Thursday, September 29, 2011

Update Skeeetttt......

Assalamualaikum.... 
 Eh.. eh.. Raya dah abih dah... kejaaap jer rasa.
Ummi pulak dah baper lama dah tak update blog..

Bukan apa.. ummi sekarang dah duk tempat baru.  Bukan la tempat baru benorr.. masih kat fakulti yang sama..
Tapi kat meja lain jer huhuhu.. kecoh benor.. padahal tukor meja jer.. kahakakakaha..

Ummi sekarang dah jadi PA pada Dekan.. switch dengan Kak Noor.. so dia ambil alih jaga Timbalan Dekan.
Dekan ni Dekan baru.. quite strict jugak lah orang nya.. memang masa mula2 dengar gossip nak kena switch.. ummi memang risau ler jugak.. sebab takut tak tercapai dengan apa yang boss nak.  Tapi bila dah confirm kena switch.. nak tak nak kena la accept dan take it positively la kan.. takkan nak berenti keje plop.. giler apoo!!

So hari ni dah 4 hari ummi duk kat tempat setiausaha Dekan.  So far so good.  Tapi banyak benda nak kena settle.  Dekan baru ni dia nak sistem filing yang baru.  So tengah gigih duk settle la nih.  Pastu boss baru ummi ni banyak duk luar dari duk kat ofis..  biasanya after 5pm baru dia masuk ofis.. masa bila ummi dengan boss nak berkomunikasi kan.. so dia request ummi suwuh stay sampai pukul 6.30pm.. setiap hari as needed lah.  Ummi okeh jer.. as long as boleh claim OT... hehhehe.. so selama hari ummi as her PA.. pukul 7pm la ummi sampai umah.  Kesian jugak kat budak-budak tu.. especially Cik Mek Maryam.. tapi what choice ummi have.. kenalah follow kan.... dah dia boss.. Nak jadi pekerja yang baik tak.. kalau nak.. obey jerrr... mana tau dapat pekerja cemerlang lepas ni.. hahahaha.. berangan la ko ummi wehh!!

Oh.. hari ni boss takder.. boss ke Kedah. Esok balik.. Tu yang ada masa nak hapdate blog nih..

Okeh lah.. ummi nak sambung buat keje yang tertangguh tu.  Jumpa lagi.....

3 comments:

  1. oh gitu..patut dah lama x apdet.
    gitu kita kalau keje makan gaji ni..sy pun dgr citer nak kena pindah lagi..adoi.penat pindah Feb lepas pun tak abis lagi

    ReplyDelete
  2. i see...
    akak msti da kurus kan? tetibe hahaha =p

    ReplyDelete
  3. hehehehe, boss tak dak blh lah blk awai ya...
    tahniah... anggap lah nih sebagai cabaran... byk2 doa-supaya dia tak tinggi sora ngan kita. boss bl dah sart tinggi sora,mulalah kita rasa down,kan....
    Ni lah anjakan paradigma...
    Bl dapat boss yg cerewet, mutu kerja kita secara tak langsung akan lebih berkualiti. Me:bos particular pasal tatabahasa ayat,titik2, margin etc... byangkanlah... REZEKI,kan...

    ReplyDelete