Monday, April 11, 2011

Bengang Plus Hangin!!

Aduhhh!!!
Memang bengang giler aar!!
Hangin pun yer jugak....

Citer nya macam ni..
Awal bulan lepas..
Ummi nak withdraw duit utk settlekan yuran sekolah Musa dengan Isa..
Withdraw pulak dekat ATM Bank Rakyat pakai Kad ATM CIMB..

Alih-alih..
Kuar resit cakap transaction tak berjaya.. okehlah
Tapi bila check balik amount kat dalam akaun..
Aikkk.. tengok-tengok dah deduct.. biar betik!!
Dan-dan tu.. ummi gi buat report kat Bank Rakyat sebelahnya..
Dah buat kat Bank Rakyat.. ummi gi buat plak report kat CIMB Bank

Okehlah.. nak dijadikan ceritanya..
Masa mula-mula hari tu dua2 officer tu cakap..
Insyallah dalam masa 2 - 3 minggu dapat lah balik..
Ini dah sebulan lebih tak jugak setel-setel..

Yang nak dihanginkan..
Bila ummi tanya kat Bnk Rakyat..
Bank Rakyat kata dorang dah hantar payment ke CIMB MEPS Center..
Tapi CIMB tak collect lagi..

Tapi bila tanya kat CIMB
Cimb pulak tak dapat apa-apa feedback dari Bank Rakyat..
Hissshhh.. Mana satu nih....
Sebenornya buat ke tidak nih...
Ini yang buat ummi hangin tahap gaban nih!!

Sebabkan pasal nih..
Banyak benda ummi terpaksa hold...
Yer la.. dah terpaksa amik duit lain untuk cover duit yuran..
pastu nak bayar mender lain... tertangguh-tangguh lah!!

Tadi tepon sana nak tanya..
pastu kata nak tepon balik bagitau status..
tapi takder tepon-tepon sampai laa nih..

Mesti korang ingat ummi ni haper kan..
Ek lleh cm ni pun kecoh kerr...?
Yer laa.. kalau setakat seratus dua.. ummi bolehlah consider lagi..
lambat seket pun takper..
Tapi dah kalau yang deduct tu.. dah separuh gaji ummi ... camno????
Minyak kereta nak gi ofis ada sapo nak bagi ko????
Haaaanggiinnnnnyerr!!!!!!!!!




3 comments:

  1. dorg ni kene selalu followup kak.
    klo kite bia je cmni la kejenye.

    ape ape enth.
    klo sye pon stress.
    huh !

    ReplyDelete
  2. Ummi...akak baru2 ni pun kena kes camni...tapi kena CIMB dgn Maybank...

    Guna kad Maybank... kluar duir kat ATM CIMB...duit tak kluar... baki ditolak... akak buat report kepada dua2 bank... tak sampai beberapa minit dah ada balik duit tu... maybe Bank Rakyat yang lambat kot...

    ReplyDelete
  3. As:
    patutnya x lama cm ni.. ari tu boss akak kejap jer.. tk smpai satu hari dah msuk blik..
    memang tensen wehhh..
    giler akak tensen skrg.. hahaha

    kakAnie:
    Ye ke kak? Agaknyer la tu.. Bank Rakyat yg lambat.. sbb boss ummi pun pernah kena jgk.. tp dgn Affin.. terus jer dpt..
    Tadi dah check akaun.. confirm tkder lagi.. aduhaaii.. dah sebulan setengah dah nih...

    ReplyDelete