Friday, April 1, 2011

Musa dan Sekolah Tahun Satu

Hari ni ummi cuti...

Ada kerja seket ummi nak kena settle..

Kerjanya ialah... nak pegi hantar segala dokumen bagai kat sekolah Musa tahun depan..
Yup.. tahun depan Musa dah naik standard One.. tu yang kena daftar bagai... karang amik lewa.. tak sekolah pulak budak Otromen sorang tu..

Sebenarnya ummi dah ambil  cuti last week untuk settle mende-mende ni.. tapi namanya first time nak daftar sekolah anak.. memang zero knowledge la kan.. pergi sekolah tu pun buang masa and bazir cuti jer.. sebab rupanya nak kena daftar online.. lepas daftar online baru kena hantar semua dokumen.. haaaaaaiiii... ngok betul ummi.. sudahnya ummi pun kena la dengar ceramah papa hari tu sebab tak check betul-betul sebab dia pun ambil cuti jugak hari tu.. hahahhahaha.. sorry papa..

Tapi dalam marah-marah tak puas hati dengan ummi.. papa dengan baik hatinya belanja tengok movie.. dah tak der mender nak buat satu hari.. kitorang layan tengok movie citer Sucker Punch.. hahahah.. Mekasih Papa.. tapi citer tu.. hmmm.. ummi rasa cam boring jer.. ntah, tak tau la orang lain.. ekkeke..
eh.. ummi dah lari topic ni..

Okeh..okeh balik pada cerita ummi tadi.. kejap lagi ummi nak keluar pegi dua sekolah. Sekolah pertama kat Percint 14.. hantar dokumen surat beranak, surat nikah bagai.. eh.. surat nikah ummi dengan papa la.. bila pulak la Musa ada surat nikah.. sunat pun tak mahu.. hahahaha...

Lepas tu.. pergi sekolah Integrasi Agama Bangi.. nak pergi daftar ujian kelayakan untuk masuk sekolah tu.. Saja jer la nak cuba nasib Musa.. kalau ada rezeki dia.. boleh lah sekolah kat situ.. Niat ummi nak bagi dia slowdown seket perangai dia sebab dah terlalu 'nano' (read: nakal) sangat sekarang ni.. dan mana tahu sekolah tu buat dia jadi 'jurusss'(read: baikk) seket.. mana tahu kan.. hahahha.. Tapi apa-apa pun.. kena la jugak tengok si Musa tu nanti dalam ujian kelayakan.. macam mana dia.. lulus okeh la boleh masuk.. tak lulus sekolah biasa jer lah.. apa-apa pun.. berapa kali apa-apa pun daaa... ummi terima saja mana yang dapat... insyallah..

Okehlah.. ummi nak pegi siap-siap.. pastu terus zzzaaaappp.. keluar..

2 comments:

  1. mmg semua skolah cmtu ke?
    na pun ingat just bwk brg2 penting g skolah n reg jer?
    huhu

    ReplyDelete
  2. Na:
    jgn tak tauu.. skrg ni macam2 weh.. ni tak settle lagi ni.. nnti nak kena gi hntar plak surat branok mok pok budak plok.. haduhaaii..

    ReplyDelete