagi..

Oooo.. ada taklimat tahun satu rupanya nanti.. 29/12.. nak kena amik cuti ler nih..

Tapi kan.. takder la plak checklist apa-apa bagitau yang nak kena bawak nanti on that day...
Ummi ni dah la tak tau apa-apa.. almaklumlah.. first child masuk sekolah... excited jer lebih.. hahaha

Hmm.. ummi ni pun tengah pening jugak nih.. duk pikir persiapan Musa nak masuk sekolah..
Pening apa nyer.. pening nak pikir.. uniform sekolah nak beli baper pasang.. kasut baper pasang.. baju sekolah agama lagi.. haai jenuh menanya orang.. ada yang kata beli sampai 4 - 5pasang.. ada yang cakap tak payah banyak-banyak.. 2 jer cukup.. haiish... tak tau la mana satu nak ikot... insyallah bajet tu lebih dari cukup lah.. ummi saving sikit-sikit dari dua tahun lepas lagi..

Hish.. nak kena buat checklist nih.. hahaha...
Okehlah .. nak sambung wat kijer pulak...



Thursday, October 27, 2011

Ada Sapa Yang Nak Cari Calon Menantu?

Hahahaha.. tajuk tak boleh blah. Eh.. bukan ummi lah... ummi wat per.. nak jadi calon mak mertua boleh la kot.. Hahaha

Ni haa, cik Mek Maryam..
Rajin bebenor.. pantang nampak penyapu.. abih sumer nak disapunya.. ekkekek
Pastu ada sifat keibuan lagi.. yang tak tahan tu.. siap tepuk-tepuk bontot si MeeToo.. kononnya nak dodoi baby la tu.. hehehehe

So ada sapa yang berkenan ker..? ekkekekek

video


Tuesday, October 25, 2011

Abam Musa Main Bowling

Hari tu kan ummi ada citer pasal pegi main bowling kan Ummi ada la rakam abam Musa baling bola bowling tu... jom tengok camner dia main..
Terer tak..? Hahaha



video

.

Maryam Oo Maryam..

Hari ni ummi nak tepek video Cik Mek Maryam banyok-banyok.. biar muntoh gitu hahaha..
Maryam sekarang dah macam-macam keletah dah nak kena layan.. Hehehe

nota: sore ummi dengan sore bibik tu.. buat2 tak dengar dah ler.. hahahah

video


video


video


video


video

Tengah Keboringan...

Ummi sekarang kat ofis.
Keseorangan.

Geng-geng ofis semua pegi dengar ceramah ketrampilan kat Pentadbiran sana nuu..
Ummi patutnya ikot jugak sebab nama ada juga.. tapi kalau pegi sumer kan... sapa lak nak tunggu ofis.
So tinggallah ummi sorang-sorang kat ofis.

Bos ummi sepanjang minggu ni.. berkursus di PD
So alhamdulillah... sepanjang minggu ni juga lah ummi dapat balik ontime pukul 5. hehehe

Pejam celik.. pejam celik
Dah sebulan dah ummi keje bawah Dekan baru nih..
So far.. ummi boleh get along dengan dia..
Prof. pun okeh jer orang nya.. as long as keje siap... so dia tak der masalah pepe..

Oh.. sana sini orang duk citer pasal nak naik gaji..
Tahun depan kot.. entah la.. katanya nak kena sign skim baru dulu.. baru leh naik gaji..
Pada ummi.. ummi ikot jer lah.. tapi bab pencen sampai 60 tu.. hmm.. tak tau la nak cakap
Mungkin ummi sign tapi ummi amik opsyen bersara awal 56 kot.. ntah la.. tengok la macam mana...

Alamakkk... boringnyer duk ofis ni sorang-sorang!
Tak tau nak buat apa dah...

Okeh lah.. ummi nak gi pejabat sebelah.. kot2 ada jugak yang senasib kena tinggal sensorang.. hahahah...

Monday, October 24, 2011

Bowok TokMa maing bowling...

Sabtu minggu lepas..
Memang tak der plan nak gi memana pun..

Tapi ntah camner.. tetiba timbul plan nak pegi umah Kak Ita pulok..
Kebetulan, Mok Na pun ada nak pergi sana jumpa TokMa.. so boleh la kumpul reramai..
Siap plan nak gi iCity lak petang tu...

Ajak papa sekali.. tapi sebab dia ada hal petang nantinya.. so tinggal.. kitorang jer yang pegi sana..

Sampai sana tengahari..
Tok Ma buat nasi kerabu.. ke laut ler diet ummi hari tu.. hampresss..

Dalam kul 3 lebih-lebih gitu.. kitorang gerak..
Pegi amik Mok Na dulu.. sebab laki dia tak dapat nak hantar pulak.. kalau tunggu mungkin malam kot baru leh hantar..
So kita-kita yang pompuan jer lah yang kuor.. abg ummi pun tak ikot.. sebab kena keje..  yang laki hero2 otomen tu jer la yang ada..

Memang memula dah cantek dah plan nak gi iCity.. tapi sekali hari gelap nak hujan ler plop..
Dah tu.. jenuh mikir nak pegi mana.. last-last Kak Ita kata .. jom bowling.. hahahaha.. so jalan jer lerrr..

TokMa tak main pun.. tengok anak cucu jer la kot.. hehehe
Tapi anak cucu main pun.. semua banyak ke longkang j.. hahahahhaha.. poyo jer lebih...

Lepas main.. sudah tentu kelaporan masing-masing.. Tapi sebelum mencari makan.. maghrib dulu kat surau kat basement parking tu.. Bila semua dah setel, berjalan lah kitorang carik tempat makan.  Ingat nak makan pizza hut.. sekali tadop.. last-last masuk McD jer la.. 

Lepas makan.. takder gi mana.. terus balik jer la.. Ummi kena drive sendiri so xleh la lewat-lewat.. pukul 10 setengah dah sampai umah.. huhuhu..

Malas nak citer pepanjang... ummi tepek jer la gambo yg ada..




















Tuesday, October 18, 2011

Agak2 Membazir Tak?

Salam...
Waah.. dah lama giler ummi tak hapdet kat sini.
Bizi wooh.. maklumlah.. jad PA Dekan.. (elleh setakat PA Dekan pun nak kecoh.. orang lain jadi PA PM pun xder kecoh macam ko ummi weh.. hahahaha)

Ummi baru-baru ni adalah dapat rezeki lebih sket. Sket jer pungg... tak banyak mana..
Pastu pulak Otomen dua orang kat umah tu.. rasanya dah naik cair dah taik telinga ummi ni.. sebab hari -hari  duk dengar dorang mintak belikan PSP... waaaahh.. PSP tu ko... giler mak kayap macam ni nak beli satu sorang.. PS2 kt umah dah jadi tukun dah.. sebab budak bertuah tu pegi ilangkan  dianyer memory stick... adehhhhaii...!!

Pastu kan.. betapa kekampungan ummi ni.. baru ummi tau ada menatang PVP ni ha.  Bengong tak? Haha.  Kira harga laaagi murah dari PSP.. murah tak murah... seratus lebih dah boleh dapat kot.

Tu la sekarang ni.. ummi duk pikir-pikir dari beli PSP yang harga dekat riban2 tu.. baik ummi belasah jer PVP ni kan.  Lagipun budak2 tu bukannya tau sangat.. dorang belasah main jerrr.. kalau jahanan tak sampai setahun.. takder lah rasa nak mengamuk sangat kan.. huhu..

Tapi ntahler... tengah duk pikir-pikir lagi nih.. ke camner?

Ini ler bendanya PVP tu... agak-agak membazir tak ummi belikan utk budak otomen dua orang tu yer...