Thursday, April 28, 2011

Hari Rabu Semalam...

Semalam ummi dengan papa cuti..
Sebabnya nak jumpa TokMa yang nak pegi umrah kat KLIA
TokMa flight dari Terengganu sampai KLIA dalam kul 11
Sebab nak naik ERL.. so kitorang takder la awal-awal sangat kuar pun..
Kul 11 setengah baru gerak dari rumah..

Sebenornya papa suwuh ummi bawak budak-budak cinonet ni
Jenjalan naik keretapi...
Yerla asyik tengok jer dari jauuh.. naik nya tak..
So lepas dropkan kitorang kat stesen ERL putrajaya..
Papa terus pecut gi KLIA dengan kereta..

Musa dengan Isa memang eksaited ler sangat...
Rasanya dekat 40 kali kot.. dok lah tanya mana train tak sampai lagi..
Penat ummi dengan bibik nak menjawab.. hahahah

Bila dah naik..
Huishhh.. penat nak menjawab soklan-soklan budak-budak otomen ni..
Si Maryam lak.. mak aaii... memang tak reti duk diam dah sekarang nih..
Dengan sore menjerit-jerit... aduhaaiii...
Riuh satu gerabak.. hahahaha

Sampai-sampai je sana
Terus call TokMa..
Alih-alih kata nak kena masuk dah..
Padahal flight nak ke Jeddah kul 4 petang...
Tapi sebab dah majoriti kumpulan nak masuk dulu
TokMa terpaksa la ikot.. kalau tak keseorangan lak nak ke sana nanti..

Terkocoh-kocoh la ummi pegi cari TokMa
Jumpa-jumpa pun betul-betul depan pintu pelepasan antarabangsa tu..
Tak sempat nak borak lama pun.. salam-salam.. peluk-peluk.. cium-cium
Terus TokMa gi masuk dalam...
Kak Ita dengan Abg Ghani.. nasib boleh masuk dalam pakai pas kastam..
Papa lagi aar.. langsung tak sempat.. lambai-lambai jer dari jauh..

Lepas dari tu..
bawak budak-budak tengok kapal terbang kat anjung tinjau..
Tak lama lepas tu.. kitorang pun terus gerak balik

Papa kata dia nak ke Warta
Nak buat bisness kad katanya..
Ummi pun okeh la...
Boleh budak Otomen dua orang tu potong rambut..
Cikgu-cikgu dengan ustazah dah banyak bising dah..
Rambut panjang cucuk mata.. hahahaha

Lepas siap semua terus la balik..
Sebab hari nak hujan...

Ni antara gambor-gambor yang sempat ummi snap.
Ummi ada bawak kamera besar gedabak tu..
Tak ke bengong.. budak-budak dah siap pose.. tetiba snap tak bleh tekan..
Cek-cek rupanya memory stick terlupa nak masuk.. hahahaha
Mak sapa la nih... !!

Okeh jom layan gambo...





Tengah tunggu train sampai...
 
Maryam kejap jer duk dalam ni.. lepas tu rimas nak keluar..

Abg Musa yang ter'over eksaited...

Isa tak abih-abih dengan sign 'peace' dia tu...

Maryam bambam dengan Mak nyer yang tembam

Dah tak reti nak duk diam dah si Isa nih...

dah tak duk diam sangat.. letak jer dia atas tu.. tersengih cm kerang busuk..

Papa dengan anak daranya...

Ni style yang paling Maryam suka... abih rambut papa nya ditarik-tarik

Ni kat saloon... abg Musa tengah gunting rambut.. memula melalak tak henggat!!

Isa steady jer dari mula....

Taraaaa... dah siap!!
Maryam sibuk duk ngemas magazine kat situ...



Abg Musa paling lambat.. sebab rambut dia tebal setebalnya.. hahaha

4 comments:

  1. kak, mcm dah kurus je skrg??
    tayang ar sket, hehehe

    ReplyDelete
  2. Na,
    takde maknanyer kurus..
    masih maintain gemokss ada lah.. hahaha

    ReplyDelete
  3. maryam sgt bam bam... rasa cam besar dr ira tuh... berkat susu ibu ummi ni... cayolah Ima.

    maknya tembam ker?? tak nampak pun...

    ReplyDelete
  4. Momma Mia:
    Alhamdulillah... mudah2han biar la smpai 2 thn rezeki maryam menyusu badan..

    kat sini x nampak.. cuba tgk kat luor... pengsan.. hahahaha

    ReplyDelete