Friday, April 15, 2011

Kenduri BakSo.... originally dari Indonesia..

Wah.. wah..  tajuk tak boleh kalah.. hahaha
Nak dijadikan cerita..
Pn Ina, lecturer fakulti kt ummi keje nih..
Belanja kitorang makan bakso pagi nih..

Yang bestnya..
Bakso tu originally dari Indonesia  tu..
Pn. Ina ni.. orang Indonesia.. contract lecturer kat sini
Husband ada mai.. tu yang boleh dapat fresh bakso tu..

Acara masak-memasak start awal pagi tadi..
Memang macam kenduri lah kat pantri sana tu..
Sempoi jer pakai rice cooker dua ketui.. leh gak siap bakso tu..

Bakso tu siap dengan mee hoon..
Bawang goreng krup krap..
Sawi celur..
dan yang paling meletop sambal nye tu...
berair segala air hidung.. air mata.. tinggal air telinga jer dak.. hahaha


Apa-apa pun.. memang meletopslah bakso Pn. Ina..
Terima kasih Pn. Ina.. murah rezeki Pn Ina yer....


Barisan AJK Kenduri Bakso.. yang baju Merah tu la Pn. Ina..

Ini ler sambal cili yang pedas meletop tu...

Bakso dalam proses nak masak....

Bahan-bahan untuk Bakso..

Bakso yang sedang menggelegak..

Burrppp.. Alhamduillah.. hingga ke titisan akhir ummi belasah.. hahahaha




5 comments:

  1. PERGGGGGG TELAN AIR LIUR SAYA BACA....
    bEST2..NAK JGK...MEH HANTAR KT SYA SIKIT....HUHUHUUH...

    ReplyDelete
  2. amboi
    msk kt pantry je ke?
    hebattt
    gune rice cooker je plak tu
    amek masa sket la ork??
    sbb xley nk kuat selow volume kan, hehehe
    mesti akak siap tapau bwk blk kang?
    xpun mkn time lunch jap g :P

    ReplyDelete
  3. akak, selamat berkenalan akak...
    rasanya pernah masuk blog akak, tapi tak pasti
    tp bila tgk gmbr maryam
    terus confirm
    sbb mmg ingat pipi tembam dia tu

    ReplyDelete
  4. kakRUL:
    owwoh.. dokdang nok antor.. abih doh laa.. sorry.. huhuhu

    Na:
    Na.. dokdang nok tapau ehh.. hbis lalu situ.. hahahah

    Dayu:
    selamat berkenalan jgk..
    pipi maryam jgk diingatnyer.. hehehe...

    ReplyDelete
  5. ala...makan tak ajak...dh kempunan dah ni...wawawawa..

    ReplyDelete