Monday, May 30, 2011

Citer Pasal Musa pegi amik Ujian Kelayakan..

Sabtu hujung minggu lepas..
Musa ada ujian kelayakan kat Sekolah Integrasi Agama kat Bandar Baru Bangi..

Pukul 7.30 dah kuar dari umah
Sampai-sampai sana dah ramai giler orang..
Papa turunkan kitorang dulu.. lepas tu dia pegi carik parking...

Lepas carik nama dan kelas mana.. eh, Musa sendiri jumpa nama dia..
Kalau ummi rasanya tak tau ler baper lama nak amik masa.. kecit bebenor tulisan dia.. hahahha
Kitorang pun menapak naik tangga tingkat 4 nuuu haa ko...

Meja ikot no. giliran yang dia bagi tu..
Weh.. ngalahkan orang nak peksa SPM tu.. hahahha
Lepas tu.. parents sumer kena tinggalkan bilik peperiksaan..
Datang amik balik dalam kul 10.30..

So ummi ngan papa pun turun laa..
Nasib baik kat kantin.. memang ada orang niaga..
Bekfast la dulu..

Dalam kul 10 cam tu..
Papa suwuh ummi naik jenguk-jenguk budak Otomen tu..
Ntah haper dibuatnya.. lama sangat.. bukan boleh kira budak tu..  cepat naik bosan

Tengok-tengok.. hmm.. dah agak dah...
Tengah main gunting yang ada dlm pencil case tu..
Abis kotak kaler pensil dia jahanamkan..
Pastu sikiiiiiiiiiiiit lagi dia nak gunting rambut dia...
Ada cikgu perasan.. cepat-cepat amik gunting.. aduhaaaii.. anak sapa la tu

Dah tu.. dia nampak ummi kat luar..
Ummi tanya la dia.. dah siap ke belum??
Dia kata dah.. waaa.. dengan confident nya...
Mintak la sorang cikgu tu tengokkan.. betul ker dah buat...
Eh.. cikgu tu kata.. dia dah siap awaal dah... dah check dah.. sumer soklan dah jawab..
Apo eh ko jawab Musa.. cepat bebenor.. budak-budak lelain.. tengok ada jer lagi yang tengah duk buat..
Siap ada yang cikgu duduk sebelah tunggu...

Hmm.. lantak laa ko Musa ooi..
Dapat masuk alhamdulillah
X dapat.. pun takper laa.. sekolah jer biasa-biasa..

Ni ler gambo yang sempat ummi snap..
Mula-mulanya exsaited lebih..
Penghujungnya.. baper kali tanya biler buleh kuarrrr..  adehhh.. Musa  ooo Musa...














2 comments:

  1. teror la Musa..

    good luck yer...

    Musa bijak per =)

    ReplyDelete
  2. bujang saya pun exam nak masuk integrasi tu.tp tak lulus :-( skrng kena tunggu result RAYUAN pulak.huhu

    ReplyDelete