Sunday, August 7, 2011

Hari ini.. 6 tahun yang lepas..


Enam tahun yang lepas.. pada hari dan tarikh yang sama hari ini.. jam 11 pagi di Hospital Serdang, Ummi selamat melahirkan si Musa Amri secara normal.  Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan Allah walaupun mula-mula tu ummi macam blur lagi nak push dan teran macam mana.. well, first time kan.. mana ler tahu.  push.. push.. tak lepas... push.. push.. tak lepas.. last-last ummi dah giveup dah nak push sebab tak tahan sakit.. Papa yang ada sekali temani ummi time tu pun dah berpeluh-peluh.. Last-last misi tu tolong tekan perut ummi.. tolak si budak kecit tu kuar.. glupp.. dan-dan tu rasa cam lega gilerr.. tapi of course lah stitches memang boleh tahan banyak la. Hehe.

Macam tak percaya pulak.. Musa Amri yang dulu baby kecit ketuet.. sekarang ni dah besor dah.  Kalau dukung masuk bilik time dia tertido kat sofa.. rasa cam nak patah pinggang. Haha. Musa Amri sekarang suka nor menjawab kalau ummi marah.  Ada sajer la alasan dia.. sampai kadang-kadang tu.. ummi tak jadi nak marah.

Kalau berjanji dengan dia.. ummi tak boleh buat-buat lupa.. memang akan dituntut sampai ler dapat.. Mulut lak.. banyak tanya sungguh.. penat ummi dengan papa nak melayan. Sejak dah pandai membaca dan menulis ni.. abis sumer buku papa dia nak baca. Hehe.

Ummi minta maaf.. ummi tak sempat nak prepare apa-apa untuk rai besday Musa hari ni.  Tengoklah.. karang-karang.. ummi ajak papa pegi kedai beli kek kecik-kecik jer.. kita potong-potong kek kat rumah dengan kita-kita jer..

Ummi doakan Musa Amri membesar dengan sihat.. jadi anak yang soleh.. mendengar kata.. jadi abang yang baik pada adik-adik.. dan rajin belajar yer...

Selamat Hari Jadi yang ke 6.. Musa Amri!!  Ummi.. Papa.. Isa dan Maryam sayang abam Musa sangat-sangat tau!!





2 comments:

  1. wah musa amri dh membesar..handsome boy :-)

    ReplyDelete
  2. hepi bdau hensem boy musa amri.
    semoga jadi anak soleh dan berjaya dunia akhirat..amin

    ReplyDelete