Tuesday, June 7, 2011

Settle dah Satu Mender..

Ingat tak hari tu.. ummi ada tulis pasal pegi Jakel kat Shah Alam
Lepas sakan memborong kain pasang untuk buat raya.. kepala  pulak pening mana nak hantar tailor..
Sebenornya ummi boleh jer hantar ke kakak Ummi jer.. tapi jauh kat Selayang nuuu.. jenuh la nak drive gi sana.. Last-last ummi decide hantar umah sepupu Ummi jer, Kak Noyah, kat Cheras jer pun.. hehehehe..
Alaa.. bukannye banyak pun.. cuma tiga pasang jer.. dua untuk raya.. lagi satu untuk kerja..
Maryam lak setiap satu baju ummi.. mesti dia ada satu.. memang beli lebih semeter untuk buat baju kurung dia.. hehehe.. tak sabo nak tengok dia berbaju kurung sedondon dengan ummi sebenornya..

Pastu yang askar-askar tu.. dah lama siap dah pun.. beli siap terus 3 pasang.. dari papa smpai  ler ke si Musa dan Isa..

Ni tengah mengepam depan pc dekat workstation jer.. Tak masuk bilik pam sebab takder sapa kat ofis Dekan nih.. Kak Nor, PA dekan masih lagi bercuti.. ummi agak mesti lama cuti tu.. yer lah.. Mak kak Nor meninggal Sabtu lepas... mesti Kak Nor tengah sedih lagi.. kesian Kak Nor.. Mak dia takder sakit apa.. tetiba pengsan.. tup-tup meninggal..hmm.. dah ajal kan.. Alfatihah kepada Mak Kak Nor.. semoga rohnya ditempatkan bersama-sama orang yang soleh.. Amin..

Okehlah.. ummi nak sambung wat keje lak..






2 comments:

  1. 3 pasang tuu..hehe

    kite baru beli sepasang yg sedondon ngn naurah..suruh mak buat je dah alang2 balik kg. nie. jimat sket xyah upah. upah mak sepasang kain pasang jer..hihi

    nak beli lg 1 kat nilai 1 lagi nti. at least kena ada 2 psg yg sedondon ngn ank kan? sbb ada 2 rumah. sndiri & in law =)

    ReplyDelete
  2. Ena:
    alaa.. dah mak pandai jahit best laa... tak yah susah2 carik tailor..

    heheh.. tk sabo kan nk sedondon dgn anak.. akak sblum mana prnah ada.. selalunya dgn papa dia la pun.. dah nama baju melayu.. hahaha

    ReplyDelete