Monday, September 12, 2011

Maryam First Word..

Nak tau apa first word Maryam...
Huhuhu..

"nnak nenen.. nnak nenen..." Very the clear.  Setiap kali nak nenen.. tu jer la yang dia sebut sampai dapat. Comel.

Pun cepat tangkap apa orang ajar dia.  Semalam sebelum tido.. sambil tengah duk nenen.. ummi ajar dia mana tummy sambil tepuk-tepuk perut dia.. pastu  mana nose sambil usik-usik nose dia..

Pastu bangun tido tadi.. ummi cuba refresh balik.. mana tummy.. cepat-cepat dia tepuk perut dia.. pastu tanya lagi.. mana nose.. cepat-cepat dia usik-usik nose.. tapi bukan nose dia.. nose ummi ler pulak.. Hahaha.

Oh.. pagi tadik.. untuk kali kedua.. Maryam jatuh katil.  Ummi kuar-kuar jer dari bilik air.. terkejut dengar sore dia menangis.. tengok-tengok dia dah terlentang kat tepi katil.  Risau gilerr... tapi ummi syak.. dia bukan jatuh terlentang tu.. dia bangun tido tadi... turun slow-slow.. tapi mungkin sebab masih mamai.. dia terduduk dan terlentang... sebab ummi amik jer dia.. dia terus tak nangiss.. siap sengih-sengih lagi.. 

so ummi bajet dia tak sakit mana kot.. nangis sebab terkejut kot.. kalau jatuh sebab tergolek dari ataih katil.. mau giler meraung tu... tapi apa-apa pun.. ummi still tengok-tengok gak kat kepala dia kot apa-apa la.. alhamdulillah.. takder pepe.. siap lepas tu jalan gi mari.. gi mari.. sambil pot pet pot pet bahasa dia bikin kecoh satu rumah.. huhu..

Oh.. dah pandai bagi flying kiss.. siap dua-dua tangan lagi.. huhuhu..
Maryam.. Maryam.. kejap jer dah dia besor yer....




1 comment:

  1. my little Hajar kalau nak nenen akan sebut 'mi..bebek'hahaha.
    bebek tu tetek

    ReplyDelete