Saturday, April 9, 2011

Pukul Satu Pagi..

Mata tak buleh tido lagi..
Jam dah pukul 1 lebih dah... bagus..

Tapi kan.. memang giler aar lawak Maharaja Lawak tadi..
Nak-nak time Jambu dengan Jozan perfom..
Ummi punya gelak.. sampai nak terkencing-kencing ko..

Maryam pandang ummi dah cam blur
Perhal mak aku nih.. hahahaha
Pastu mula ar dia buat hal..
Tak duduk diam.. bila suakan nenen.. menjerit-jerit

Last-last papa yang tengah on laptop dia.. sound dari dalam bilik
Kalau ye pun tengok tv.. layan la anak tu..
Haa.. kan, Maryam la nih.. tak pasal-pasal ummi kena sound..

Tapi kan.. (rasanya tadi dah tapi dah.. aar lantak!)
Time Amir jer ummi buat-buat tuko chanel lain..
Bukan apa.. ummi cam sedih plus kesian la tengok si Amir nih.. tak sampai hati
Pastu apa kes plak.. keputusan siar minggu depan.. alaahaai.. lagi ar kesian...

Dah abis apa sumer..
Pandai lak ko  Maryam... gosok-gosok mata nak tido
Nenen kan sekejap terus lelap.. selamat..
Ummi pun siap-siap la nak masuk tido..

Baru jer nak landing-landing
Papa lak tanya..
Nak tido dah ker..
Yer ler.. takkan nak gi berenang la kot.. napernya?

Gorengkan abang telur dadar...
Nak ratah lah...
Hish.. papa ni.. time kita nak tido.. time tu la dia nak makan la  apa laa..
Tadi awal-awal tak cakap... tapi bising dalam hati la..

Lepas siap goreng telur dadar
Ingat nak tido..
Tapi mata macam mana buleh tak ngantuk lagi..
tu yang ngengada update blog nih.. hahaha

Okehlah.. nak cuba paksa mata.. sambil peluk2 cek mek Maryam
Gudnite everyone...



Ini lah budak tecit yang buat ummi kena sound dengan papa tadi..


Tido buas pe gaper... pah netang.. nerap plop.. Maryamm... Maryamm




2 comments:

  1. alaaa sempat tgk smpai amir je pastu trtido
    xsempat la tgk jambu ngn jozan
    hr ni comfirm repeat tgk..
    hahaha

    amboii dak bertuah neh
    makin belon pipi tuhh

    ReplyDelete
  2. Na:
    time amir mmg akak tuko chnel lain.. siap tgk anak mami kembali lagi kejap.. dok smpai hati weh.. hahah

    tp jambu dgn jozan mmg lawok giler.. tergolek2 gelak dgn bibik.. dok puah tu.. boleh carik kt youtubelagi.. hahahah

    maryam sungguh jeles dgn ummi..
    dokleh wi mok dia tgk tv dgn aman
    sokmo gitu.. hahaha

    ReplyDelete