Wednesday, June 29, 2011

Sedih tak..?

Alhamdulillah. Dah berjaya ganti poser 20 hari. 10 hari more to go. Tapi yang sedihnya, berat ummi tang tu juga. Tak naik.. tak turun. Huhuhu.

Stok susu Maryam pulak makin berkurangan. Camner tak kurang, satu hari dia minum 3 botol. Ummi dapat bawak balik hanya 2 botol setengah jer. Aduhaiii.

Takper. Ummi akan cuba sedaya upaya upkan stok untuk Maryam minum sampai umur dia 12 bulan. Lagi sebulan jer. Insyallah boleh. Lepas tu, mungkin ummi akan topup dengan susu formula la kot. Eh, satu hal gak tu nak kena carik susu formula untuk Maryam. Susu apa ek yang bagus? Kalau abang-abang dia sebelum ni minum susu DUPRO jer.  Takper nanti ajak Papa pegi survey.

Tak sedih? Eh, apalak tak sedih. Sedih la jugak.  Tapi kalau dah terpaksa nak buat macam mana kan.  Mintak-mintaklah sampai la umur dia setahun minum susu ibu. Tak lama lagi dah, sebulan jer pun.

Okehlah, ummi nak gi mengepam.  Selamat mengepam pada ibu-ibu yang super power..!





6 comments:

  1. naurah 10 bln start campor fm kak! itu sbb dia dah tolak ebm sejuk. nak yg fresh jer. huhu

    so dr dia lapo, tambah jelah fm. xde hal lah =)

    ReplyDelete
  2. try la Anmum kak! less sugar =D

    ReplyDelete
  3. Ena: o yer ker. tula, nk bagi ckup 12 bulan jer. lepas tu cmpur la. Stok pun tinggal banyk tu jer pun

    Anmum okeh ek.. okeh la, masuk list. hehehe. tengkiu

    ReplyDelete
  4. ko tak pam sungguh2.. tu yang sikit je... suruh hubby pam sama2.. .mesti lagi banyak....

    ReplyDelete