Thursday, June 9, 2011

Makan-makan kat tepi PullMan

Okeh, citer ni baru jer minggu lepas happened.  Hari Sabtu gak.  Tengah-tengah ummi sedap dok landing dengan Maryam tetiba KakE anak sedare ummi call tanya mana tempat best nak picnic-picnic kat putrajaya.  Dalam kepala masa tu terpikir park yang depan PICC tu lah. So okeh lah.

Tanya sapa lagi ada.  Katanya MokNgoh (akak ummi, Kak Siah) satu family pastu mak dia (Kak Yati, akak ummi jugak) pun ada sekali satu family baru datang dari terengganu jenjalan cuti sekolah. Ooo.. macam tu, harus lah ummi ikot join jugak. Hahahaha.

Ummi pun suruh bibik siapkan bebudak cepat-cepat.  Tanya papa nak ikot tak.  Dia kata tak nak sebab ada keje nak buat. Okeh lah, so kitorang jer la gerak.  Tengah-tengah ondeway tu, KakE call balik kata tak jadi kat depan PICC tapi tukar pegi dekat PullMan pulak sebab kat situ ada kolam renang free.

Sebenornya bukan kolam renang tapi lebih pada macam pantai buatan. Setakat budak-budak kecit boleh la nak mandi dalam tu.  Sebabkan ummi takder bawak baju renang budak dua orang tu, kitorang pun patah la balik rumah amik baju renang dorang.  Alaa, bukan jauh pun, dekat jerr..

Makan best. Kak Siah buat nasik minyak gulai ayam. Ummi paling suka kaki ayam. Kruk krak kruk krak ratah kaki ayam tu. Hahahaha.

Okehlah, malas nak citer panjang lagi. Jom layan gambar. Gambar-gambar ni ada yang dari camera ummi dan ada yang dari camera si RG, anak sedare ummi.  Jangan sampai muntah udah lerr.. Hahahah


masa ni ummi anak beranak baru sampai.. giler gomoksss.. dah la idung merah menyala.. hahaha

KakE dengan CikMek Maryam..

lepas pose ni, terus pokok ni tumbang kelayuan.. hahahah


Maryam dengan KakSara (anak sedara ummi)

PokDe Man (abg ipar ummi) dan anak2nya.

Ada iras tak?? Hehehe

Maryam dah naik rimas dah dengan kakak2 sepupu dia nih..

Musa bergambar dengan KakRG..

KakE dan suami serta anak Duan dengan Izan

Jangan tak tau.. ni la cucu ummi.. Izan

santai lepas abih makan..

Budak berdua ni memang tak ingat apa dah...

Maryam first time dapat main rumput

nak buat apa dengan rumput ni yer..

yeayyy.. kita baling rumput nih...

lepas tu kita cabut lagiii... heheheh












No comments:

Post a Comment