Tuesday, May 10, 2011

Semua Dalam Satu

Hahahaha...
Mintok maaf la.. kalau entry semalam tu.. ter'over pendek yoo..
Sebabnya itu jer yang tersempat nak hapdate.. hahaha

Last few days.. dari minggu lepas ummi memang bizi sket..
Yer la, kan ummi ada sesi temuduga pelajar baru
Semalam baru setel.. baru leh tarik nafas lega...
(chesss.. macam ler ummi banyoook sangat keje.. setakat tolong-tolong camtu pun nak berlagak.. hahaha)

Okeh.. okeh
Hari sabtu lepas temuduga pelajar lagi.
Ummi kena pegi ofis.. sebab nak kena tolong apa-apa yang patut..
Ummi malas nak memerah.. so bawak sekali Bos paling kecit.. Cik Mek Maryam

Oh yer..
Sebelum ni ummi ada citer pasal keropok lekor tu kan..
So subuh-subuh safi 'e tu.. papa masa bila ntah keluar pegi amik keropok kat stesen bas putrajaya
Sedar-sedar pagi tu.. 3 kotak keropok ada kt hall.. hehe

Lepas setel kat ofis..
Ummi gerak balik kul 11 lebih kot..
Nasib la Cik Maryam behave jerr.. kalau tak, satu keje pun tak leh nak buat tu..

Sampai umah..
Ummi baring-baring kejap sementara nak tunggu Zohor..
Sebabnya lepas zohor nak kena hantar keropok yang orang order..

Lepas zohor apa sumer..
Siap-siap nak gerak..
Ada 3 tempat nak kena hantar
Satu kat area putrajaya
satu kat salak tinggi
satu lagi kat equine park..

Pening kepala tak tau nak tuju mana dulu..
Last-last pegi yang paling jauuh.. Salak Tinggi
Set alamat yang customer bagi kat GPS.. terus la gerak..

Salak Tinggi tu. rumah si Ena ni....
Tinggal dua beranak jer dia dengan si Naurah..
Ingat nak stay lama.. nak kenal-kenal..
tapi memandangkan ada lagi keropok nak kena hantar.. terpaksa la gerak cepat..

Musa dengan Isa pun tak turun.. duk dalam kete je dengan bibik..
Ummi geram dengan mata Naurah.. bulat gitu..
Dia baik jerr bila ummi dukung dia..
Rumah Ena pun cantik sangat...
Lain kali laa... kita jumpa lama seket ye Ena..
Terima kasih yer sebab order kopok dengan akak.. hehehe

Lepas dari rumah Ena..
Tuju ke Equine Park pulak..
Yang ni repeat customer... tiap-tiap minggu mesti ada order dia
Dah macam ketagih katanya.. hahahaha

Dah lalu Equine Park..
Memang tak boleh lari dari McDonald..
So dah nampak tu.. memang tak boleh nak cakap apa la..
Menjerit-jerit la budak otomen tu suwuh singgah..
Beli air dengan fries jer.. pastu dorang main-main kejap kat playground kat dalam tu..
Terus gerak balik..

Last delivery kat putrajaya..
Percint 8..
Customer ni order dgn Papa.. tp sebab papa keje hari tu..
Ummi tolong deliverkan..

Lepas dah setel semua..
Sampai umah dah pukul 5 petang lebih dah..
Ingat nak masak.. tp Papa kata tak payah la..
Beli yong taufu kat pasar malam kat kawasan perumahan tu jer la..

Okeh lah.. tak masak
Pastu dapat call dari Mama Sal.. mak angkat Maryam aka jiran sebelah rumah...
Ajak gi makan kat kedai kolam ikan sebelah hiway sana malam nanti..
Tanya papa.. papa kata pegi la.. so pegi la kitorang lepas mgrib..
Ummi tak makan.. ratah lala goreng pedas jer.. ater diet nasi namanya.. hahahah
Bibik makan nasik goreng..
Budak-budak fries lagi.. sebab kat rumah dah belasah nasi dengan lauk ayam yang bibik masak utk dorang

OOmakk aiii..
Panjang ler plak citer hari ni.. hahahha
Lantak!!

Gambar apa ke benda sumer tak der.. sebab tak sempat derr..

Esok ummi amik halfday..
Sebab nak gi jumpa TokMa
kan dia pegi umrah hari tu..
Esok dia balik... transit kejap kt KLIA
pastu petang kul 7 balik terengganu...
Jadi x reti-reti lagi nak gi jumpa ker.. hahahahah

okeh lah.. cukup la sebelum ummi merepek-repek lagi...

p/s Jumaat malam.. Maharaja Lawak.. Jambu the BEST!!!!!! (sempat lagi.. hahahah)





3 comments:

  1. bile lah nk merasa keropok lekor akk ni.
    :D

    ReplyDelete
  2. cantik ker rumah kak? akak x masok dalam pon. hihi..

    luar tu biasa jer..hehehe

    k mmg akan order lagi nnti. kompem. hehe =p

    ReplyDelete
  3. As:
    pos nak? hehehe

    Ena:
    cantek...
    nampak apa karpet baru dgn tikar bambu tu.. mmg cantek.. hehehe

    ReplyDelete