Wednesday, August 10, 2011

Maryam Zulfa.. setahun sudah...

(entry ni auto publish.. )

Yeayyy!!!

Hari ini genap cik Mek Maryam mencecah usia setahun.
Ummi bersyukur sangat-sangat kepada Allah dengan kehadiran anak dara ummi nan seorang itu. Dialah permata kami.. kesayangan abam Musa dan abam Isa... kebanggaan ummi dan papa. 

Alhamdulillah.. ummi berjaya menyusu penuh Maryam sehingga setahun.  Yeayy!!  Ummi dah dapat degree dalam breastfeeding journey Maryam.  Okeh lah kan.  Insyallah, ada rezeki Maryam lagi.. ummi akan teruskan sehingga ummi termampu.

Waah... bila dah setahun ni.. antara milestone Maryam ialah:
  • laju jer jalan.. Maryam dah boleh jalan since umur dia 11 bulan lagi.. suka kitorang tengok dia jalan.. terkedek-kedek.. hehehe
  • suka makan apa saja yang kitorang makan.. kadang-kadang pedas pun dia layan. Huhu
  • gigi dah tumbuh dua batang.. belah bawah.. heeeii.. suka geget time nenen... selalu la kena marah dengan ummi.. tu la.. sapa suwuh geget.
  • suka tolong bibik 'lipat kain'...bibik lipat-lipat... dia kirai-kiraikan balik.. tu feveret dia la tu.. hehe
  • dah pandai salam cium tangan.. cantek.. nanti leh la salam minta duit raya bebanyak yer Maryam.. ekeke
  • pantang dengar music ke apa.. bergoyang-goyang bontot.. haha
  • kalau dengar ummi atau papa marah abam2 dia.. ehh.. dia pun marah sama.. huhu
  • bila tanya 'sapa nama Maryam Zulfa...angkat tangan..' cepat-cepat dia angkat tangan dia..

Hmm.. apa lagi ekk.. tak ingat ler pulak.. huhu.

Tapi apa-apa pun, ummi doakan Maryam sihat-sihat selalu..Maryam jadi anak yang solehah.. cerdik dan pintar.. dan dengar cakap papa ummi dan abam2.. 

Nantilah lepas raya esok.. insyallah, ada rezeki lebih..kita buat makan-makan  sambut besday Maryam sekali dengan abam Musa dan Papa yer..

Happy first Birthday sayang ummi... sayang sangat-sangat Maryam tau!









2 comments:

  1. hapie bufday maryam bam bam.. gebus comelll... moga menjadi anak yg soleha & tolong mak ayah yer...

    ReplyDelete