Tuesday, August 23, 2011

Tong nak isi baju....

Waah.. rasa macam sekejap gila..
Rasa baru jer masuk bulan poser.. tup-tup.. minggu depan dah pun raya..
Masa kecit-kecit dulu.. waah kang main seronok biler dekat nak raya..
Tapi biler dah tua nih..(sedor diri lak tu..) rasa cam sedih pulak.. hmm..

Ummi tahun ni beraya kat kampung..
Lama tak lama.. seminggu jugak la kat sana nanti.
Sabtu lepas sahur kitorang gerak dari rumah..

Ni tengah pening ni nak packing baju.
Ummi sebenornya malas nak packing baju masuk beg.
Nanti sampai kampung nak kena susun masuk almari.
Kalau main amik je dari dalam beg.. memang kucar lanar la wehhhh...

Last-last dapat idea camner nak setel mender ni.
Ummi ingat nak ajak Papa gi Tesco Kajang la esok..
Nak pegi carik tong / kotak plastic yang bertutup tu.

Beli tiga tong ke.. 
Satu untuk Ummi dengan Papa
Satu untuk Musa dengan Isa
Satu lagi untuk Cik Mek Maryam.. waah.. kang main.. satu tong dia sorang.. ekekeke

Senang sikit pakai tong nih..
Lipat-lipat baju masuk dalam tu..
Sampai sana tak payah punggah masuk almari..
Kira dah macam almari bergerak la .. hahaha

Okeh lah..
Ummi nak sambung keje pulak la yer.. hehehe


Photobucket
Ini ler kotak  yang macam ummi nak tu... okeh tak.. Gambar dari google.








1 comment:

  1. adik ipar saya pun kalau balik kg letak baju dalam tong tu..keta besar xpela..kalau keta kecik mana nak sumbat tong ,mana org nak duduk lagi..

    saya pakai palstic bag dr tupperware tu..besar hehe

    ReplyDelete