Saturday, September 10, 2011

Apa Plan Hari Ini?

Tengah duk bermalas-malasan lagi...
Dengan tak mandi lagi duk ngadap lappy..

Dak Otomen dua orang tu pun sama.. 
Dengan tak mandi lagi sorang-sorang.. tengah duk syok nonton Monster Inc.

Maryam jer yang dah mandi..
Bagus la anak dara ummi sorang tu.. awal-awal dah wangi..
Sekarang ni tengah duk gi mari.. gi mari.. sambil dikejar bibik nak suap makan
Hehehe..

Papa biasa la.. still dibuai mimpi..
Apa taknya.. lepas subuh tadi baru masuk tido..
Tak abih-abih duk study dengan new project nya tu kat internet..

Harap-harap Papa berjaya dan istiqamah lah...
Kalau berjaya seperti yang diimpikan.. bertambah la rezeki untuk anak-anak
Boleh la nak senang seket lepas ni.. tapi bukan ler cakap sekarang ni tak senang..

Alhamdulillah... sekarang ni pun dah cukup apa sumer..
Yer la.. rumah dah ada.. walau kecit jerr.. boleh la kan buat berteduh anak beranak

kete pun masing-masing dah ada walaupun buruk-buruk.. okehlah kan.. asal boleh jer jalan.. tak payah nak pikir nak kena kuar ofis gi amik antar Papa lagi macam dulu-dulu..

Budak-budak pun ada bibik tolong jagakan kat umah.. tak payah ummi nak risau nak kena amik lambat dorang kat nursery lagi kalau ummi  balik ofis lambat..

Pastu dengan keja ummi yang dah naik seket.. yer la.. N17 dah jadi N27.. takder la rasa cam membazir duk belajar amik Diploma Secretary kat UiTM tapi keje gred SPM.. Alhamdulillah sangat-sangat.. rezeki anak-anak semua tu...

Cumanya.. nak ada duit berkepuk-kepuk kat dalam bank.. pastu barang kemas sampai ke siku.. memang ler tak berkemampuan lagi..

Tapi tak salahkan kalau kita berusaha nak senangkan lagi hidup kita kan..
Tula.. harap-harap Papa takder sekerat jalan buat mender ni..Dah banyak masa dan tenaga Papa dah habiskan.. even masa dengan anak-anak pun dah terhad.. Mana tak nya.. time Papa keluar ofis pepagi.. dak Otomen dah ke sekolah.. Maryam pulak mungkin masih tido lagi..

Pastu time balik ofis.. Papa tak terus balik.. pegi discussion dengan mentor dia lak... dekat nak pagi baru sampai umah.. pastu balik sambung lagi online kat internet.. masa bilanya nak jumpe anak-anak.. Ummi pun.. kalau ummi tak penat.. leh lah tunggu temankan Papa.. kalau tak.. esoknya la jumpe time nak gi keje.. itupun kalau Papa keje pagi.. kalau tengahari.. ummi byebye jer ler...

Ummi tak pernah miss.. lepas jer solat.. mesti ummi doakan semoga apa yang Papa buat ni diberkati Allah..  dan diperkenankan oleh Nya... berbaloi dan takder la sia-sia..

Lepas tu.. Ummi harap jugak Papa tak amik kesempatan atas kepercayaan Ummi pada Papa..
Yer la.. laki balik lewat-lewat malam.. ko tak risau weh...?  Tapi kalau betul sebab untuk buat ni dan jugak demi masa depan keluarga kita yang lebih senang... ummi redha dan percaya Papa 150%!  Tapi kalau ke lain.. siaplah Papa.. ummi kerat-kerat 18 macam Mona Fandey.. haa.. ada berani.. Hahahaha.

Eh.. apa plak ummi merepek nih.. dah melalut-lalut dah cerita nih..
Ummi nak citer apa nak buat jer hari ni.. boleh lak sampai ke cite kerat 18 pulak.. adeh... biol tul!Haha

Okeh.. okeh.. berbalik tajuk kat atas..
Hari ni ummi dapat bonus.. tak payah nak kena masak sebab dapat 2 jemputan openhouse 
Bukan ler jauh mana pun.. satu umah depan.. satu lagi umah sebelah..
Tapi rasanya sempat pegi umah Atuk Abu yang kat depan jer la kot.. sebab dorang start tengahari..
Rumah Lan dengan Anis start pukul 6 petang ni..

Sebabnya.. kitorang selepas Zohor nak kuar gi beraya umah Nyang aka Nenek Papa kat Kg. Baru KL.  Manader raya lagi since raya hari tu.  Ater seminggu raya kat Terengganu la katakan.. huhu. Umah Mama pun tak gi lagi.. wajib pegi ooo... kalau tak banned menantu macam nih.. huhuhu.

So kesimpulannya.. memang tak dapat ler nak join openhouse + barbeque umah Lan dan Anis.  Pastu bibik pun ummi bagi cuti sehari.. biar dia beraya dengan sedarenya kat Serdang.  Sian jugak kat dia kan.  Nanti kitorang kuar pegi KL.. singgah ler hantar bibik kat Serdang.  Esok lepas tengahari ummi gi amik ler. Esok pun ada plan jugak.. tapi tu esok-esoklah ummi citer...  karang citer kat sini.. daah.. panjang lagi entry kali ni.. ada pulak yang kena ngadap blog ni 8 hari 8 malam lagi.. yer tak Na.. hehehe

Okehlah.. ummi ni kalau dah mula.. ntah haper-haper je duk merepek.. sebelum ummi merepek ntah haper-haper lagi.. better ummi stop sekarang.. pegi mandi adalah lagi baik pekdahnye kan.. huhuhu..

So, selamat berhujung minggu yer semua...

P/S.. hari ni cuba untuk suwuh sesapa amik gambo ummi sebanyok yng mungkin.  Nak balas dendam hari raya hari tu.. boleh? Hahahaha
.



No comments:

Post a Comment