Thursday, September 29, 2011

Update Skeeetttt......

Assalamualaikum.... 
 Eh.. eh.. Raya dah abih dah... kejaaap jer rasa.
Ummi pulak dah baper lama dah tak update blog..

Bukan apa.. ummi sekarang dah duk tempat baru.  Bukan la tempat baru benorr.. masih kat fakulti yang sama..
Tapi kat meja lain jer huhuhu.. kecoh benor.. padahal tukor meja jer.. kahakakakaha..

Ummi sekarang dah jadi PA pada Dekan.. switch dengan Kak Noor.. so dia ambil alih jaga Timbalan Dekan.
Dekan ni Dekan baru.. quite strict jugak lah orang nya.. memang masa mula2 dengar gossip nak kena switch.. ummi memang risau ler jugak.. sebab takut tak tercapai dengan apa yang boss nak.  Tapi bila dah confirm kena switch.. nak tak nak kena la accept dan take it positively la kan.. takkan nak berenti keje plop.. giler apoo!!

So hari ni dah 4 hari ummi duk kat tempat setiausaha Dekan.  So far so good.  Tapi banyak benda nak kena settle.  Dekan baru ni dia nak sistem filing yang baru.  So tengah gigih duk settle la nih.  Pastu boss baru ummi ni banyak duk luar dari duk kat ofis..  biasanya after 5pm baru dia masuk ofis.. masa bila ummi dengan boss nak berkomunikasi kan.. so dia request ummi suwuh stay sampai pukul 6.30pm.. setiap hari as needed lah.  Ummi okeh jer.. as long as boleh claim OT... hehhehe.. so selama hari ummi as her PA.. pukul 7pm la ummi sampai umah.  Kesian jugak kat budak-budak tu.. especially Cik Mek Maryam.. tapi what choice ummi have.. kenalah follow kan.... dah dia boss.. Nak jadi pekerja yang baik tak.. kalau nak.. obey jerrr... mana tau dapat pekerja cemerlang lepas ni.. hahahaha.. berangan la ko ummi wehh!!

Oh.. hari ni boss takder.. boss ke Kedah. Esok balik.. Tu yang ada masa nak hapdate blog nih..

Okeh lah.. ummi nak sambung buat keje yang tertangguh tu.  Jumpa lagi.....

Monday, September 19, 2011

uhuk... uhuk..


selamat pagi.

mode tak sihat. 
batuk tak berenti-renti.. tapi still mai ofis.

mata lak ngantuk.. penangan ubat batuk
okeh lah.. malas nak merepek2 lagi. chowww..





Thursday, September 15, 2011

...................................

Minggu depan Hari Jumaat ada Audit SIRIM.
Okeh. itu saja la nak bagitau.

Monday, September 12, 2011

Maryam First Word..

Nak tau apa first word Maryam...
Huhuhu..

"nnak nenen.. nnak nenen..." Very the clear.  Setiap kali nak nenen.. tu jer la yang dia sebut sampai dapat. Comel.

Pun cepat tangkap apa orang ajar dia.  Semalam sebelum tido.. sambil tengah duk nenen.. ummi ajar dia mana tummy sambil tepuk-tepuk perut dia.. pastu  mana nose sambil usik-usik nose dia..

Pastu bangun tido tadi.. ummi cuba refresh balik.. mana tummy.. cepat-cepat dia tepuk perut dia.. pastu tanya lagi.. mana nose.. cepat-cepat dia usik-usik nose.. tapi bukan nose dia.. nose ummi ler pulak.. Hahaha.

Oh.. pagi tadik.. untuk kali kedua.. Maryam jatuh katil.  Ummi kuar-kuar jer dari bilik air.. terkejut dengar sore dia menangis.. tengok-tengok dia dah terlentang kat tepi katil.  Risau gilerr... tapi ummi syak.. dia bukan jatuh terlentang tu.. dia bangun tido tadi... turun slow-slow.. tapi mungkin sebab masih mamai.. dia terduduk dan terlentang... sebab ummi amik jer dia.. dia terus tak nangiss.. siap sengih-sengih lagi.. 

so ummi bajet dia tak sakit mana kot.. nangis sebab terkejut kot.. kalau jatuh sebab tergolek dari ataih katil.. mau giler meraung tu... tapi apa-apa pun.. ummi still tengok-tengok gak kat kepala dia kot apa-apa la.. alhamdulillah.. takder pepe.. siap lepas tu jalan gi mari.. gi mari.. sambil pot pet pot pet bahasa dia bikin kecoh satu rumah.. huhu..

Oh.. dah pandai bagi flying kiss.. siap dua-dua tangan lagi.. huhuhu..
Maryam.. Maryam.. kejap jer dah dia besor yer....




Saturday, September 10, 2011

Apa Plan Hari Ini?

Tengah duk bermalas-malasan lagi...
Dengan tak mandi lagi duk ngadap lappy..

Dak Otomen dua orang tu pun sama.. 
Dengan tak mandi lagi sorang-sorang.. tengah duk syok nonton Monster Inc.

Maryam jer yang dah mandi..
Bagus la anak dara ummi sorang tu.. awal-awal dah wangi..
Sekarang ni tengah duk gi mari.. gi mari.. sambil dikejar bibik nak suap makan
Hehehe..

Papa biasa la.. still dibuai mimpi..
Apa taknya.. lepas subuh tadi baru masuk tido..
Tak abih-abih duk study dengan new project nya tu kat internet..

Harap-harap Papa berjaya dan istiqamah lah...
Kalau berjaya seperti yang diimpikan.. bertambah la rezeki untuk anak-anak
Boleh la nak senang seket lepas ni.. tapi bukan ler cakap sekarang ni tak senang..

Alhamdulillah... sekarang ni pun dah cukup apa sumer..
Yer la.. rumah dah ada.. walau kecit jerr.. boleh la kan buat berteduh anak beranak

kete pun masing-masing dah ada walaupun buruk-buruk.. okehlah kan.. asal boleh jer jalan.. tak payah nak pikir nak kena kuar ofis gi amik antar Papa lagi macam dulu-dulu..

Budak-budak pun ada bibik tolong jagakan kat umah.. tak payah ummi nak risau nak kena amik lambat dorang kat nursery lagi kalau ummi  balik ofis lambat..

Pastu dengan keja ummi yang dah naik seket.. yer la.. N17 dah jadi N27.. takder la rasa cam membazir duk belajar amik Diploma Secretary kat UiTM tapi keje gred SPM.. Alhamdulillah sangat-sangat.. rezeki anak-anak semua tu...

Cumanya.. nak ada duit berkepuk-kepuk kat dalam bank.. pastu barang kemas sampai ke siku.. memang ler tak berkemampuan lagi..

Tapi tak salahkan kalau kita berusaha nak senangkan lagi hidup kita kan..
Tula.. harap-harap Papa takder sekerat jalan buat mender ni..Dah banyak masa dan tenaga Papa dah habiskan.. even masa dengan anak-anak pun dah terhad.. Mana tak nya.. time Papa keluar ofis pepagi.. dak Otomen dah ke sekolah.. Maryam pulak mungkin masih tido lagi..

Pastu time balik ofis.. Papa tak terus balik.. pegi discussion dengan mentor dia lak... dekat nak pagi baru sampai umah.. pastu balik sambung lagi online kat internet.. masa bilanya nak jumpe anak-anak.. Ummi pun.. kalau ummi tak penat.. leh lah tunggu temankan Papa.. kalau tak.. esoknya la jumpe time nak gi keje.. itupun kalau Papa keje pagi.. kalau tengahari.. ummi byebye jer ler...

Ummi tak pernah miss.. lepas jer solat.. mesti ummi doakan semoga apa yang Papa buat ni diberkati Allah..  dan diperkenankan oleh Nya... berbaloi dan takder la sia-sia..

Lepas tu.. Ummi harap jugak Papa tak amik kesempatan atas kepercayaan Ummi pada Papa..
Yer la.. laki balik lewat-lewat malam.. ko tak risau weh...?  Tapi kalau betul sebab untuk buat ni dan jugak demi masa depan keluarga kita yang lebih senang... ummi redha dan percaya Papa 150%!  Tapi kalau ke lain.. siaplah Papa.. ummi kerat-kerat 18 macam Mona Fandey.. haa.. ada berani.. Hahahaha.

Eh.. apa plak ummi merepek nih.. dah melalut-lalut dah cerita nih..
Ummi nak citer apa nak buat jer hari ni.. boleh lak sampai ke cite kerat 18 pulak.. adeh... biol tul!Haha

Okeh.. okeh.. berbalik tajuk kat atas..
Hari ni ummi dapat bonus.. tak payah nak kena masak sebab dapat 2 jemputan openhouse 
Bukan ler jauh mana pun.. satu umah depan.. satu lagi umah sebelah..
Tapi rasanya sempat pegi umah Atuk Abu yang kat depan jer la kot.. sebab dorang start tengahari..
Rumah Lan dengan Anis start pukul 6 petang ni..

Sebabnya.. kitorang selepas Zohor nak kuar gi beraya umah Nyang aka Nenek Papa kat Kg. Baru KL.  Manader raya lagi since raya hari tu.  Ater seminggu raya kat Terengganu la katakan.. huhu. Umah Mama pun tak gi lagi.. wajib pegi ooo... kalau tak banned menantu macam nih.. huhuhu.

So kesimpulannya.. memang tak dapat ler nak join openhouse + barbeque umah Lan dan Anis.  Pastu bibik pun ummi bagi cuti sehari.. biar dia beraya dengan sedarenya kat Serdang.  Sian jugak kat dia kan.  Nanti kitorang kuar pegi KL.. singgah ler hantar bibik kat Serdang.  Esok lepas tengahari ummi gi amik ler. Esok pun ada plan jugak.. tapi tu esok-esoklah ummi citer...  karang citer kat sini.. daah.. panjang lagi entry kali ni.. ada pulak yang kena ngadap blog ni 8 hari 8 malam lagi.. yer tak Na.. hehehe

Okehlah.. ummi ni kalau dah mula.. ntah haper-haper je duk merepek.. sebelum ummi merepek ntah haper-haper lagi.. better ummi stop sekarang.. pegi mandi adalah lagi baik pekdahnye kan.. huhuhu..

So, selamat berhujung minggu yer semua...

P/S.. hari ni cuba untuk suwuh sesapa amik gambo ummi sebanyok yng mungkin.  Nak balas dendam hari raya hari tu.. boleh? Hahahaha
.



Friday, September 9, 2011

Citer Raya dengan Citer Kawen anak sedare yang dah lamaaa basi...

(Amaran:  Entry ini adalah panjang melampau.. sila bawak sekali jajan apa sumer untuk tidak membosankan anda. Sekian terima kasih. Cehhsss.. poyo.. macam ada yang nak baca.. hahaha)

Ummi dan keluarga sampai kat kampung dalam pukul 3 petang hari Sabtu.  Konon-konon nak gerak sebelum sahur.  Sekali terlajak tido.. lepas sahur dan subuh kat rumah.. terus gerak balik.  Alhamdulillah, kenderaan by that time.. takder la banyak sangat.  Tapi toilet kat RNR sepanjang Hiway balik sana.. mak aaai... jammed teruk.

Takder apa sangat ler nak citer hari-hari sebelum raya.  Best memang best.. sebab dapat kumpul bukak poser reramai.  Pastu TokMa pulak masak best-best.. memang best lah.. (baper kali best daa..) tapi sebab tak der sorang pun yang nak tolong shot gambar.. jadi la tak best. Huhuhu.

Pagi raya.. Papa, Tokma dan AyohLong (abg ummi) sekali dengan Ahmad dan Amru.. anak MokNa.. pegi sembahyang raya kat masjid.  Sementara tu, kita-kita yang ada kat umah.. pepandai ler siapkan apa yang patut.  

Yang tak baper bestnya.. pagi raya tu.. si Isa demam panas.  Hish.. risau gila masa tu.  Gile kentang panas dia.. Dah siap bersampin bersongkok bagai.. sudahnya baring jer.. siaaan sangat kat Isa.  Tunggu Papa balik dari sembahyang raya.. ummi ajak Papa pegi carik kedai runcit yang bukak.  Nak cari Cool Fever ker.. ubat demam ke apa-apa la... kat umah TokMa takder la plak stok.  Klinik memang ler confirm tak bukak pepagi raya tu.

Dah beli.. bagi si Isa makan ubat.  Biar dia tido dalam bilik.  Masa tu nak bergambar ke apa.. tak der mood dah.  Sebab tak cukup korum.  Last-last ummi bagi si Ayeh jer yang pegang camera.. Pepandai dia lah. Tapi.. mentang-mentang ler ummi takde mood bergambo.. budak bertuah tu langsung tak amik gambo ummi.  So memang takder ler gambar raya ummi hari tu.. Hampess sungguuhhsss!!

Sebelum tu.. sesi bersalam-salaman sesama kita.  Ummi macam biasa la.. kalau salam-salam ni.. memang tak reti nak nangis-nangis.. ke ummi ni takder perasaan.  Salam dengan Papa pun boleh gelak-gelak lagi.. padahal.. tak tau diri tu boleh tahan banyak dosa dengan papa tu. heheheh... Ampun yer Pa.. 

Tak lama lepas tu.. rumah jadi meriah dan penuh gila.  Abang-abang dan kakak-kakak ummi datang beraya dengan keluarga memasing.  TokMa masak nasik minyak jer raya tu.  Tapi tak sempat ke tengahari dah licin. Huhuhu.

Okeh kita layan gambo raya yang takder pun gambo ummi ni dulu.. Huhuhu.

 Abang Ayeh tengah duk melayan Cik Mek Maryam..

 Amboii.. apa ler topik isu tu.. sampai jebih-jebih mulut Kak Yam.. macam panas jerr... heheheh

 CikNgoh (baju coklat) kalau dah borak dengan Kak Izan.. sampai muncung-muncung..

 TokMa lagi sorang.. serius sungguh duk bercerita.. sampai senget-senget mulut haa...

 Abang-abang Ummi.. Pok Kamal dan PokBir..

Apa CuJa tengoh dok kelentong tuuu... caya la sangat.. huhuh... 

 Cik Mek Maryam dengan baju kurungnya yang leher baju nampak segala lurah.. hahaha.. cekci la Yam..  KakYah terbuat besar pulak leher baju Cik Yam..

 Helleh.. konon candid ler tu.. budak pasan AKIM AF... huhuhu

 MokNa dengan Aina... dah macam kembar pulak dengan Maryam.. cuma Maryam tua 3 bulan jer dari Aina.

 Penat sangat Kak Yam kt belakang sampai boleh terlelap.. PokBir tengah duk menggomol si Mek Maryam.. 

 Gambar ni dah cantek.. tapi Ayeh.. ko fokus abah ko ker.. ko fokus bekas nasi kat belakang tu...

 Kat belakang.. Abang Ahmad tengah duk melayan cik Mek Maryam.. Ni PokBir lak.. tak tau naper la pulak jadi cenggitu... hahahah..

 Mentang-mentang ler umah TokMa luas bagaikan masjid.. kang main lagi ko ukur tapak yer Cik Yam.. tak penat ker? hehehe

 Memang tak reti duk diam ler anak dara sorang ni.. berjaaaaalan jer keje dia.. huhuhu..

 ni sapa amik gambo ni ... sian CuJa.. sekerat jerrr.. huhuhu..

 Maryam dengan rambut pokok kelapak.. hahaha

 Silau kejap mata masa amik gambo nih... haii.. dah besor-besor anak PokBir yer...

 memasing tengah duk melayan juadah raya... Abang Mie.. tak tengok kiri kanan nampak.. hehehe

 Haa.. ko.. dah topless dah si Aina.. kepanasan.. Hahaha

 Keluarga Hijau PokBir dan MokYam

 Hero-hero PokBir..

 Anak-anak lelaki dan menantu lelaki.. dan cucu-cucu lelaki dan cucu menantu lelaki Arwah Haji Mustafa Abdullah.. eh.. cicit lelaki pun ada gak tu.. eh.. ni sumer yang lelaki.. yang pompuannya mana.. hampess sungguhss..

Eh.. ada jugak sekeping gambo ummi... tapi ini jer la pun... alaaahaii... sadiss sungguhss..

Lepas tu.. besoknya Raya Kedua.. dalam tengahari camtu.. Papa gerak balik ke KL sebab besoknya Papa kena keje dah.

Petang seketnya, CikNgoh minta kita-kita ni pakat-pakat datang tulung dia kat kedai.  Raya kedua dia dah bukak kedai.  Sebab raya.. so tak ramai pekerja dia yang datang keje.  So kita-kita la yang kena tolong sebab tak cukup kakitangan.  Customer.. mak aai.. giler kentang ramai... Maryam kejap okeh.. kejap nak dengan ummi jer.  Ada tu siap berdukung Maryam pegi amik order customer... lawak sungguhss.  Sama ler jugak dengan MokNa.. berdukung dengan si Aina.  Customers boleh gelak-gelak tengok. Huhu.

Musa dengan Isa.. dah jumpa sepupu sepapat dia.. memang tak hengat orang dah.  Nak-nak lagi boleh main dekat beach.  Kedai CikNgoh ni sebenarnya kedai makan TokMa yang tepi pantai tu.. dah diberi ke CikNgoh uruskan.. TokMa dah pencen.  Rehat jer kat umah.  Budak-budak nasib baik ada bibik.. leh tengok-tengokkan.. kalu tak.. memang ke laut ler sudahnya tuu.. Orang tak pernah jumpa laut la katakan..

Gambor sekeping haper pun tak sempat nak amik. Tak dan ehh... customer tak berenti-renti masuk.. siap ada yang merajuk lari lagi.. sebab tak sempat nak gi amik order.  Last-last.. pukul 1 pagi baru lah reda.  Dekat kul 2 jugak ler balik umah.  Nasib Maryam tak meragam sangat.  Tido jer kat gendongan bibik.  Alhamdulillah.. rezeki CikNgoh musim raya ni.. dengar TokMa citer.. jualan raya kedua saja hari tu.. cecah jugak lah dekat RM4 ribu.. CikNgoh baik hati.. bagi ler duit raya lebih seket kat anak-anak sedare dia.  Apa taknya.. si Amar yang tiga tahun tu pun.. siap tolong angkat gelas pinggan kotor lagi. Haha.  Mak-maknya ni.. takder apa pun... tolong apa-apa yang termampu jer lah.  Duk umah pun tak gi mana pun.  Dah kete memasing laki bawak KL.. nak berderap ke mana.. hehe.

Okeh.. abih citer kat kedai.  

Raya ke empat.. Kak Zah, kakak ummi nikahkan anak sulung dia si Anis.. satu-satunya anak dara Kak Zah.  So tengahari lepas zohor.. bawak TokMa sekali pegi umah Kak Zah tulun apa yang patut.  TokMa la yang tolong kat tempat masak-masak.  Ummi naik atas.. tengok apa yang tak siap lagi.  Jugak tolong apa-apa yang patut jugak lah.

Lepas Asar.. kitorang balik dulu.  Nanti lepas maghrib datang lagi untuk majlis nikahnya.

Malamnya.. kitorang terlambat seket.  Biasalah nak siap dengan bebudaknya.. Pastu bilik air nya yang terhad.  Pastu CuJa nya yang bersiap mengalahkan pengantin... akhirnya kitorang sampai sana.. dah tengah baca khutbah nikah.  Alhamdulillah, Azmi dengan sekali lafaz.. Kak Rnis dah sah jadi bini orang. Tahniah KakRnis..

Ummi bawak jugak la camera nak shoot. Tapi bila tengok photographernya cam hebat2 belaka.. so ummi cam segan ler pulok.. Hehe.  Tapi takper.. gambo banyak dalam camera si Jaa.. anak sedare ummi yang sorang tu.  Nanti tunggu dia upload kat FB.. ummi cilok la sana.

Besoknya hari kenduri.. lagi sekali kitorang sampai lambat.  Ngokkk betul.. Pengantin dah siap sanding apa bagai.. kitorang baru terhegeh-hegeh sampai.  Macam orang jauuh.. padahal tak sampai sekangkang kera pun jauhnya..  Sampai-sampai tengok orang tengah ramai.  Ummi tolong-tolong clearkan mana-mana meja yang dah takder orang.  Eh.. Menteri Besor Terengganu pun ada... kang main lagi Tok Ma dengan Tok Su borak dengan dia. Bukan orang lain pun.. anak sepupu ke hape ntah dengan arwah Tokki aka Ayah ummi.  Glemer jugak MB tu.. kejap-kejap ada orang datang nak bergambo.. ekkekeke..

Ummi memang tak bawak langsung camera. Yer la.. dengan terlambat nyer apa sumer.. memang tak ingat dah.. So lagi sekali.. gambo sumer ada dalam camera si Ja.  Eh, Ja ni... lambat ler pulok upload kat FB.. hehehe.

Okehla.. layan jer la gambo mana yang ada dengan ummi nih.  Gambo pengantin ummi cilok dari FB tuanpunya badan. Huhu. Nanti ada lagi.. ummi upload lagi yer....

Okeh gambo2 pengantin ni ummi amik dari website Official Photographer KakRnis.. cantek-cantek dia shoot.. Nak tengok lebih lagi.. leh la click kat website dia tu.  Nama dia haziq saharuddin.  Tapi ada jugak yang ummi amik dari FB kakRnis sendiri. Tu shot by kita-kita jer laa.. hehe.

 tengah duk makeup... huhu.. sorry MokPa dok dang nak joinn..

 cantek kan baju KakRnis... dah Maknyer pandai jahit... memang lerrr.. hehehe

 Menantu sedare.. cececeh.. nak jugak menantu tu.. hahah..baik budaknya.. Nama Azmi.. ummi tak sempat nak kenal rapat lagi.. takper la.. nanti duk dekat klang jer.. KakRnis leh datang umah MokPa yerr..

 KakRnis ni ler.. antara anak sedare faveret ummi.. time-time dia baby.. selalu ummi suwuh arwah Tokki aka Ayah ummi kidnap dia bawak balik umah.. suka gomol2 dia.. dah besaar dah dia.. dah jadi bini orang dah pun.. huhuhu..

 aik.. yang belakang lak cam over.. tak sabo ker dah Shahrul ooi.. belajar biar abih dulu.. ekekekke

suka gambar ni.. sempat lagi si Azmi kerling tu dalam duk gelabah ngadap Pak Imam.. 

 ambooi.. bersungguh-sungguh dia.. tu la.. masalah bahasa susah seket.. mana taknyer.. pengantin lakinya orang jawa kelang.. pak imamnya pekat barat cakap loghat terengganu.. haha

kakRnis.. dikelilingi askar-askar dan Jeneral besarnya yang tersenyum gembira... 

 Ya Allah. Budak bertuah nih.. celah ni pun sempat ek ko Long.. siap terjelir tu.. gambo apa yang ko amik tu ha?

 KakRnis dan Azmi disamping keluarga... lahaai.. KakZah.. selalu tak pandang camera.. huhu

sama cantek.. sama padan.. MokPa doakan semoga berbahagia ke akhir hayat.. cepat-cepat ada baby tau.. hahaha

 haa ni la.. Dato' Mat Said.. MB Terengganu.. sempoi jer dia kan... berhati rakyat sungguhsss...

Gambar ni ummi cilok dari FB kakRnis.. ni lepas sanding.. dorang outdoor photoshoot kat Jeti Marang..



Okeh.. yang bawah2 ni pulak dari camera ummi... tak tau sapa amik... tengok2 ada dah.. belasah jer lah..


 Ni sorang lagi sepupu si Maryam.. Iman.. anak PokSuRi aka abang ummi... sebaya dengan Maryam.. cuma beza satu hari jer.. Ummi beranakkan Maryam dulu.. esoknya baru CuMa beranak pulak.. hehehe.. macam berjanji2 pulak kan.. eheheh

 Amboii.. kemewwwet senyum dia  duduk dengan Kak Sara.. sepupu dia jugak.. anak sedare ummi ler..

 akhirnya ngam jugak dia dengan Kak Sara.. setelah baper kali cubaaan memujuk nak amik.. huhuhu..

 okeh.. semua pandang camera.. satu.. dua.. tiga.. senyuuummm!!

 amboii.. kang main manja si Maryam dengan Kak Sara yerr..

 MokNgoh aka KakSiah.. yang tak tido malam.. nak siapkan baju pengantin dan dayang-dayangnya... 

 eh.. ada jugak gambar si Isa ni.. baru baik demam.. tapi balik malamnya.. panas balik... alahaaii..

 ish..serabai nyer rambut ko dik... anak sapa la ni.. huhuhu

 Dik.. naper wat mulut cam tu... ummi lempang kang baru tau.. hahaha..

 waah.. PokBir siap jadi mandur lagi.. duk arahkan anak-anak buah masuk telur dalam kotak.. huhu..

 masing-masing tengah sibuk dengan muka masing-masing sememeh kang main... nasib gambo ummi tadop.. kalu tak laaagi tak sememeh.. huhuhu

 amboi Long.. auuwwww gitu.. hahahha

 abih orang dikerahkan buat keje.. even pengantin tak baper nak baru.. yang baju oren tu pun kena jugak.. Eh.. bininya si RG mana pulak?? Huhuhu

 sesi rasa merasa.. eh.. masin la.. eh taklah. okeh dah ni.. eh.. taruk aji sikit kot.. hahahhaha

 si cilik Iffah.. anak si Ja.. cucu sedare Ummi.. orang kuat Tranang ni.. Tranung + Penang.. loghat tranung dengan penang.. belasah campur.. hahahha

 uikksss.. sapa ler yang amik gambo ni.. 

 eh Long.. tak kire tempat.. pantang nampak lense.. jadik ajerr... dasarr... huhhuhu

 TokSu aka Mak Sedare Ummi.. tengah perah santan pakai mender alah tu.. sambil diperhati oleh TokMa.. nampak kaki jer TokMa.. tak tau la sapa amik gambo nih..

 TokMa tolong letak santan tu bawah kayu tu.. lepas tu.. TokSu pun duduk atas tu.. first time jugak ler ummi tengok mendalah nih.. huhuhu..

 Toksu tak puas hati.. di tekan-tekannya lagi.  Untuk makluman.. hanya saiz seperti Toksu dan TokMa saja yang boleh duduk atas kayu tu.. kalau tak.. santan tak baper nak kuar.. hehehe

 aksi mengacau gulai daging.. sapa ni yerk.. sedare-sedare belah abgRazak aka suami KakZah kot...

KakLong.. anok PokHalim.. tengah sibuk sembat baju nak pakai majlisnya esok.. nasib sempat.. huhuhu...


Okehlah.. giler kentang panjang entry kali nih... lantak lah.. janji dah hapdate.. huhhuhu