Thursday, May 19, 2011

BCG Maryam takder??





Ummi baru jer masuk ofis nih..
Tadi bawak Maryam pegi checkup bulanan kat Klinik Desa..

Tengah-tengah duk timbang tu..
Sorang akak nurse ni perasan
yang parut BCG Maryam takder pulak..

Belek punya belek..
Confirm memang takder..
Ummi hari tu pun.. dari sehari ke sehari
memang ada nak tanya.. kenapa Si Maryam ni takder parut..
Tapi bila sampai klinik.. terlupa pulak... hadehhh!!

Nurse tu cakap..
Mungkin BCG yang cucuk time lahir tu.. tak menjadi..
So memang kena cucuk lagi laa..
Alahaiii.. siannye Cik Mek Maryam Ummi

Mula-mula dorang suwuh cucuk hari ni jugak..
Tapi cakap ummi tak amik cuti pun..
Kesian kalau Maryam demam
Last-last set appointment Khamis depan untuk cucuk BCG..
Boleh ummi ready amik cuti terus satu hari..

Alahaii siannyer anak ummi si BamBam nih..
Takper la.. untuk kebaikan jugak kan..
Mintak-mintaklah takder la sampai demam teruk nanti..

Oh yer... Maryam hari ni timbang.. 8.1kg..
Naik seket jer berbanding bulan 3 hari tu.. 7.6kg
Takper la.. asalkan naik.. hehehe





8 comments:

  1. eh!kalau takde kesan kena cucuk balik ker?alamak..balik nanti nak check kenit saya ada tak kesan bcg tu.harap2 ada la

    ala..cian maryam..

    ReplyDelete
  2. Irfa:

    ha ah.. kena cucuk balik smpai ada parut.. atleast ada besar 6mm pun tkper..

    tula .. kesiannye Maryam nnti..

    ReplyDelete
  3. boley jd kes cmtu eh kak?
    wooo xpernah dgr lg ni,
    hehehe xpe2 klu xmemudaratkan
    nanti amek smule la, huhu

    ReplyDelete
  4. kesiannya maryam...alahai...nape pulak leh x jd yer?

    berat maryam da sama dgn naurah =.=

    akak, sabtu 28hb hantar kopok leko kt rumah kite eh! nak order lagi la..hihih...

    kali nie nak order 4 bungkus pulak =D

    ReplyDelete
  5. Nano:
    itu la pasal.. cuak jgk laa..
    tapi biler akak google pasal mender nih.. mmg nk kena biar ada tinggal parut..
    so mnggu dpan.. kena cucuk balik la tu si Maryam tu...

    Ena:
    Sama ke dgn berat Naurah?? hahaha
    Maryam ni berat bontot nih... merangkak pun malas.. haha

    amboii.. 4 ekk.. okeh
    kalau 4 bngkus free delivery..
    nnti apa2 hal akak bgtau.. mekasih

    ReplyDelete
  6. aah bole na. nurse ade ckp dulu, pade as, klo die bernanah die jadi, klo xbernanah tak jadi kene lah cucuk balik..

    adif bernanah dan demam taw akk.
    sian die waktu tu tmpt cucuk tu berrening rening je.. bengkak..

    tp kesian mariam kene cck lg sekli.

    ReplyDelete
  7. As Salam. Dear, cho tya, klu cucuk blk, apa jd pada ubat yg dahdi cucuk dulu? tak ker nanti overdose ke hapa...
    mcm I dedolu, mmg tak dak parut. masuk darjah 1 baru cucuk.... masa tuh dah power lah nak tahan sakit demam nih....

    ReplyDelete
  8. As:
    ha ah kan As...
    Nurse tadi pun ckp.. ada tu smpai bernanah...

    Ooh.. adif dulu bernanah ekk...
    Hiishh... siannyer...
    Camner la Maryam nnati...

    ReplyDelete