Thursday, July 7, 2011

Kecoh.. kecoh..!!

Apa yang kecoh pepagi ni ummi wehhh!!
Hahaha.

Tak ado la apo sangat nyo.. cuma semalam Papa bagitau yang Raya Ketiga dah kena kerojerrrr!!
Alamak macam mano nih.  Plan awal nak balik terengganu Raya Pertama malam. Takkan duk sehari jor eh.

Papa kata buleh nak balik lamo.  Tapi balik 2 or 3 days before Raya. Kira malam Raya Kedua tu dah balik KL balik.  Tapi mano buleh.  Raya Ketiga tu la, anak sedare ummi.. si Anis tu nak menikoh.  Kalau tak poie.. mampuih kena bambu ngan kakok.. sajooor jor eh. 

Doh ler nikoh si RG, sorang lagi anok kakok.. 15 Julai ni ummi tak boleh balik.  Sebabnya ter'clash dengan job.  Nak kensel last minit, takdo sapo eh nak ganti.  Tu la RG.. napo lah tak bori tarikh awal-awal.. boleh Mokpa block terus tarikh tu. Huhu.  Takpo, MokPa bagi hadioh jor la yo.

So plan nak balik malam raya kedua adalah TIDAK RELEVAN. 

Pikir punya pikir.  Last-last keputusan plan nya adalah sebegini.  Raya Pertama raya kat KL umah Mama (MIL).  Malam Raya Kedua ummi, bibik dan askor-askor semua naik bas balik terengganu.  Papa tinggal.  Nanti Raya Kelima aka hari Sabtu, Papa nyusul amik kitorang. 

So itu lah yang diplan.  Sekarang tiket bas nak kono carik lah nih.  Aduhaai.. macam mano la eh nak naik bas dengan askor-askor tu.  Mintak-mintak tak ado lah yang tor jorit-jorit jor dalam bas malam tu yo. Haha.

Eh. Perasan tak. Apoko hal ummi duk tulis dalam loghat nogori nih.  Haha. Lantok!

Okehlah.. nak poie pam susu dah. Bye.






4 comments:

  1. As Salam.. HAti2 nak balik naik bas tuh.. kalu takat jerit dalam bas tuh Ok lagi... takut ada yang tertinggal kat RnR ja... heheheh apa pun SELAMAAAAATTT...

    ReplyDelete
  2. mu nk balek ganung ke nk blk negori ni kak oii, ekekek
    alahh ghero2 tu xde mslh kot,
    cume risau dak bam bam tu yg xslesa, hehe kene book tiket skrg la ehh, kang lmbat2 abes, naye,
    kang lalu kuantan hye2 bye2 la kt sayee :p

    ReplyDelete
  3. hahaha..sejok bilo jadi org nogoi nie kakpa wei...doh meh la pos anok2 tu ke saya wat balik..hahahhaha...
    rnis bukan kawen raya ke-4 ker??? tu ah mek ajie nie, last2 minit bru kabor tarikh kawen dia tu...sy pun dok leh nok balik...

    ReplyDelete
  4. hariszuhaina:
    hahaha... confirm tak turun kat mana2. Duk dendiam jer dlam bas

    Na:
    tu la.
    ingat sehari dua lagi nk gi intai la kt kaunter tiket.
    nak bye-bye cmner.. malam. golap eh. hahaha

    KakRuL:
    sanggup ker.. karang terbalik kereta tu kang.. hahaha

    Rnis sanding raya ke4. hari sabtu. nikoh jumaat malam tu.

    ReplyDelete