Wednesday, March 16, 2011

Keluar Jenjalan Tengok Movie..

Hari Sabtu minggu yang lepas... Papa yang sangat hensem dan baik hati itu.. telah bermurah hati untuk belanja kitorang anak beranak plus bibik tengok wayang.. Tapi Papa bagi duit saja.. Papa tak dapat join sebab Papa kena kerja hari tu.

So kitorang pegi la anak beranak plus bibik ke Alamanda untuk tengok movie.. citer Mars need Moms.. Oh yer.. kitorang tak perlu beratur lagi dah.. sebab ummi dah siap-siap beli tiket online...

Masa kat dalam cinema.. Cek Mek Molek ni bukan main melompat-lompat.. tapi bila ummi suakan dia nenen.. terus dia diam dan sedar-sedar dah tido.. hehhehe.. selamat!
Abang-abangnya pulak.. syok sangat tengok movie tu sampai tak sedar popcorn memasing dah abih.. alih-alih suwuh ummi pegi beli lagi.. hish.. tak kuasa ummi dehh.. Duit papa bagi cukup2 ajer tau.. hahahhaha.. apa punya kedekut la ummi ni kan...

Movie yang kita tengok tu movie kartun.. ala.. kisah budak lelaki yang selalu lawan cakap mak dia.. last2 mak dia kena kidnap dengan alien dari Mars.. so dari situ lah budak lelaki tu cuba nak selamatkan mak dia... Sekarang ni, kalau degil2 seket.. ummi cakap jer la, nanti alien macam dalam movie tu datang amik ummi terus pegi.. terus dorang takut... hahahhahah..

Lepas tengok movie tu, kitorang pusing-pusing kat Alamanda.. pastu Abang Musa boleh pulak mintak nak makan pizza.. so ke Pizza Hut la kitorang.. Nasib baik ummi cuma order yang personal 6” jer.. sebab dorang ni bukannya nak makan sangat pun.. ngengada jer lebih.. kalau tak, memang tak abih lah..
Maryam pulak... kang main suka dengan garlic roti.. tu yang comot semacam jer.. lambat sua jer.. mesti terjerit-jerit lah.. aduhaaii.. anak sapa la nih.. hahahha
Okehlah, kita layan gambar la plak...


Heroes kesayangan ummi..

Muka eksaited sebab dapat makan...

hish.. comotnyerr...

Cek Mek Pipi Labuh...

Mak aai.. pipi ke pau ni dikkk...

Hish.. budak2 bertuah ni.. bukannya reti nak duk diam...

Dua orang budak kenit yang auta lebih...

3 comments:

  1. dak bam bam,
    mintak beli pau 2ketoi,
    gebu btoi nengoknye.

    ReplyDelete
  2. geramnya dgn itu budak bam bam...
    gebusss nk gheget bleh?

    ReplyDelete
  3. na:
    seketoi singgit setengah.. dua ketoi.. tiga hengget ler.. boleh??
    hahhaa

    Momma Mia@ Alin:
    hehehe.. mmg jd mangsa geget jer dia skrg.. hahaha

    ReplyDelete